26-03-2016, 01:12
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.04
|
|
בסדר קראתי דעה של משהו בפורום השכן - אם כך, זה מאוד דומה למה שאני רואה מהחייל, ואם אכן קיבל הוראה בקשר, ועכשיו מסיבות פוליטיות משלחים כאן חייל לעזאזל המדינה הזו באמת פשטה את הרגל. האמת שראיתי כבר הכל בחיים הללו, ואני לא אופתע אם זה אכן המצב לאמתו.
ציטוט:
הבעיה כאן היא רק צה"ל - יותר נכון רוה"מ, שרהב"ט, הרמטכ"ל ודו"צ.
אני מסתכל על הזירה ואני רואה זירה רגועה, את החייל עוזר להעמיס את הפצוע באמבולנס, הקצינים מדברים בקשר ובטלפון והמחבל שוכב על הקרקע.
למה לא ניגשים אליו? כי יש עליו מעיל ויש חשש ממילכוד.
עם מי הקצינים מדברים? במקרים כאלה מדברים עם החמ"ל, מדווחים מצב ומחכים להנחיות, מחכים גם לחבלן אם הוא זמין (זה הנוהל).
אף אחד לא מתלהם, צועק או חוטף קריזה, כולם ברגוע ואפילו די אדיש לעובדה ששוכב ביניהם מחבל ממולכד לכאורה (ברור שהזירה לא סגורה טוב).
ואז קצין קורא לחייל, מדבר איתו והחייל מייד נכנס לטעינת נשק מאובטחת ב 60 מעלות, אנשים מרחיקים את מי שעומד בקו האש, אוטמים אזניים וירי.
זה לא הוצאה להורג, זה לא רצח וזה לא שאר השטויות והאשמות שאני קורא ושומע מאתמול, זה ניראה כמו שהחמ"ל נתן הוראה לנטרל את המחבל סופית בגלל כל מיני סיבות ששמורות עימו (אולי אין חבלן באזור, אולי מל"ט/תצפיות מדווחות על מתפרעים שמתקרבים לאזור וצריך להתסתלק משם וכו').
אומר שנית, זה ניראה כמו ביצוע הוראה שמגיעה בשרשרת הפיקוד.
בכדי לסבר את האזן ולשלול את קשקושי "פקודה לא חוקית בעליל", אם החייל הזה קיבל את ההוראה הבאה "המחבל הזה ממולכד, נטרל אותו עם כדור בראש כי אין חבלן" אז זוהי פקודה מאד חוקית שמתאימה לסיטואציה ולטיפול בהתקפות הטרור בתקופה האחרונה.
אבל אז יצא הסרט ובמקום לקחת את הלימון הזה ולעשות ממנו לימונדה בצורת הרתעה וסתימת פיות של כל מבקשי רעתינו (כולל הערבים, התקשורת, אירגוני השמאל האו"ם והשמום) כולם נילחצו ולהתחילו לפלוט שטויות כשהם מקריבים את החייל ומכשירים את השרץ.
דו"צ היה צריך להודיע "היה חשד שהמחבל ממולכד ולכן ניטרלנו אותו סופית!", זהו בלי פילמוסים והסברים.
זה מחבל שבא לרצוח וזוהי פעולה רלוונטית לאירוע.
זה היה מגביר את ההרתעה ומעביר מסר חד לעם, לאוייב ובעיקר לחיילי צה"ל - מי שבא לרצוח ועדיין מהווה סכנה ינוטרל סופית.
אבל זה לא קרה, מה שקרה הוא שחבורת הלא ראויים הזו (ואני מה זה מתאפק להיות עדין בהתבטאות שלי) רצה להגן על עצמה וקישקשה את עצמה לדעת בכל מיני סתירות פנימיות (האירוע לא ראוי אבל הוא בחקירה?!)
רק אביגדור ליברמן הוציא הודעה נכונה ומאוזנת.
אני מקווה שהעו"ד שלו (עו"ד בנימין מלכא) יעשה עבודה טובה וילחם חזק, יקבל את הקלטות הקשר (אם לא העלימו אותן), פרישת הכוחות והמשימות, הנהלים ואת תיפקוד הכוח החל ממפקד פקמ"ז ועד אחרון החיילים כולל החייל האומלל הזה.
צה"ל ריפה את ידי החיילים וחיזק את האוייב!
|
|