29-06-2017, 16:53
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
|
|
אנסה להסביר את עצמי...
ראשית, ידוע לי שישראל היתה מהחלוצות בתחום הבלתי מאויישים ולדעתי, עםכל הכבוד לשחקנים שהצטרפו לזירה במהלך השנים, ישראל היא עדיין מובילה בתחום הזה ואולי במובנים מסוימים אף בפער גדול...
את הכטבמ"ים הישראליים אני מכיר, אולם בפועל, באמת שאינני יודע מה ישראל פרסמה בעניין, האם היא פרסמה שהם נרכשו על ידי צה"ל או לא?... יש פרסום רשמי על כך?... באמת שלא ידוע לי ואישית גם לא זכור לי שנתקלתי בכך... עם זאת, עדיין, כטב"ם "מתאבד" (וכפי שכבר כתבו כאן לפני ), זה עניין אחד ואילו כטב"ם המשמש כפלטפורמה לנשיאת חימוש זה סיפור אחר, ה"מתאבד" הוצג ככזה, הוצע למכירה ללקוחות זרים ומן הסתם היכולות שלו פחות או יותר מוכרות כפי שיכולות של מטוס ה F 16 או כל מטוס קרב אחר מוצגות ....
עם זאת, טב"ם תוקף/נושא חימוש, זו כבר אופרה אחרת, זו יכולת תקיפה/תורת לחימה שלמה שעד לא מזמן (לפחות בארץ) נחשבה כפורצת דרך ומסווגת וכנראה שיש סיבה טובה גם שלא לשחרר יותר מדי מידע על נדבכים מסויימים שקשורים לעניין (כולל מידע מדוייק על סוגי החימוש) .
אני חושב אולי ניתן יהיה להסביר זאת כך... ה F16 הוא מוכר וידוע, יכולותיו מוכרות וכן הלאה, אבל אם מחר לצורך העניין יפותח אמל"ח מהפכני שעבורו אולי אף תושתת תורת לחימה חדשנית שאמורה להפתיע את האוייב ביום פקודה אז מידע אודות אותו חימוש לא יפורסם מן הסתם לציבור ובכלל.... אותו הדבר כנראה לגבי כטב"ם ו...כטב"ם חמוש....
זו הערכתי בעניין ומקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי הפעם...