במקור נכתב על ידי vitaman
אני מתנצל אבל מתקשה להבין מה הטענות שלך בדיון.
הלוחמים ביחידות האלה, כולל דובדבן, עוברים הכשרת חי"ר בסיסית ברמת רובאי 05-07 שאמורה להספיק לכל אחד מהם להשתלב כחיילים בלוחמה ומסגרות חי"ר.
זה בערך כמו לומר שמג"בניקים יכולים להשתלב בלוחמת חי"ר כי הם מוכשרים 05. זה לא נכון - הם מקבלים הכשרה בסיסית, אבל עיקר הכשירות מגיעה בגדוד ולא בבסיס ההכשרה, דרך אימונים ארוכים.
לגבי קצינים ביחידות האלה, בעיקר המגיעים לדרגות גבוהות, אני יכול לקבל שאולי יהיו להם בעיות בהפעלת מסגרות שכוללות תנועות גדולות.
זה ברור שלא.
מכיוון שרוב העמותים האחרונים, בחזית צפון ועזה, היו בעיקר במרחב האורבני,
עיקר העימות בלבנון היה דווקא בשטח הפתוח. יתר על כן, יש הבדל מאוד משמעותי בין לחימה במרחב עירוני (כמו בעזה) לבין מרחב כפרי, שם מתייחסים לבתים כאל תבליט.
הרי שחובה על הצבא לנצל את הידע של היחידות בלחימה שכזאת.
אין קשר בין לחימה בבט"ש ללחימה עצימה. אין קשר בין הלחימה בעזה לבין לחימה בלבנון
כמו שמדברים על שילוביות ברמת חי"ר-שריון-אוויר כך גם ברמה הטקטית צריך לנצל כוחות בעלות מיומנות שכזאת בהתאמה למרשם ומהלך הקרב. לדג', אני מניח שאתה כמג"ד חי"ר חכם לא תשלח קודם (בהיעדר אילוצים) את מחלקת הצלפים שלך לתפוס את פאתי היעד ואת מחלקת המרגמות שלך שתעבור דרכם ותתפוס את הרחוב הראשון בזמן שהפלוגות ה"רובאיות" יחפו ממרחק. לכן, ובחזרה לקומנדו, אפשר לדמיין איזה יחידה יכולה לחפות ואיזה יחידה יכולה להכנס ולעבוד בתוך היישוב.
שוב, הבדל משמעותי בתפיסת הלחימה הגדודית לבין יצירת גדודים אד-הוק מחלקי יחידות, שחלקן לא מוכשרות למלחמה (לא לחימה - מלחמה!) בשטח בנוי
ובכלל כל הדיון כאן על חי"ר הוא לא במקומו. חטיבת הקומנדו כשמה כן היא. ראה את התכנית הרדודה על "זמן אמת ההולכים בחושך" ותשמע את ניצן אלון מסביר לך מה זה קומנדו כרגע בצה"ל: פשיטה של כוחות מיוחדים בעורף אויב, בהפתעה, להסטת שיווי משקל, אפשר גם לעקוץ, לצאת ולהכנס ולהרוג כמה שיותר מחבלים. לא מכריע מערכה אבל עוזר.
אני לא הולך להגיב מה בדיוק החטיבה הזו הולכת לעשות. אבל אם מדובר על יחידה שתפקידה לפשוט בעומק אויב בזמן מלחמה , מכלול הכשירויות שהיא נדרשת אליו רחוק ממה שיחידה כמו דובדבן נדרשת אליו. עכשיו אםשר להכשיר אותם לכך, אבל אי אפשר גם להכשיר אותם לכך, וגם להחזיק את הכשירות הנוכחית המאוד חיונית שלהם. זה לא עובד.
ואגב, יש עומק אויב ויש עומק אויב. אצלנו, 1 ק"מ מאחורי קו המגע נחשב עומק אויב, וזה לא המצב. יש עומק טקטי, עומק אופרטיבי ועומק אסטרטגי - ויחידות שונות מוכוונות לכל מרחב כזה.
באותה התכנית תשמע את שחר ארגמן ודורון אביטל מספרים לך שאחד השיקולים בעד חטיפת דיראני היה הבטחון שאפשר לנחות בשקט בעומק הלבנוני ולנוע ולפעול בתוך כפר של החיזבאללה. לאיזה יחידה היום בצה"ל יש המסוגלות הכי טובה היום להיות מונחתת בתוך כפר ערבי ולפעול בתוכו?
מה הקשר בין פעילות בט"שית שלא בלחימה, למלחמה? (ובאותה ראיה, מה הקשר בין יחידה שפועלת בשטחים נשלטים ע"י כוחותינו, לבין יחידה שפועלת בצורה סדירה בעומק אויב?)
בהקשר הזה, ניתן לראות את "חד וחלק" כמודל לאיך פעולות קומנדו יכולות להתבצע במלחמה, איך מנצלים כוחות מיוחדים שמלאי יכולות אבל בד"כ לא עושים שום דבר משמעותי במלחמה ואיך אולי אפשר להפעיל כוחות מחטיבת הקומנדו, שמתאמנים כבר לעבודה בסינרגיה בהיקפים שונים במערכה הבאה. מפשיטה חצי גדודית כמו חד וחלק ועד חטיבתית עם כוחות מסייעים. יש להם אוגדה שלימה כמעטפת. טוב שמישהו רוצה להשתמש בהם.
|