|
15-05-2020, 17:34
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.15
|
|
עכשיו שיש לי גישה למחשב, אני יכול להגיב יותר במפורט.
ציטוט:
המלחמה הקרה? לפנצר 3 היה תותח 50 מ"מ...
|
שכחת שתותח ה-50ממ היה התותח הראשי של הפאנצר 3. אני מדבר על תותח בינוני שמתלווה לתותח הראשי, לא מחליף אותו.
ציטוט:
הצריח של הארמטה דווקה קטן וקומפקטי, ויש בו מקום רק לתותח, מקלע מקביל, מערכת טעינה ואמצעי תצפית. כל היתר ("צריח ענק") הוא השריון המרווח והמרוכב שמקיף אותו מבחוץ. אין בו מקום מיותר כלל!
|
אז זהו שלא. הצריח של הארמטה גדול חיצונית (הגבוה ביותר בעולם, אגב), אבל אין לו שום שריון היקפי. זהו סך הכל כיסוי קשיח כדי לשנות את חתימת המכ"מ והתרמי של הטנק.
הצריח דומה מאוד לזה של ה-TTB האמריקאי:
בקלות ניתן להוסיף שם תותח בינוני. מבחינת הרוסים זו בעיה בגלל שהארמטה כבר מגיעה ל-55 טון שזה מעבר למה שהם רגילים אליו. בשביל מדינות אחרות אצלן המשקל המקסימלי הרצוי גבוה יותר, ניתן לנסות להוסיף תותח בינוני בשביל אותן הסיבות שציינתי.
ציטוט:
מעבר לכך (וזה כבר נידון בפורום זה מכל הכיוונים) - לא ברור לי מדוע אתה רוצה לקחת טנק מערכה עיקרי ולסרס אותו.
|
נטו הוספת כח אש זה לא סירוס. הדבר היחיד שקורה לטנק הוא העלאת משקל, אך יש פה עליית יכולות אשר מגמדת את חסרון המשקל.
טנק עם תותח 120ממ ו-30ממ יהיה יותר קטלני וממוגן מטנק עם תותח 120ממ ומקלעים.
ציטוט:
אתה רוצה להשתמש בתותח הבינוני כנגד מה? חודרנים קינטיים? חודרנים חלולים? טילי נ"ט? איזה כיסוי מוגבר?
תחמושת של מעיל רוח נחשבת לכבדה? יותר ממשקלו של פגז 50 מ"מ למשל?
|
כנגד כל דבר שמתאפשר. אם לא מתאפשר נגד קינטיים, זה בסדר כי גם הגנה נגד טילים וארטילריה זה דבר מבורך. אגב, אני לא בטוח אם מעיל רוח תוכנתה להגן נגד ארטילריה מכל סוג, אך רצוי תמיד שטווח ההשמדה יהיה גבוה יותר, במיוחד כשפגיעות קרובות יכולות להיות גם קטלניות.
זה תקף במידה גם לרש"ק חלול מכיוון שרש"ק כזה שמופעל מטרים מהרק"מ אולי מאבד את רוב יכולת החדירה שלו אך עדיין יעשה נזק.
לא ברור לי למה הלכת כל כך רחוק ל-50ממ. אין שום סיבה לכך, ואפילו תותחי ה-30ממ הקלים כגון ה-M230LF יכולים לעשות את העבודה.
כמובן שגם לא התכוונתי למשקל כשדיברתי על תחמושת כבדה, למרות שהיות והמיירט של חץ דורבן הוא בעצם רימון, יכול להיות שהוא כבד יותר מתחמושת של כמה תותחים בינוניים.
הכוונה הייתה שהמיירט של מעיל רוח או חץ דורבן הם המיירטים האחרונים בקו ההגנה. הם יירטו בטווח הנמוך ביותר, של עשרות מטרים לכל היותר, עד מטרים בודדים, ולכן צריכים להיות האמינים והחזקים ביותר.
ציטוט:
השפעתו של רסיק אוויר של פגז בינוני קטן לאין ערוך מהשפעתו של פגז ארטילרי רגיל, וגם נגד זה - טנק ממוצע אינו פגיע במיוחד, פרט לפגיעה ישירה. לא ברור לי אם אתה רוצה לנטרל את מערכת ההגנב האקטיבית של טנק אויב ולהכריעו באמצעות תותח בינוני? חשוב שנית.
|
ועדיין, אין כל צורך בשימוש בארטילריה כשאפשר גם בלי.
הנה טנק אחרי פגיעה ע"י פגז 35ממ רסיק אוויר:
2 פגיעות הן mission kill, כלומר הטנק מנוטרל, אפילו אם לא מושמד.
כשטנק יורה על רק"מ קל, פגיעה אחת מספיקה בדרך כלל כדי להשמיד את הרק"מ. אך בלוחמה נגד טנקים אחרים, זה כבר לא נכון. בין אם אתה יורה על טנק מטנק או רק"מ קל, או אפילו חי"ר עם נ"ט, נדרשות לרוב לפחות 2 פגיעות בשביל וידוא הריגה.
בטווחים גדולים (מעל 1.5קמ), בכלל אין שום הבטחה שהפגז הקינטי יחדור את השריון, וכאשר מוסיפים לתמונה הגנה אקטיבית, אז לפני שמשיגים 2 פגיעות צריך קודם לנטרל את מערכת ההגנה האקטיבית. אפשר בשיטה הימית של ירי עד שלאויב ייגמרו המיירטים.
מה שאני מציע זה דרך לפגוע ולנטרל בטנק אויב, או אפילו רק"מ קל עם הגנה אקטיבית, במקביל לניסיון להשמיד אותו לגמרי.
