06-01-2016, 15:02
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "שגריר ארה"ב מרטין אינדיק נזכר: "רבין הפך לגיבור רק בגלל הרצח""
אתה שקרן. אתה אומר שאינדיק קבע שרבין הפך לגיבור רק בגלל הרצח. העובדה שאינדיק מצוטט את נתניהו כאומר את זה. עובדתית, אינדיק לא אמר שרבין הפך לגיבור בגלל הרצח,אלא צוטט מישהו כאומר את זה ולכן אתה שקרן. בלי קשר לשאלה אם אינדיק גם שקרן או לא. מה הלאה? אני אגיד "היטלר אמר שהיהודים הם גזע נחות שיש להשמידו", ואתה תפתח אשכול "עודד אמר שהיהודים הם גזע נחות שיש להשמידו"?
אני לא יודע מה היה קורה מבחינה פוליטית אילולא הרצח. אמנם ,באותה תקופה התמיכה בממשלה הייתה נמוכה, אבל אני לא חושב שזה חד משמעי שביבי היה מביס את רבין. הנצחון שלו על פרס היה לא מאד מוחץ, 50.5% מול 49.5% באוכלוסיה הכללית (כן היה לו רוב מוחץ באוכלוסיה היהודית) כשמבחינת מנדטים העבודה מובילה על הליכוד 34 מול 32. ניתן לטעון שהרצח, רגשות האשם, והאדרת מורשת רבין הובילו אנשים שלא היו מצביעים לרבין להצביע לפרס/עבודה, אולם מצד שני היו אנשים שבחרו שלא להצביע לפרס, שלא היה אהוב. אני אפילו זוכר קמפיין של הליכוד שמצוטט אנשים שאומרים דברים בסגנון "בימי רבין הייתי מצביע לעבודה, אבל לפרס אני לא אצביע". אני חושב שגם הרבה מהערבים שנמנעו להצביע לפרס כן היו מצביעים לרבין.
זה גם לא נכון להגיד שהדמות של רבין עוצבה רק בגלל הרצח. הוא כבר היה בן 73, קדנציה שניה כראש ממשלה, היה רמטכ"ל במלחמת ששת הימים המפוארת (אמנם שנים רבות לאחר מכן הוטל ספק בתפקודו באותה מלחמה), שר בטחון, וגם המנהיג שבחר ללכת להסכם שלום מעורר מחלוקת עם הפלשתינים. הוא היה נזכר כגיבור אצל חלקנו וכאנטי-גיבור אצל האחרים- גם ללא הרצח, רק במימדים קטנים יותר.