24-10-2019, 12:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
עדיין יש פה סינדול של הליכוד.
כחול לבן יכולים לטעון, ובצדק רב, שאם הליכוד מביאים איתם את החרדים/הבית היהודי, הרבה מקווי היסוד שכחול לבן והליכוד לבד יכלו להתפשר עליהם - נעלמים.
למה שכחול לבן יסכימו לנהל מסע ומתן על קווי היסוד של הממשלה כשהליכוד מביאים עקרונות שמבחינתם לא באמת חשובים עד כדי כך, והם מביאים אותם ומתעקשים עליהם רק בגלל שהם רוצים לצרף מפלגות אחרות שלא נדרשות כדי להקים ממשלה?
אתה רוצה לטעון שלליכוד חשוב כמו לחרדים ולבית היהודי עניינים של שינוי סטאטוס קוו בענייני דת ומדינה?
ואתה עוד אומר לי לעזוב את הדוגמאות המופרכות והתלושות מהמציאות...
בקיצור, הליכוד מתעקשים להביא איתם מראש דרישות ועמדות שהם לא בהכרח היו מתעקשים עליהם לבד, וזה מסנדל את כחול לבן שלא מחזיקים בדעות של החרדים והימין הדתי, וכן מחזיקים בדעות די דומות לשל הליכוד.
באמצעות הגישה כגוש הליכוד מראש מכתיבים שהגורמים הקיצוניים בקואלציה העתידית שלהם יהיו אלו שיכתיבו את קווי היסוד של הממשלה, במקום שקווי היסוד ייקבעו על ידי המפלגות הגדולות שזכו למירב הקולות.
באופן כללי, אני לא מצליח להבין מה הרעיון של הליכוד לבוא כגוש, מלבד הרצון להכתיב מראש שהממשלה תמשיך בקו שמרני בתחום המדיני/דתי, ולהבטיח שלמרות שגנץ זכה למירב הקולות הוא לא יכול לשנות שום דבר.
לליכוד אין שום הצדקה ממשית ללמה לא לבוא לבד מול גנץ מלבד רצון לסנדל והרצון של נתניהו להמשיך לנהל קואליציה שהוא מכיר ומסתדר איתה.
ובכל מקרה אני לא מבין את הטיעון שלך.
אתה טוען שמשא ומתן מול הליכוד ומשא ומתן מול הליכוד כמייצג גוש הם זהים, כי קווי היסוד יהיו זהים, ואז מה אכפת לגנץ מה הליכוד עושה בחלוקה פנימית של התיקים, כל עוד קווי היסוד נשמרים?
אם זה באמת הטיעון שלך (ואשמח לתיקון אם לא), אז אשאל אותך - אם זה אותו הדבר, למה הליכוד מתעקשים לבוא מראש כגוש?
למה לא לבוא לבד, לסכם קווי יסוד לבד, ואז לצרף את מי שמסכים איתם?
אולי כי לבוא מראש כן משנה את קווי היסוד?
אחרת למה להסתבך?
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 24-10-2019 בשעה 12:10.
|