27-02-2020, 19:34
|
|
|
חבר מתאריך: 05.02.17
|
|
אתה פשוט לא מכיר את עולם הסטרטאפים ושירותי חברות בתחום לזרועות הבטחון
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי samsun שמתחילה ב "מנהלי החברה קיבלו בונוס. אולי גנץ לא ידע ולא היה במנהלים..."
מה שתיאר דורון כוהן מדויק לחלוטין. מניסיוני האישי הכרתי מקרים רבים מאוד.
- תמיד, אבל תמיד כל חברה רושמת כל לקוח פוטמציאלי שהיתה עימו בקשר בענין המערכת כלקוח. תמיד חברה מציגה את המוצר החלקי כמוצר גמור שדורש ניתוח יישום התאמות והטמעות. הטיעון של הליכוד פשוט מגוחך, וכל נציג מדינה יכול לעלות על זה בקלילות. סתם דוגמא אמיתית שביבי גם "שכח" להזכיר: SAP, שהיא מערכת שיצרה הכנסות של מליארדים מגורמי מדינת ישראל עברה תהליכי פתוח עצומים על חשבון משלם המיסים הישראלי במהלך שנים רבות (מידי). לא היה שום סיכוי שה"מוצר מוגמר" שהובטח בהתחלה יוכל לבצע את מה שהובטח בתקציב שהובטח ובלוח הזמנים שהובטח!!! אם אתה פתאום מגלה התענינות, כדאי שתתחיל עם הבעיות האמיתיות.
- בכל נקודת זמן בתקופת נתניהו ה"מופתע" יש המוני אנשי טכנולוגיה כאלו שפועלים בכל זרועות הבטחון ומייצרים רווח נאה למעסיקהם מהשוק הפרטי, שחלקם חברות גדולות כמו IBM ORACLE נס וחלקם חברות קטנות סטייל המימד. ותמיד יש ענין של קשרים אישיים. אני אישית תמיד שמח שסטרטאפיסטים מצליחים. מעדיף שהכסף ישאר בידים של העם ולא כל מיני עסקני בורסה אמריקאיים או גרמנים.
- אין ספור בכירים לשעבר נפגשים ויוצרים קשרים עיסקיים עם חברים שעדין במערכת ותמיד, אבל תמיד מנסים לנצל את קשרים לארגן פעילות עיסקית משותפת.
- במערכות הבטחון יש צעירים מוכשרים בתחום הרלבנטי שפורשים עם ידע קריטי, חוברים עם בכירים ויוצרים סטרטאפים או יזמות עיסקית דומה (פרוייקטלית, מבוססת מוצר או עובדי קבלן). הידע שלהם הוא ידע חשוב ושיתוף הפעולה יוצר הרבה הצלחות שתורמות למדינה וליזמים. תעקוב אחרי בכירי מערכת לשכבר ותגלה שכולם עוסקים בפעילות כזו או דומה. כל בכיר שנמצא במערכת יודע ומכיר, וגם ביבי שעושה את עצמו מופתע, מכיר את הדברים על בורים.
- כל סטרטאפ וחברה קטנה מהווים סיכון, ולכן כללי ההתקשרות הרגילים לא תופסים לגביהם. שתוף הפעולה נותן יתרון לשני הצדדים יחד עם הסיכון. הסכום ששולם למימד שולי לחלוטין ביחס לפרוייקט.
- המשאב הקריטי בתחום סייבר הוא כוח אדם והמוכשרים ילכו אחרי בכירים אמינים. כל אחד רוצה לעבוד עם אנשים אחראים שישמרו על זכויותיו ולא דואגים רק לישבן של עצמם. גם אתה בסופו של יום היית מעדיף לעבוד עם מוביל אמין ולא עם מישהו שגונב לך משכורות, הפקדות לביטוח או אחוזים. לצערי יצא לי להכיר כיר גם רמאים בתחום, וזה ממש לא נעים. עם אדם כמו גנץ אפשר לעבוד בלב שקט. זו סיבה חשובה שכיזם הייתי מעדיף את גנץ.
- אני מציע גם שתקרא קצת מה ההבדל בין דירקטוריון, יזם, משקיע ומנכ"ל חברה. יו"ר הדירקטוריון לא משפיע על פעולות המנכ"ל שהוא גם היזם. השאלה מי מייצג את המשקיע.
- בקיצור ככל שאני מתעמק אני רואה שיש הרבה מה להסביר ולכן אפסיק לחפור. לסיכום אומר שאלו שמנסים להטיל רפש בגנץ בענין המימד ה 5 משתמשים בחוסר ידע ותמימות של אנשים למטרות פוליטיות ללא שום בסיס. הצעה חברית: עזוב את זה, זה שטויות במיץ עגבניות.
נערך לאחרונה ע"י rpi בתאריך 27-02-2020 בשעה 19:53.
|