30-07-2018, 17:32
|
|
|
חבר מתאריך: 20.07.08
|
|
מטען ושריון גחון
אני מנסה לחפש קצת מידע על מטעני גחון ותוספי שריון לגחון. במהלך האינתיפאדה השנייה עלו 4 טנקים על מטעני גחון כבדים ועוד שניים בלבנון השנייה (רק באחד מששת המקרים הייתה פלטת גחון לידיעתי), אבל הגודל של המטענים לא כל כך ברור. למשל אני רואה הערכות של שני המטענים בלבנון השנייה שפגעו בטנקים בכ-300 ק"ג באתר של לטרון ובביטאון שריון, אבל בספר של אלישיב שמשי "עוד ניצחון כזה..." מוערך המטען הראשון (מרכבה 2 ביום הראשון למלחמה ללא פלטת גחון) בכ-1,000 ק"ג. מישהו יכול לעזור לסגור את הפינה הזו?
כמו כן אם יש מידע על מטעני גחון דומים מאז (עופרת יצוקה, צוק איתן, וכו').
בנוסף, לא כל כך ברור לי הנושא של מטענים דומים במקומות אחרים כמו עיראק ואפגניסטן, ומיגוני הגחון של טנקים זרים. אני יודע שהקנדים הביאו לאפגניסטן את הגרסה הממוגנת גחון של הליאופרד 2, ושב-2 בנובמבר 2007 המיגון שרד מטען (גם אם הטנק עצמו ירד מהסד"כ עקב נזק לתובה), אבל חוץ מפליטות פה לא ברורות פה ושם, לא ברור לי כלל גודל המטען עצמו. אני גם לא מכיר שלאברמס למשל ישנה פלטת גחון בגרסת ה-TUSK שלו, למרות שמדובר בטנק הנפוץ ביותר בעיראק לפחות. יכול להיות שהמטענים באפגניסטן היוו יותר איום? יש מקום עם נתונים השוואתיים על המטענים במדינות אלו, או לפחות מקרים מוכרים של מטעני גחון?
|