בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "מסדר כנפיים קורס טיס 179 דצמבר 2019"
ציטוט:
סגן ת' שתסיים בשבוע הבא את קורס הטיס, תהיה הראשונה שמשפחתה מגיעה מחוף השנהב שבמערב אפריקה
לצלוח את הקורס היוקרתי, ותשובץ כחלק ממערך התובלה של חיל האוויר.
ת' תהיה גם האישה היחידה שמסיימת את הקורס במחזור ה-179 של בית הספר לטיסה.
דומה שבעשור האחרון נוכחות דלילה ביותר של בנות במעמד סיום קורס וקבלת כנפיים. בהשוואה לעשור הקודם.
בהתחשב בכמות הצורך בנווטים\ות למשל (7 טייסות +, דו מושבי) די מפתיע.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "סינגולדה וחברים (מאתר חיל..."
הנה בלייב
זיהוי גיטרות:
- רס"ן סינגולדה מנגן בגיטרה צרפתית Vigier Excalibur עם מה שנראה כפיקאפים של Seymour Duncan
- לידו החשמלית השחורה מסידרת Eclipse של חברת ESP האמריקאית עם פיקאפים של EMG (להקת מטאליקה הופיעה הרבה עם הגיטרות של החברה הזו)
- החשמלית האדומה ניראית כמו עוד חיקוי ל Fender Stratocaster (לא הצלחתי לזהות את המותג)
- העומד מימין וזה שיושב ליד סינגולדה שניהם עם אקוסטיות מוגברות של חברת Taylor
- את האקוסטית המוגברת בידיים של טייס המסוקים שיושב משמאל לא הצלחתי לזהות
- המגברים הכתומים של חברת Orange
כל הכבוד לסינגולדה ולחבר'ה המוכשרים והמקסימים ולזמרות, השיר נפתח בסולו של האקוסטית מימין, מייד עובר לסולו קטן של ה ESP ומייד אחריו לעוד סולו קטן של סינגולדה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "מסדר כנפיים קורס טיס 179 דצמבר 2019"
אתמול, 22/12/2019, היתה חזרה אחרונה לפני טקס הענקת דרגות שמתקיים היום.
אמנם לא ירו ולא הטילו פצצות (וגם לא היו נאומים) ועדיין היה מרגש ומוצלח, מה גם שהתאפשר לי לצלם מרחבת המסדר.
הנה מספר תמונות מהארוע:
כיוון שהחזרה לא בוצעה עם מדי א' – לא היו כובעים לזרוק בעת ביצוע השושנה של הצוות האירובטי.
הצלמים המוכשרים יזמו צילום שונה:
"...וירושלים"
בסיום החזרה היה טקס פרידה מדדי רוזטל שסיים את התנדבותו בהטסת הספיט השחור במסדרי הכנפיים.
יחליף אותו סא"ל ש.
התמונה השמאלית תחתונה (היסטוריה במיטבה) צולמה ע"י קתרינה צ׳טבריקובה ונשלחה אלי ע"י אבי משה סגל, אוצר מוזיאון חיל האוויר, שהנחה את הארוע. שמחתי מאוד לראות ולצלם את דני שפירא.
מי שלא מאמין במלאכים, הנה הוכחה מצולמת שהם קיימים. ראיתי אותם ואת מעשיהם ההתנדבותיים וכל הכבוד גם למארחים.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "אתמול, 22/12/2019, היתה חזרה..."
מותר לשאול איך ניתן להיכנס לחזרות?
האם אני צריך לפנות לאחד מחבריי בחצרים בשביל טובה?
כל שנה מזמינים אותנו למסדר וכל שנה מוותר בגלל עודף הטרחנות והיבוש בשלל הנאומים הפוליטיים הבלתי נסבלים. במיוחד בקיץ שזה נראה כמו שעות אינסופיות שעוברות בקצב של חייל מתעלף פר שעה.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "מותר לשאול איך ניתן להיכנס..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Prototype
מותר לשאול איך ניתן להיכנס לחזרות?
