17-01-2016, 14:34
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.15
|
|
ראיון עבודה מצולם - בשביל מה צריך את זה?
שלחתי קו"ח לאחת החברות (the story of my life בשנתיים האחרונות ), והבוקר קיבלתי מהם מייל שבו נכתב שעברתי את שלב סינון קורות החיים, ושכעת אני מתבקשת לבצע ראיון מצולם, שאותו עושים דרך סמארטפון, או דרך לפטופ שמותקנת בו מצלמת אינטרנט. אך מה לעשות שבעוונותיי אין לי אף אחד מן השניים, לא סמארטפון ולא מצלמה בלפטופ? למה אני צריכה לבקש מאבא שלי את הסמארטפון שלו, ולהתקשקש שם עם הורדת אפליקציה וכל מיני שטויות כאלה, שאני שונאת להתעסק איתן ואין לי ראש אליהן? מדוע יש מעסיקים שרק מחפשים דרכים להקשות עליך?
אצהיר זאת קבל עם ועדה: אני לא רוצה סמארטפון, לא היה לי וגם לא נראה שיהיה בזמן הקרוב. טוב לי עם המכשיר נוקיה שלי (דור שני, בלי מצלמה אפילו..), ואני לא מחפשת להתקדם ולא מרגישה צורך להתקדם כרגע, כי אני רואה מה הסמארטפונים האלה עושים לאנשים: בכל מקום אתה רואה אותם מחוברים למכשיר הארור הזה כמו אינפוזיה. מכורים. בשביל מה אני צריכה את זה? בשבוע שעבר נתקלתי באיזה אחד שהיה איתי בשכבה בתיכון, והוא סיפר לי שהקימו קבוצה בוואטסאפ של כל השכבה, והוא טוען שדווקא חיפשו אותי.. הסברתי לו שאני לא חלק מהעולם הזה: לא סמארטפון, לא פייסבוק ולא וואטסאפ, ושעברתי הלאה בחיים. כלומר, לא טכנולוגית, אלא מהבחינה שאני לא חשה צורך לשמור/לחדש קשר עם מי שלמדו איתי לפני 15 שנה. אני בעד להשאיר את העבר בעבר, ולהמשיך הלאה, בלי להסתכל אחורה.
טוב, גלשתי פה קצת יותר מדי, כהרגלי (מה לעשות? אני מרגישה צורך להתבטא בכתיבה לפעמים, זה עושה לי טוב), אז אחזור לעיקר: מעסיקים יקרים, אתם רוצים אותי אותי לראיון עבודה? אין לי בעיה להגיע עד קצה העיר בשבילכם, רק אנא מכם, אל תבקשו ממני להתעסק עם כל מיני שטויות שלא בא לי להתעסק איתן, רק בגלל שאתם כאלה מתקדמים ומגניבים :/
|