24-04-2020, 21:06
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.15
|
|
רועם - התותח החדש של צה"ל
"רועם הוא "Game Changer" - משנה את כללי המשחק; הכלי החדש ביותר בארסנל התותחים של חיל התותחנים. פלטפורמה אוטומטית מלאה, שמשנה את כל מה שידענו על תהליך ייצור האש", אומר קצין תותחנים ראשי, תא"ל אבירם סלע, על התותח החדש תוצרת אלביט מערכות, שנמצא עתה בשלב של "פיתוח והתקשרות" עם חיל התותחנים וצה"ל.
"רועם" הוא תוספת הכלי החדישה ביותר לחיל התותחנים. זהו תותח המהווה שינוי תפיסתי:
הוא מקצר כמעט לאפס את תהליך החיבור בין דורש או מזמין האש לבין הפלטפורמה, שהיא התותח היורה למטרה. קצב האש שלו והטווח שונים בתכלית מאלה של כל כלי הארטילריה שיש כיום ברשות צה"ל. יש לו יכולת תקיפת מטרות במקביל, ותהליך חישוב הנתונים שלו שונה לחלוטין. זה כלי שיקבל פקודה ויירה מיד, אוטומטית. סלע מגדיר אותו כשיפור דרמטי בזמינות האש, ומוסיף: "ניצנים של הפלטפורמה כבר מצויים בתוכנית הרב-שנתית החדשה 'תנופה'".
התותח החדש מסמל את השינוי שעובר חיל התותחנים בשנים האחרונות, שינוי שכולו התאמה לאיומים בזירה, לשינויים שחלו בתפיסת ההפעלה של צה"ל - החל משגרת בט"ש וכלה בהתמודדות עם מערכות אסטרטגיות רחבות ממדים; "הפעלה לניצחון", כגרסת הרמטכ"ל, שאיפה לקטלניות עקב השתנות שדה הקרב ואופי האויב.
קישור לכתבה
את המידע החדש פה על התותח צריך ממש לבחון במיקרוסקופ, אבל מה שכן מעלה קצת אופטימיות זה שעדיין מדברים על הפרויקט, מה שאומר שהוא לא מת בניגוד לנסיונות מ-2007.
"פיתוח והתקשרות" לא אומר לנו הרבה כאשר אנו יודעים שיש כבר חוזה לרכש מחברת בת של אלביט בארה"ב, ואם אני לא טועה גם חוזה לאלביט בישראל. סך הכל כ-300 מיליון דולר.
"ניצנים של הפלטפורמה החדשה כבר מצויים בתכנית הרב שנתית תנופה" יכול לומר הרבה דברים. זה מימון או מבצעיות?
אני מאמין גדול בשקיפות מערכת הביטחון, וכלל משרדי הממשלה, בכל הנוגע לרכש ואסטרטגיה. יש אולם התקדמות, ומאמין שבעוד מספר עשורים נגיע לרמה של אמריקה, אך כאשר העדכון היחיד שהציבור מקבל על תותח שאמור לעלות לישראל מיליארדים, זה שהוא קיבל שם עברי ממוחזר מתותח קודם, אני חושב שמגיע לציבור, לכנסת, ומשרד האוצר, לקבל טיפה יותר מרק "ניצנים" של מידע. אם שוב יבוטל הפרויקט, המדינה תצטרך שוב לשלם פיצויים רציניים לאור התחייבויותיה עד עכשיו.
|