23-05-2019, 22:28
|
|
|
חבר מתאריך: 05.02.17
|
|
על המחטף, אם היה כזה, חלה התיישנות
כדאי להזכיר שמדברים על שינוי חוקתי שבוצע כמדומני לפני כמעט 30 שנה. מה הלחץ? מה הדחיפות הפתאומית?
לצורך הזהירות, לפני שמכתימים את החוטף ברק או את הכנסת במילים חמורות, הייתי משתמש בקונספט משפטי מקובל, כזה שמקובל כשדנים בענינים הקשורים לפלילים: אני חושב שחייבת להשקל שאלת המניע. מוטב לשאול האם אהרון ברק היה מהפושעים? האם היה בניגוד עינים? ניסה לקבל טובות הנאה או להתחמק מדין בגין פשיעה כלשהיא?
אמת לשעתה...
הכנסת והממשלה היום, מה לעשות, נראית לי כמו מערכת בהפרעה. אם היתה לך בבית, בצבא או במקום העבודה התנהגות כזו אני משוכנע שהיית רוצה לעשות סדר.
אולי לפני שאתה עושה שינוי כה דרמטי ועומדים לרשותך כלים עכשויים, לא אלו של לפני 30 שנה היית רוצה לבדוק השפעות, לארגן, לחשוב לחקור ולבחון חלופות?
ותרשה לי לחזור לענין המניע: שים לב, הם לא רוצים מהלך מסודר - הם רוצים שתתעלם מכך שיש לך מטוס חמקן. הם רוצים להחזיר אותך למשורין מבאב אל וואד. למה?
אולי הדחיפות משום שקיים חשד לפשיעה? האם היה ניגוד ענינים? האם מישהו רלבנטי ניסה לקבל טובות הנאה? האם מישהו מנסה להתחמק מחקירה ותשאול על מעשים שאינם כשרים?
והכי מטריד אותי שהם לא מדברים על הבעיות האמיתיות של בית המשפט. למשל דבר עם הורה שעד גירושיו היה הורה סבבה עד שנתקל בעו"ד "ישר" שבעבור בצע כסף גזל ממנו את ממונו וילדיו, הביא אותו לפת לחם וגרם לטרגדיה. שם, במקומות האלו שלא מטרידים את החבר זוהר, צריכה להתחיל ה"מהפכה", שהיא ארוכה ומורכבת ודורשת חשיבה ומחקר.
נערך לאחרונה ע"י rpi בתאריך 23-05-2019 בשעה 22:33.
|