11-05-2016, 01:55
|
|
מנהל פורום חומרה
|
|
חבר מתאריך: 27.05.02
|
|
לא נראה שירדת לסוף דעתי, למרות שניסיתי להיות מאוד מפורט.
אין שום פסול בז'אנר כזה או אחר של סרטים. סרטי מהיר ועצבני לא מתחרים עם סרטים כמו Whiplash או Spotlight על קטגוריית הסרט הטוב ביותר באוסקר, ולכולם יש מקום בקולנוע ולכולם יש קהל.
בפסקה השניה שלך יש הרבה מאוד בעיות.- אתה מבלבל בין דעתך לבין דעת האקדמיה. אולי האקדמיה מורכבת בחלקה מפלצנים בני 80 ששומעים "סרט פנטזיה" ומיד מוציאים לשון בגועל (כנראה שלא, אבל בכל זאת), אבל מה לעשות שאלה הם חברי האקדמיה וזה הטעם שלהם. הם לא חייבים להסכים עם הקהל הרחב. אם היו מעניקים את האוסקר על הסרט הטוב ביותר לפי דרישת הקהל, Star Wars The Force Awakens היה זוכה באוסקר ו-Spotlight היה נעלם מהטקס, למרות ש-Spotlight סרט מדהים לחלוטין ובהחלט הגיע לו לזכות בפרס. זו לא תחרות פופולריות.
- שוב, imdb מודד דעת קהל והיא לא רלוונטית. ב-imdb יש ל-Interstellar ציון של כמעט 9, שזה פשוט מגוכח ורק מראה כמה קל לעבוד על אנשים עם אפקטים יפים ודיאלוגים מסובכים מדי לאדם ממוצע לעבד במקביל לכל האפקטים ולהבין שמבלבלים לו את השכל עם שטויות. לדעתי זה אפילו לא הסרט עם האפקטים הכי טובים באותה שנה, תואר הכבוד הזה מגיע ל-Dawn of the Planet of the Apes, אבל האקדמיה בחרה דווקא ב-Interstellar לפרס הזה. שיהיה. שוב, אם היינו מקשיבים לצופים, Interstellar היה אמור להיות מועמד לסרט הטוב ביותר.
- ואחרי כל ההקדמה הזו, כמו שאמרו השאר, שר הטבעות השלישי זכה ב-11 אוסקרים, הכמות הגדולה ביותר שסרט זכה בה אי פעם, כולל לסרט הטוב ביותר. כולם, כל מי שבקיא בענייני הוליווד, אומר בפה מלא שהפרסים האלה הם למעשה על כל הטרילוגיה. זה גם הגיוני, לא סביר ששלוש שנים רצופות אותו סרט ייקח את כל הפרסים.
- מה הקשר לכמות השידורים בטלוויזיה? בטלוויזיה משדרים את מה שיתן רייטינג, מן הסתם. יותר אנשים ראו Transformers מאשר Whiplash, אתה באמת רוצה לנסות לקבוע לפי זה ש-Transformers הוא סרט טוב יותר מ-Whiplash? אלה שני קריטריונים מקבילים ולא תלויים. יכולים להיות סרטי אוסקר שהכניסו מיליארדים (ע"ע שר הטבעות, דה), או סרטי אוסקר שלא עשו גרוש (Whiplash כנראה), או סרטי פח שעשו מיליארדים (Transformers בהגדרה) או סרטי פח שלא עשו כלום (Huntsman, Fant4stic, הרשימה אינסופית אז אני אתייאש כאן). אלה שני קריטריונים בלתי תלויים לחלוטין.
- נראה כאילו אתה מביע יותר תיסכול מאשר היגיון ושיקול דעת. גם אני לפעמים מתעצבן שסרט שאהבתי מאוד לא זכה (פאקינג Interstellar על פני Dawn of the Planet of the Apes? סירייסלי? פאקינג Big Hero 6 על פני Lego Movie?? וואט דה פאקינג פאק?!), אבל זה לא אומר שאני לא חושב שמי שכן זכה הוא לא זוכה ראוי. למשל, ב-2014 אני חשבתי ש-Whiplash היה הסרט הטוב ביותר של אותה שנה, הרבה יותר מ-Birdman (הסוף שלו הרס לי לגמרי), אבל עדיין Birdman הוא זוכה ראוי.
בסופו של דבר צריך לקחת הכל במידה ובהיגיון. אל תשכח שהאקדמיה זה לא איזה חמישה חבר'ה שמנים שמצביעים לסרט הפלצני ביותר שהם ראו. זה אלפי אנשים בהוליווד. הם רואים כמעט את כל הסרטים שיוצאים באותה שנה. לפעמים גם זה שסרט לא קיבל מועמדות זה פאדיחה של האולפנים שלא שיווקו אותו כמו שצריך לאקדמיה. יש הרבה מאוד marketing בקטע הזה. יש הרבה סיבות שסרטים מסויימים זוכים ואחרים לא. ברוב הפעמים זה פשוט בגלל האיכות.
[/סוףחפירה]
נערך לאחרונה ע"י Kill-Machine בתאריך 11-05-2016 בשעה 01:57.
|