קודם כל, התותח הבינוני יצליח להשמיד לא רק אופטיקה, אלא יוכל לפגוע במכ"מים ומיירטים חיצוניים חשופים, מה שיכול בתורו לעזור להשמיד את המטרה עם התותח הראשי, ובכך יש הפחתה בשימוש בפגזים בקוטר גבוה.
שנית, נגד רק"מ קל ניתן לבצע ירי מבלי לבזבז פגזים בקוטר גבוה, במיוחד כשרק"מ קל עם הגנה אקטיבית ידרוש לא פגז אחד בקוטר רב, אלא מספר פגזים טרם השמדה.
ציטוט:
בהצלחה וחלומות פז. ממליץ לך לעיין בכמה אשכולות שהוקדשו לנושא זה בלבד
|
ואני מציע לך להסתכל טיפה על מה שכבר מבצעי או נוסה ומוכח.
הפאנצר הרוסי עבר אבולוציה די ארוכה וכמה מהגרסאות שלו נותרו עם רק טילים, אך בסופו של דבר הושארו התותחים כאשר איום הרחפנים נהיה רציני יותר. ולמרות שהושמדו מספר יחידות בקרב, הפאנצר הצליח להדוף לא מעט רחפנים מעל בסיסי הצבא הרוסי בסוריה.
והגרסה האמריקאית, עם תותח בודד עם אנרגיה נמוכה יותר. ככה יצא ממש בטעות שהאמריקאים מאמינים שתותח M230LF קל עם רתע נמוך, מספיק כדי להשמיד רחפנים בטווח קצר עד בינוני.
ציטוט:
עם סיסמאות לא מנצחים. לפני שאתה ממציא מחדש את הטנק, כדאי שתחשוב על צרכים ועל איפיונים ובנית כוח לוחם, ורק אחר כך לשחק בלגו.
|
עם מערכת מסוג Hunter-Killer, המפקד קיבל יכולת לשלוט על התותח הראשי בעת צורך. אך עדיין יש פה 2 מתפעלים על אותו התותח, שנלחמים על זמן השימוש בו. כאשר המפקד משתמש בתותח, התותחן עיוור למעשה. לכן הרעיון התפתח ל-Killer-Killer שבו למפקד יש מקלע כבד נשלט מרחוק, שמאפשר לו לירות על חלק מהמטרות ולא לקחת כל הזמן את התותח הראשי.
הוספת תותח בינוני מאפשרת למפקד לפגוע במגוון רחב יותר של מטרות, במיוחד באזור אורבני.
הרעיון הזה משתנה בטנק מהדור הבא, מאחר ואין כבר תותחן, אלא המפקד הוא גם התותחן, והנהג הוא מעין תותחן משני. כאן, כאשר שוב שני אנשי צוות יכולים לתפעל נשק, רצוי שלכל אחד תהיה אלטרנטיבה משמעותית כאשר התותח הראשי תפוס.
אי אפשר לשים 2 תותחים ראשיים, ומצד שני אפשר לפנות הרבה מאוד מקום ומשקל ככה שלא מוגבלים יותר למק"כ, אז תותח בינוני זו פשרה די טובה. גם תסתכל על ה-JLTV לדוגמה. זה ג'יפ, אפילו לא נגמ"ש לחימה, ועדיין הוא יכול לשאת תותח בינוני.
ציטוט:
מה המטרה? אתה רוצה שהטנק העתידי יהיה מצוייד בנשק שאינו יכול להתמודד עם רק"ם אויב של היום? או אולי אתה חוזר לתפיסה שמתה ב-1942 לגבי חלוקת הטנקים לטנק קל, טנק בינוני, טנק כבד וטנק רגלים?
|
למה שהוספת תותח תפגע ביכולת להתמודד עם רק"מ של היום? נהפוך הוא - היא רק תשפר את היכולת הזו וכבר הסברתי למעלה כיצד. בנוסף, עם מעבר פוטנציאלי לתותח 130ממ, יהיה שיפור נוסף ביכולת להתמודד עם רק"מ מודרני.
ציטוט:
זה היה נכון במלחמת העולם השניה, היה נכון במלחמת קוריאה, אפילו בתחילת מלחמת וייאנאם. כבר לא.
|
מרעומים שונים לגמרי. אז, היית מכניס מראש את הטווח הרצוי. היום יש תכנות דיגיטלי של סוג המרעום והטווח. אם זכרוני לא מטעה אותי, פגז 120ממ מסוג HE-MP מדגם DM11, מקביל לכלנית הישראלית עולה 9,000 יורו, או 35,000ש"ח. הכלנית עולה בערך 30,000ש"ח, ועל החצב נאמר שהוא עולה כמחצית ממחיר הכלנית תוך שנמוך לא ידוע של היכולות.
אז בוא תסביר לי איך פגז כזה כבר לא יקר.
ציטוט:
הרעיון הזה חוזר ועולה מאז מלחמת העולם הראשונה. השימוש העיקרי הוא ברק"ם חי"ר - בעיקר נגמש"ים לסיוע ורכבי סיור קלים יחסית. לא בטנק עיקרי. שם עדיין שולט הקליבר של 120-125, ואף היו (וישנם) ניסיונות לעלות גבוה יותר.
צה"ל כבר ניסה מזמן את תותח ה-60 מ"מ על גבי ברדלס. למרות שזה תותח טוב, עם כושר חדירה מרשים יחסית לגדלו, עם מנגנון ירי חצי אוטומטי, הוא לא אומץ כאן, וסדרת הייצור הקטנה שלו נמכרה לדרום אמריקה לשידרוג טנקים ישנים.
|
בוא תסביר לי כיצד רק"מ חי"ר כגון נגמ"שים ורכבי סיור קלים, יכולים בו זמנית לשאת תותח 120ממ ותותח 30ממ. אני מחכה.
|
|