26-05-2019, 12:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
כמה הערות:
1. האפקט היחיד שיש לי על עדויות שמסתתרות מאחורי כינויים הוא להסתמך יותר על הגוף שמדובב אותם, וכמו שנאמר כאן - זה לא מוסיף להן אמינות.
ובכלל, אני לא מבין מה בדיוק יש כאן להסתתר. מילא אנשי קבע/סדיר שיכולים להסתבך, אבל מה בדיוק יקרה אם יוודע לאנשים שרבש"צ ביישוב רואה בעיות מקצועיות בכוח שמגיע אליו? איזה איש מילואים יסתבך על אותה אמירה? למה החשאיות?
2. הטענות במסמך מסתכמות, פחות או יותר, בטענות הבאות:
2.1 בנות הן פיזית חלשות יותר, ולכן הביצועים שלהן בקווים גרועים יותר.
2.2 בנות הן נפשית שונות מחיילים, ולכן הביצועים שלהן בקווים גרועים יותר.
2.3 גדודים מעורבים מקצועיים פחות מגדודים נפרדים.
נפרק אותן אחת אחת.
2.1: זו טענה ישנה, ובעיני הכל שאלה של אילו משימות נותנים לנשים. אם באמת פיזית בנות לא מסוגלות להרים קו, להוציא סיורים, והסטנדרט שלהן באמת עומד בכל הסטנדרטים של כל גדוד אחר שמגיע (גדודי תותחנים מצליחים להעמיד קו? תמיד חותרים למגע? גדוד מילואים מחטיבה לא מוצלחת - תמיד מתנהל בצורה מבצעית ומקצועית?) - אם כל התשובות הן כן, אז פשוט צריך להתאים את המשימות מחדש לגדודים המעורבים ולתת לנשים משימות קלות יותר בקווים קלים יותר.
אני אישית, מניסיוני הדל בקווי חי"ר כחייל בתותחנים, לא ראיתי שאנחנו תמיד עמדנו בסטנדרט המקצועי שמתואר במסמך. חיילים אצלנו שברו שמירה קבוע, ישבו בעמדות עם אוזניות ולא הקשיבו לשטח, היו נפצעים והיו מבטלים סיורים ועמדות בגלל מחסור בסד"כ, כך שאני לא רואה הבדל מהותי.
2.2 כאן השאלה במי מדובר. אולי יש חיילות שנפשית הן פחות כשירות לשרת בקרבי, כמו שיש גם בנים כאלה. אם האמירה היא שחיילות שלא קשירות נפשית לשרת בקרבי (דבר שמתגלה רק בשעת מבחן, כי החיילות שמגיעות לקו מגיעות אחרי שהן עמדו בהצלחה במסלול שלהן - ואם לא אז גם לחיילים מבלפים הרבה בזה) אז באותה מידה צריך להוריד חיילים בנים כאלה, ומניסיוני הדל זה לא קורה. אצלנו שמרו חיילים בגלל מחסור בסד"כ גם כשהיה ברור שהם חסרי כשירות או מוטיבציה נפשית לבצע את המשימות שלהם.
בכל אופן, אין מכאן או מהסעיף הקודם ראיה גורפת לשירות נשים בצבא. צריך להתאים את המשימות ליכולת הביצוע וליכולת הנפשית. זה לא אומר שצריך לוותר על השירות שלהן בכלל.
2.3 הטענה הזו מניחה במובלע שחוסר המקצועיות והרצינות של הגדודים נובע מזה שהם מעורבים, ולא מכל סיבה אחרת - פיקוד גרוע, הכשרה גרועה, כוח אדם גרוע. אז אם רוצים לטעון את זה, שיביאו נתונים שמראים את זה.
גם אם נניח שזו אומנם הבעיה, אז הפתרון שלה לא חייב להיות הורדת שירות הנשים בצבא, אלא עשייתו בדרך אחרת וטובה יותר.
ובכלל, אני החלפתי בקו את פלח"צ ולא זכור לי שההגעה שלנו, כסוללה של גברים, עשתה כזה מהפך בגזרה ושכל הרבש"צים הוקירו את הרצינות והקרביות שלנו.
אני שומע הרבה זמן את האגדות על מסיבות הסקס הפרועות שקורות בכל מקום שיש בו שירות מעורב. איכשהו, בתור חייל ביותר מקורס אחד עם בנות באותה סוללה, לא נתקלתי בזה. האם זה קורה? ברור שכן. האם זו הנורמה? האם זה ההתנהגות הקבועה והמקובלת או שזה משהו שנלחמים בו? אלו שאלות שצריך לשאול.
בקיצור, אני חושד מראש באנשים שלא מגלים מראש במסמך את האג'נדה שלהם, ודרך עדויות אנונימיות מתיימרים לתאר בעיה מבצעית כשהאג'נדה שלהם היא בכלל חינוכית ומערכתית.
יש לכם בעיה עם המערכת? נהלו דיון על זה, בפנים גלויים, ואל תסתתרו מאחורי כינויים ודאגה מבצעית גרידה.
זה נכון לשוברים שתיקה שמגייסים עדויות בשם דאגה לזכויות אדם כשבעצם רצונם הוא לצאת מהשטחים גם אם לא יהיו שום הפרות של זכויות אדם, וזה נכון לארגונים כאלה שרוצים להוציא בנות מהצבא והם מביאים עדויות אנונימיות בשם הדאגה לביצועים של צה"ל, גם אם נגיע למצב שלא יהיה שום הבדל בביצועים בין גברים לנשים.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 26-05-2019 בשעה 12:28.
|