07-02-2017, 11:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
|
|
אני מתכוון שאנשים נמנעים לבנות ככה, מחשש מה יגידו.
מה שאני מכיר בתור "בנייה אמריקאית" - זה בנייה קלה על סלאב.
ככל הידוע לי אם אין סלאב ואין יסודות - זו בנייה קלה רגילה, שמיתגו אותה ככה כדי לבקש יותר.
ככל הידוע לי זה ממש לא בעיה לבנות בלי סלאב: אבל רק אם האדמה לא עובדת - וצריך לבדוק את איכות העבודה.
נאריון מכיר את הנושא לעומק - בנייה קלה אני מכיר רק בעקיפין.
אין שום חוק או צורך לבנות ממ"ד באמצע הבית (אני יודע, כי לפני כמה שנים בנינו ממ"ד, ואחרי זה נקלענו לבעיה משפטית והייתי חייב להבין את כל הדרישות לעומק).
ממ"ד באמצע הבית - הוא יותר זול, כי לפי התקן קירות חיצוניים צריכים להיות בעובי מסויים, ואם הקירות הם פנימיים העובי קטן יותר, וגם ככה חוסכים חלונות מיוחדים, והעלות מגיעה מהבטון, ואם גם ככה עושים בנייה מסיבית מבטון, זה לא יוצא יקר לקבלן.
כשמוסיפים ממ"ד לבית בנוי - מוספים אותו בחוץ - כהרחבה, וקל להשיג אישור לזה.
אפשר להוסיף ממ"ד כבנייה, עם אדריכל, מהנדס, קבלן והכל, וזה סיפור יקר לבנות רק ממ"ד אחד - כי צריך הרבה טרטור - בשביל עבודה קטנה, וצריך לוודא תוך כדי שהקבלן עושה עבודה טובה כי אם יש סדקים או תקלות - אותו זה לא מעניין והוא לא יתקן אם לא מצאת תקלה תוך כדי הבנייה.
אני יודע - כי עשינו את זה.
יותר זול לקנות "מיגונית" מוכנה מראש, בדיוק בגודל הדרוש, ורק להניח אותו סמוך לכניסה אחורית לבית.
אם לא צריך עוד חדר (או כמו שקורה - מחסן), לדעתי זה הכי טוב.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי LetterToElise
מבחינת בידוד האם באמת יש יתרון לבית מעץ?
מישהו שניסה למכור לנו בית אחר אמר שממש לא כדאי להכנס לסיפור הזה של בניה אמריקאית מאחר וזה בית בלי יסודות (?) ואחרי כמה זמן הרצפה מתחילה לזוז (?!)
מצד שני היה לו אינטרס שנקח את הבית שלו ולא של השכן.
|
לבנייה קלה יש באמת יתרון בבידוד. בטון גם סופח חום וקור, מה שמשפיע על עלויות חימום וקירור.
אם האדמה כן "עובדת" - חייבים יסודות טובים. אני גר בבית מבנייה סטנדרטית שנבנה לפני 10 שנים, ונבנה על אדמת שדה חומה. כבר רואים בחצר סימני גזירה בין 2 משטחי בטון, שהקבלן יצק כנראה בנפרד.
ובית לשכירות שיש לי - בנוי ממש על חול, בלי יסודות ובלי סלאב: את הריצוף סתם הניחו על חול. והכל נשאר יציב לגמרי למרות שבנו אותו לפני יותר מ50 שנה.
כך שהעניין של יסודות ובסיס בטון - לא מגיע מעולם הבנייה הקלה, אלא מצורך לבנות בסיס טוב אם האדמה עובדת.
אם האדמה לא עובדת - פשוט אין צורך.
נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 07-02-2017 בשעה 11:43.
|