האם אני צריך לפנות לאחד מחבריי בחצרים בשביל טובה?
בעיקרון לא ניתן להיכנס לבסיס אלא אם כן מישהו דאג להזמין אותך (בד"כ לארוע) ודאג שפרטיך האישיים (כולל המכונית שאתה מגיע איתה, במידה וצריך להיכנס עם רכב) יגיעו לידי האחראים ויאושרו.
היוצא מהכלל הוא מי שברשותו הזמנה לטקס הענקת דרגות או למסדר הכנפיים וגם לבסיס פתוח בימי העצמאות.
אני הוזמנתי הפעם במסגרת ארוע של טייסת 107 (שכלל בהמשך גם נוכחות בחזרה למסדר הכנפיים).
בפעם הקודמת שהייתי נוכח בחזרה למסדר היה בארוע של "מפגש המאה" שיזם הקורס שבו סיימתי (65) עם הקורס שסיים בדצמבר 2012 (קורס 165) ומאז אני מניח שהתחילה מסורת כזו גם בקורסים הבאים.
תמונות שצילמתי אז מרחבת המסדרים פירסמתי באשכול שבקישור הבא: https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...165#post4352636
בהמשך אותו פירסום שלי גיליתי שאתר חיל האוויר השתמש באחת התמונות שצילמתי ללא בקשת רשות ממני. היותר חמור היה שהם גם ערכו את התמונה ("העלימו" את עמוד התאורה ששימש לחזרות הליליות של פרחי הטיס). כשהתקשרתי לברר איתם הם התנצלו וטענו "חשבנו שזו תמונה של צלם שלנו"...
קישור לפירסום מול התמונה המקורית:
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "[QUOTE=Prototype]מותר לשאול..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yaari
בעיקרון לא ניתן להיכנס לבסיס אלא אם כן מישהו דאג להזמין אותך (בד"כ לארוע) ודאג שפרטיך האישיים (כולל המכונית שאתה מגיע איתה, במידה וצריך להיכנס עם רכב) יגיעו לידי האחראים ויאושרו.
היוצא מהכלל הוא מי שברשותו הזמנה לטקס הענקת דרגות או למסדר הכנפיים וגם לבסיס פתוח בימי העצמאות.
אני הוזמנתי הפעם במסגרת ארוע של טייסת 107 (שכלל בהמשך גם נוכחות בחזרה למסדר הכנפיים).
בפעם הקודמת שהייתי נוכח בחזרה למסדר היה בארוע של "מפגש המאה" שיזם הקורס שבו סיימתי (65) עם הקורס שסיים בדצמבר 2012 (קורס 165) ומאז אני מניח שהתחילה מסורת כזו גם בקורסים הבאים.
תמונות שצילמתי אז מרחבת המסדרים פירסמתי באשכול שבקישור הבא: https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...165#post4352636
בהמשך אותו פירסום שלי גיליתי שאתר חיל האוויר השתמש באחת התמונות שצילמתי ללא בקשת רשות ממני. היותר חמור היה שהם גם ערכו את התמונה ("העלימו" את עמוד התאורה ששימש לחזרות הליליות של פרחי הטיס). כשהתקשרתי לברר איתם הם התנצלו וטענו "חשבנו שזו תמונה של צלם שלנו"...
קישור לפירסום מול התמונה המקורית:
יש לי הזמנות למסדרי הכנפיים וכו', אני לא הולך בגלל שזה כבר נהיה אירוע מאוס. אבל מעולם לא חשבתי ללכת לחזרות, תהיתי איך אני ניגש אליהן. אני מבין שזה עניין של אירועים שהוזמנת שהיו בסמוך לחזרות.
אז צריך ללכת על האופציה השניה של להיכנס לחצרים כמוזמן. זו כנראה תהיה האפשרות הריאלית יותר.
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "יערי, רואים שהחלפת מקצוע לצלם מקצועי..."
