07-04-2019, 22:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.07.14
|
|
כלים וחומרים בהם אנחנו משתמשים
שלום
אני פותח שרשור של כלים וחומרים, איתם אנחנו עובדים בבניית דגמי קרטון.
מציע לגלגל את השרשור לכל אחד שיחפוץ בטובתו להציג את הכלים ולעשות את זה בפורמט הבא:
- מה התחום העיקרי של בניה (מטוסים, רק"מ, רכבות, ספינות, מכוניות, חיות, דמויות...)
- הסבר על כל כלי: למה משמש, איפה נקנה, תכונות מיוחדות
- הסבר על כל חומר: למה משמש, איפה נקנה
מאוד מקווה שאנשים לא התעצלו וימשיכו את השרשור, כי כך נוכל לתת מידע לכלל אנשים על הכלים שאיתם אנחנו משתמשים ואולי גם לנעץ את השרשור למעלה
אני אתחיל
אני בונה בעיקר דגמי רק"מ ולפעמים דמויות ודגמים מיוחדים שמוצאים חן בעיני, בלי קשר לחתום
כלים
שורה תחתונה מימין לשמאל:- כלי חיתוך - משמש בעיקר לחיתוך חוטי תיל לחלקים שאי אפשר לבנות מנייר. נקנה ב-Ace
- מלקחת - לכיפוף חוטי תיל לצורה רצויה. לא זוכר בדיוק איפה קניתי, אבל אפשר למצוא בכל חנות כלים
- מספריים - בעיקר לחיתוך חלקים גדולים של הדף, כדי לחתוך בקלות חלקים קטנים. יש לציין שאני לא חותך פריסות עצמן עם מספריים, אלא רק עם סכין ביצוע. נקנו בחנות כלי כתיבה
- סכין OLFA AK1 - סכין ביצוע (אומנות) לחיתוך חלקי פריסות. נוחה לחיתוך חלקים יחסית גדולים. הוזמנה באיביי
- סכין OLFA AK3 - סכין ביצוע (אומנות) לחיתוך חלקי פריסות. נוחה לחיתוך חלקים קטנים. לפי מה שבדקתי כבר לא נמכרת יותר. הוזמנה באיביי
- סכין EXCEL - סכין ביצוע (אומנות) לחיתוך חלקי פריסות. חיקוי דמוי OLFA AK4.נוחה לחיתוך חלקים מיוחדים עם עקומות. יש אפשרות להחליף להבים בכל מיני צורות וזוויות לחיתוך אופטימלי. נקנה באופיס דיפו
- צבת מקצועי Pro's Kit דגם 1PK-102T - צבת מיוחד לדגמי פלסטיק, שכמובן אפשר להשתמש בו גם בדגמים שלנו. אצלי הכלי העיקרי בזמן הדבקה של חלקים קטנים ובכלל כלי מאוד שימושים, במיוחד בדגמים מפורטים. מאוד נוח לאחיזה ביד ואחיזה של חלקים קטנים. נקנה באיביי
- עט-מצביע - עט שנפתח למצביע. נוח לגלגול צינורות בכל מיני קטרים. בהתאם לקוטר בוחר את החלק בעט. עוד מימיי כמדריך בטכני
- מקלות שיוף - לא בשימוש רב, אבל לפעמים יש צורך בשיוף חלק שנספג בדבק מגע או חלקי סקרץ' לא מקרטון. מארגז כלים של אבא שלי
שורה עליונה מימין לשמאל- דבק שלוש שניות ג'ל Loctite - דבק מגע להדבקת חלקים קטנים, חלקים צלע לצלע וחלקים לא מקרטון. אני בחרתי במיוחד ג'ל, כי איתו יותר קל לעבוד והוא לא נוזל על כל החלק. נקנה באיביי
- דבק Big School - דבק לבן, הדבק העיקרי בסוג של דגמים שאני בונה. שפופרת קטנה עם פיה צרה נוחה מאוד להדבקת חלקים. נקנה בחנות כלי כתיבה
