לא בפעם הראשונה, נראה כי נתניהו מתגלה כאיש אינטיליגנטי, שידיעותיו וחזונו בנושאי כלכלה וחברה מוצקים מאוד. אני אישית נוטה להסכים עם רוב דבריו.
עם זאת יש תחושב בציבור, ויש לה כמובן ביסוס מסויים במציאות, שנתניהו לא מממש את מה שהוא רואה לנכון. פחדן\הססן? מנסה לשמור על כסאו ע"י הליכה בתלם? אני נוטה להאמין שלא כך הדבר. לפחות לא ברמה הפשוטה הזו.
אני אישית חושב שנתניהו הוא ממקדשי התהליכים החברתיים האיטיים. כל שינוי הוא עקב בצד אגודל. כמי שקרא את ספרו של סואל , אני מאמין שנתניהו יושב יפה בצד של המחזיקים בהשקפה הגדורה - על פיה לרוב אין לבצע תהליכים המוגדרים כמרוחקים מהקונצנזוס. לראייה, אהדתו וקרבתו לפילוסופים בעלי השקפה ברורה שכזו, כמו אדם סמית'. כל שינוי ע"י המנהיגים צריך להיות זהיר ומדוד, שכן שינויים חברתיים גדולים מערערים את היציבות השלטונית, הכלכלית והחברתית. גם אם ישנן פעולות שמוגדרות כ"נכונות" בעיני המנהיגים, אך הם גרנדיוזיות וללא קונצנזוס מסויים, אין לבצע אותן ברגע זה. על המנהיג לבצע צעדים קטנים, מדודים.
אני בפירוש לא מצליח לדמיין מצב שבו נתניהו פשוט מחליט לשמור על הכיסא לשם ישיבה על הכיסא. אני לא מצליח לדמיין מצב שבו הוא רודף בצע כמניע לביצוע פעולות פוליטיות מסויימות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hzhz שמתחילה ב "נתניהו במפגש עם הכלכלן לואיג'י זינגלס, על שוק חופשי והתערבות ממשלתית"
ציטוט:
דעתכם?
שהמניע העיקרי והכמעט יחיד שלו הוא הישרדותו הפוליטית.
אני זוכר את ביבי כשר אוצר, ואני רואה את ביבי עכשיו כראש ממשלה. הוא במתכוון עושה כלום, מזגזג ב path of least resistance , ומחסל את כל מי שעלול לאיים עליו פוליטית.
והכי חמור שהוא עושה נזק מתמשך וחמור לימין בכלל ולליכוד בפרט.