תודה אבל לחלוטין לא מקצועי. נכון, משתדל לצלם עם מבט ייחודי שלי אבל אם גם היית יודע עם איזה מצלמה אני מצלם - היית צוחק עלי...קישור לתמונה שצילמה כלתי באותו יום:
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "מטס מסדר הכנפיים שהיה אמור להתקיים היום (25.12.19) בוטל עקב מזג האוויר"
בשל מזג האוויר: שינויים בטקס סוף קורס טיס
מסדר הכנפיים שתוכנן להתקיים היום ברחבת בסיס חצרים יועבר למבנה סגור והמפגן האווירי בוטל. המשמעות: רבים מבין בני המשפחות שתכננו להגיע ולצפות בטקס לא יוכלו לעשות זאת
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "[b]בשל מזג האוויר: שינויים..."
מזג האוויר היה מאד לא מתאים לטקסים תחת כיפת השמיים, מב"ס חצרים ירום הודו הודיע על כך בסרטון שרץ ברשתות החברתיות.
אבל מזל שמזג האוויר היה נוח בטקס ענידת דרגות, תודה לצבי סוקולוב שכהרגלו היה שם עם מצלמת הוידאו והנציח את כל המופע האווירי בסרטון המצורף, תיהנו.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי אולג גרנובסקי שמתחילה ב "ומתי זה היה פעם אחרונה (3..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אולג גרנובסקי
ומתי זה היה פעם אחרונה (3 מחזורים בשנה)?
מזמן (עוד במאה הקודמת).
כששירתתי בביה"ס לטיסה, באמצע שנות השמונים, כאחד ממפקדי המגמות, התחלנו להיערך לכך שחיל האוויר עובר לתקופות של חצי שנה במקום 4 חודשים.
לפי ספר הטיסות שלי, חיל האוויר עבר לתקופות של חצי שנה בשנת 1990 ואני מניח שאז גם עברו לשני טקסי מסדר כנפיים בשנה (ויום חיל האוויר הוקדם מיולי ליוני).
אז לשאלה מקורית: מ-1991 - היה מקרה שתקס סיום היה במקום סגור?
לא יודע מהיכן ניתן לקבל תשובה לשאלתך (אם בכלל).
שנים רבות היו מתבצעים מסדרים עם מטס מאוד מצומצם במוזיאון חיל האוויר ויש להניח שגם בתנאי חורף לא היה צריך לבטל.
שבועיים אחרי שנפל רס"ן אבישי לוי נולד לאחותו בן. היא קראה לו סער, בגלל מסוק היסעור שהתרסק באסון הכבד בתולדות צה"ל. עכשיו הוא מסיים קורס טיס - במגמת קרב - ומספר ל-ynet על ההשפעה מהבית: "מרגיש את הקרבה לאבישי גם לא כטייס מסוק"
היום (רביעי) יתקיים בבסיס חיל האוויר בחצרים טקס סיום קורס טיס מספר 179. בין 40 החניכים המסיימים שהוכשרו במשך שלוש שנים, מהלכן סיימו תואר אקדמי והוסמכו גם כלוחמי חוד של צה"ל נמצא סגן י' תושב אזור דרום עמק החולה.
לאחר שלוש שנים מאתגרות בהן השלים תואר ראשון, הוכשר כקצין וביצע אינספור גיחות, סגן ד' מרחובות סיים את מחזור 179 של קורס הטיס היוקרתי בצה"ל ויקבלו היום את כנפי הטיסה
סגן ע' (21), נווט קרב, מקרית חיים וסגן ס' (21), טייס תובלה, מהמועצה אזורית זבולון - יקבלו היום (רביעי) את כנפי הטיסה. במהלך שלוש השנים הם התמקצעו בכלי הטיס השונים, סיימו תואר אקדמי ואף הוסמכו להיות לוחמי חוד
ר' חלם על היום שבו יגשים את החלום של אביו: לסיים קורס טיס • למרות שנקבע לו פרופיל 72, הוא הצליח להגיע לקורס • במהלך הקורס חלה אביו בסרטן; ר' התלבט אם לפרוש, אבל האב יגאל סירב בכל תוקף, וכעבור חודשים אחדים נפטר • הוא לא זכה לראות את בנו ברגע המאושר