16-07-2019, 11:58
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
אינני יודע את התשובה לשאלתך, אבל אני כן יודע ש"הצבא אינו תוכנית כבקשתך". אולי יצליח לך ואולי לא (חסר ברקע של השאלה שלך מדוע, אם זה מה שכל כך רצית, לא מויינת לשם מראש? אם משהו מנע את זה בעבר, מה ימנע אי-מיון דומה עכשיו?).
בכל מקרה, מפרספקטיבה של עתיד (אם יורשה לי, כי את הסדיר סיימתי לפני כמעט 15 שנה...) ... אם תנסי ולא יצליח לך, ואת אומרת שאי אפשר לחזור אחורנית, אז את גם צריכה לקחת בחשבון שאת עלולה *גם* לא לקבל את מה שרצית, ו*גם* למצוא את עצמך בשאר השירות בתפקיד שאינו "מעולה", כפי שהגדרת את תפקידך הנוכחי...
... אבל זה לא מסתיים כאן. חלק מהתפקידים הצבאיים משמשים (בצדק או שלא...) כמקפצה לעבודה טובה באזרחות, אולי לכל החיים. לדוגמה - בוגרי 8200 מגיעים לתפקידים נחשבים בהיי-טק בלי שום קשר ליכולתם הטכנית (לפחות ממה שלי יצא לראות ). אז אינני יודע מה התפקיד הנחשב שלך עכשיו, אבל אני כן חושב שאת צריכה לשקול לא רק את השנה ו 9 חודשים הקרובים, אלא מה יהיה ב 40 שנה שלאחר מכן... זו לא החלטה של מה בכך. הרבה אנשים בגיל הזה לא מתכננים כל כך הרבה מראש. אנשים גם לא מבינים שרצוי מאוד להתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם, בשכר גבוה ככל הניתן, עבור הפנסיה. וזאת משום "הפלא השמיני", הידוע כ"ריבית דריבית" על חסכונות.
My 2 cents
|