- כרית ג'ל של פד עכבר - כרית חתוכה מפד. שימושית לגלגול חלקים, כאשר יש צורך להביאם לצורה מעוקמת. במקום לעשות את זה על כף היד. נקנה בקי.אס.פי
- צבת רגיל - צבת שכמעט לא בשימוש, אבל לפעמים נוח לכופף איתו חוטי פלדה רכים. מארגז הכלים של אבא שלי
- דוקרן - שימושי לעשיית חורים בפריסות ובכלל כלי עזר למיקום חלקים על דגם. נקנה באיביי
- דבק UHU Twist&Glue - דבק ידוע. אצלי בשימוש רק בהדבקת חלקים גדולים לקרטון, מכיוון שהוא לא על בסיס מים. נקנה באופיס דיפו
- נייר שיוף - לא זוכר מה הדיוק, אבל גרעיניות קטנה. שימושי בשיוף חלקי צלעות חלקי קרטון, להתאמה מושלמת. נלקח מארגז כלים של אבא שלי
למעלה ולמטה- סרגלי פלדה 30 ס"מ ו15 ס"מ - סרגל גדול שימושי לחיתוך חלקים ישירים גדולים וקטן לחיתוך קטנים ולכיפוף. הדגש הוא על פלדה, כי עוברים עם סכין וסרגל פלסטיק נהרס עם הזמן
כלים מיוחדים
למעלה- סט פאנצ'ים חלולים - נקה לצורך חירור חלקים. כמעט לא בשימוש, עקב כך שההשחזה עם זווית מבחוץ וקשה לחורר בקוטר הרצוי. יש עוד אחד קטנצ'יק של 1 מ"מ באמצע. נקנה באיביי (בטעות כרית ג'ל קפצה לביקור גם בתמונה הזאת
למטה- חומר מדביק UHU patafix - חומר דמוי פלסטלינה שנדבק לכל דבר ואינה משאיר סימנים. נוח לקיבוע חלקים לצורך צביעה וכל שימוש אחר שתמצאו. נקנה באיביי
- חוגת חיתוך OLFA - חוגה לחיתוך עיגולים. כעיקרון כלי מאוד שימושי, אבל עד עכשיו לא הצלחתי ללמוד להשתמש בה כך, שאוכל לחתוך עיגול בדיוק בקוטר הרצוי
חומרים וצבעים
מלמעלה למטה- צבעי מים יבשים - צבעים עיקריים שלי, בגלל הגוונים המיוחדים והיכולת לערבב כל כמה צבעים לקבלת גוון רצוי. מאוד שימושי בדגמי רק"מ, עקב פליטרת צבעים מיוחדת ולא בסיסית. הובאו איתי לפני 29 שנים מאוקראינה
- צבעי אקריל Tamiya Color - צבעים בכמה גוונים מיוחדים,כמו Gun Metal ולבן. מאוד נוחים לשימוש, כי הם אקריליים ונוזליים. נקנו באיביי
- מכחול צביעה - מכחול גודל 1. נוח לצביעת קצוות פריסות.. נקנה בחנות כלי כתיבה
- סיכות משרדיות - שימושיות לדימוי צינורות וכו'
- חוטי הלחמה בקטרים שונים - באיזה שהוא שלב הבנתי שהכי נוח ליצירת חלקים דמויי צינור, דווקא מחוטים האלה, כי הם קלים לכיפוף גם בקטרים גדולים יחסית. בינתיים אספתי מגוון קטרים שימושיים ואולי בעתיד אוסיף עוד
- חתיכת רשת נגד יתושים - שימושי לדימוי רשתות הגנה
ואיך אפשר בלי משטח חיתוך ועבודה של OLFA. אצלי בגודל A3. מספיק לדגם רק"מ בגודל בינוני
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 07-04-2019 בשעה 22:43.
|