06-05-2018, 11:12
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.13
|
|
מסוקי טייסת מובילי הלילה
לפי בקשת בוגר טייסת 114 טייסת מובילי הלילה נבנו מסוקי הטייסת כמו שטסו תקופה ארוכה, לפחות כמו שאני זוכר את ליין הטייסת בתקופה הקצרה ששרתתי בתל נוף. 2 המסוקים בקנה מידה 1:72 בערך כאשר הסופר פרלון מקורו בדגם של Ecardmodels והיסעור מקורו בדגם הביטאון, קנה המידה נוצר ע"י הדפסת 2 עמודים על עמוד. דגם הסופר פרלון המקורי הוא דגם של התצורה הימית של המסוק כמו שטםס בחיל הים הצרפתי וכן תואם לגרסה הסינית של המסוק, המסוק צבוע במקור בצהוב מזעזע שנוצר מדהייה של הצבע המקורי תואם למסוק ממוזיאון הגרוטאות של טרנר. הדגם נצבע בחום המקורי של חיל האוויר ונוסף בבנית סקרץ' השלמה למבנה שעל גם המסוק, מפעם לפעם אני משחק עם הדגם כך שבסוף אני מאמין אגיע לדגם תואם יותר למציאות כולל המנוף .
לגבי היסעור - אז דבר ראשון להפריך את הדעה הכללית על דגמי הביטאון, הדגם מדוייק מבחינת התאמת החלקים ומזכיר יסעור בכללי, הצביעה המקורית מזעזעת ולרוע המזל קווי פנלים פשוט לא קיימים. הדגם נצבע בצבעי שנות ה70 וסומן במספר זנב 360 שזה המסוק שהיה מעורב בתאונה שידועה כאסון ה-נ"ד מתחילת שנות ה70 בביקעה. למי שמתעניין המסוק התרסק כתוצאה ממשקל יתר וכול הלוחמים ואנשי הצוות נהרגו, לאחר התאונה הוגבלו המסוקים ל33+4 בהתאם להוראות היצרן.
לדגם נוסף צינור תדלוק בבניית סקרץ' , ככלל יש מקום לעבודה נוספת על הדגם כדי להביא אותו לדגם שתואם יותר את המציאות אך הפלטפורמה טובה כבסיס לשינויים
ככלל נושא המסוקים קצת מוזנח בארץ גם בהתחשב בכמות המועטה של דגמי מסוקים קיימים, יהיה מאוד נחמד גם אם כקבוצה ניצור לנו אוסף מכובד של מסוקי חיל האוויר לדורותיהם בדומה לאוסף ההולך מתקדם לקראת השלמה של אווירוני הסילון של חיל האוויר.
שבוע טוב לכולם
|