30-01-2019, 08:55
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,776
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי first lightning שמתחילה ב "שבבי ריגול שהותקנו בלוחות אם- היה או לא היה? והאם זו בכלל שאלה"
אם זה לא קרה, איזו הוכחה אפשר להביא למשהו שלא קרה? נניח והיה מקור בחברות שסיפר על כך לבלומברג - לפי המספרים שלהם יש לפחות 7000 שרתים שפרקו מהם את הצ'יפ הזה, המקור לא יכל לתת לעיתונאי אחד כזה לדוגמה? (אגב, הדבר שבתמונה מעל האצבע הוא לכאורה רק מגעים של כניסה למעגל, בסגנון תקע USB - אם כי חסר שם פין אחד בשביל שזה יהיה USB - ולא נחזה להיות צ'יפ).
מבחינה טכנית הצ'יפ הזה צריך להיות מבריק: הוא צריך לעמוד על מספר צמתי תקשורת של המעבד - בין המעבד לדיסק או לזיכרון או לשניהם מצד אחד, ולכרטיס הרשת מצד שני; את המידע שהוא קורא הוא צריך לדעת לפענח ללא עזרה חיצונית - מה חשוב ומה לא. אי אפשר לשלוח הכל. רוחב הפס בין המעבד לדיסק ובוודאי בין המעבד לזיכרון גדול לפחות בסדר גודל מכרטיס הרשת המהיר ביותר שקיים היום, וכל שליחה של כמות מידע משמעותית, היו עולים עליה בניטור רשת. כיוון שמדובר בצ'יפ חיצוני (זו הטענה), ככל הנראה לא ניתן להשתמש בכוחו של המעבד נגדו (שהרי מערכת ההפעלה מניחה שהיא המשתמשת היחידה במעבד, בכרטיס הרשת וכו', וחלק מההנחות האלה נעשות בתוך חישובים בתוך המעבד עצמו, במיוחד כשדברים נמצאים בתוך ה L-Cache של המעבד - כדי לעשות את זה "מעל הראש" של מערכת ההפעלה, יהיה כנראה צריך לפצ'פצ' אותה תוך כדי שהיא עולה כדי להוסיף לה "קוד תיאום", ולהכניס סוג של סוס טרוייאני תוכנתי - שיתאים לכל מערכת הפעלה שכל לקוח יבחר להתקין: חלונות, מק, ומאות סוגים שונים של לינוקס עם קרנל שמתחלף תדיר. יש כאן גם בעייה של ביצה ותרנגולת - כדי לעשות את זה, הצ'יפ כבר צריך שיתוף פעולה כבר בשלב ההכנסה - כשמערכת ההפעלה שמבצעת את ההתקנה של מערכת ההפעלה, עושה את זה.).
את החיבורים לשרתים של סין ייתכן מאוד שיהיה בעייתי להוציא ישירות לרשת, משום שבהרבה מקומות הרשת שאליה השרתים מחוברים לא באמת מחוברת ישירות לאינטרנט, אלא ישנה שכבת אבטחה שבה מערכת ההפעלה יוצרת חיבורים מאובטחים (מוצפנים) ברשת המקומית שבתוכה נישא המידע של המכונות הוירטואליות אל עבר ה"שערים" האמיתיים של הרשת, שם הוא עובר פענוח וביטול כימוס, ואז נשלח. מה שלא נכנס דרך השכבה הזו פשוט לא יגיע לשום מקום. שירותי ענן בסדרי גודל של אמאזון גוגל וכו' חייבים לעבוד כך. ר' https://en.wikipedia.org/wiki/Softw...ined_networking ו-https://en.wikipedia.org/wiki/Netwo..._virtualization.
בקיצור - יכולת חישוב אדירה יותר משל מעבד של שרת, זכרון מובנה כדי לבצע בו את החישובים, תוכנה ברמת AI שלכאורה יגיעו אליה רק בעוד שנים רבות, וכל זה במשהו שקטן בהרבה מהמעבד, וכו'. ובייצור המוני. ובחוסר כשלונות מוחלט (רכיב תקול שכזה יהיה חייב להפריע לפעילות הרגילה של השרתים שבתוכם הוא נמצא)
ואם כל זה נעשה, אנחנו בעצם טוענים שזה נעשה דרך סין. השאלה המתבקשת: ממי הם העתיקו את הצ'יפ? ולא היה יותר הגיוני שידאגו להכניס את זה לחומרה שהולכת למקומות עם מידע אפילו יותר רגיש, כגון הפנטגון או ה NSA?
אז לדעתי: או שמדובר במדע בדיוני (במובן של מה שהמדע יודע לעשות היום, לא במובן שסותר את המדע כמו חללית הנעה במהירות האור כפול 1516), או שהטכנולוגיה התקדמה בכמה סדרי גודל ממה שחברות עם אלפי עובדים שעובדים עליה הצליחו להגיע אליו. (אני לא אומר שזה לא אפשרי)
|