22-10-2015, 20:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
כי תפירת תיקים/״חשדות״ נגד יריבים פוליטים זה דבר שקורה כבר עכשיו. ברגע שגם עבירה ״קלה״ שאין בה קלון תגרור סילוק מהחיים הפוליטים אתה נותן לבית המשפט, באם יתאגד בהסתר כפי שהוא עושה עכשיו, כוח בלתי סביר כנגד נבחרי ציבור.
|
בשיטה המריטוקרטית, אותן ההגבלות שחלות על אנשי הרשות מחוקקת והמבצעת חלות גם על אנשי הרשות השופטת. השופטים צריכים להיבחר על ידי העם דומה לפוליטיקאים וצריכים לעמוד באותם קריטריונים של יושר וביצועים. התאגדות בית המשפט בהסתר, ברגע שתתגלה, תהווה עילה לפיטור מיידי של השופטים וכתיקון לאחור של הכרעות דין שהשופטים המפוטרים קבעו בתקופת הזמן שבה היו מאוגדים מאחורי צד פוליטי כזה או אחר.
מישהו שנתפס תופר תיקים\חשדות יאבד את עבודתו. שופט שנתפס כושל בתפקידו יאבד את עבודתו
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
כי ״אדם שכשל בתפקידו״ זה הרבה פעמים קביעה סובייקטיבית. ראשית נשאלת השאלה מי קובע מי נכשל ומה הסף לכשלון?
|
לכל תפקיד יש הגדרות מה תפקידו. עצם כך שאנחנו לא עוקבים ובודקים שבעלי תפקידים אכן מבצעים את תפקידם זו כבר בעייה אחרת. לכל תפקיד צריך להיות סט של פרמטרים אובייקטיביים שלפיהם אתה מודד הצלחה וכישלון. במקרה של מחוקק, למשל, כמות הצעות החוק שאותן קידם והעביר בהצלחה. הגשת הצעת חוק היא אחרי הכל בזבוז זמן וכסף אם היא לא מגיעה להצבעה סופית ועוברת. (כך למשל, הח"כים של מר"צ, אלופי הגשת הצעות החוק הריקות מתוכן שלא מגיעות אפילו להצבעה שנייה, לא בדיוק מצליחים בתפקידם כמחוקקים).
אם אין לך סט פרמטרים שאתה יכול לעקוב אחריהם, לא ברור לי שיש צורך בתפקיד.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
האם תבצע משאלי עם באופן תדיר במיוחד ותסתכן באפטיות הציבור, כמו בשוויץ?
|
הציבור כבר אפאתי. ההבדל היחיד הוא שבמריטוקרטיה, רק מי שלא אפאתי יוכל ביום הבחירות ללכת להצביע. זו בדיוק הסיבה להגבלת זכות הבחירה רק למי שמוכן לעשות שירות לאומי ולעשות מבחן ידע - כדי שכל מי שדוגרי, לא שם ז** אבל ביום הבחירות החבר של אחות של בת דודתו אומר לו, "בואנה, אתה חייב לצאת מהבית ולהצביע ליאיר לפיד ובועז טופורובסקי\מפלגת הגמלאים\קדימה\אחורה\ימינה ברוורס באין כניסה" והוא יצא ויצביע כמו עדר, לא יוכל להצביע.
משאלי עם, באופן כללי, בייחוד היום עם נוחות הגישה דרך האינטרנט, יכולים להיות פשוטים מאוד וקלים לביצוע.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
או שמא תעניק את הכוח הזה ל״וועדה מיוחדת״ ותעניק לה כוח בלתי סביר?
|
וועדה נבחרת שעומדת לבחירה היא אפשרות מתקבלת על הדעת. כרגע, לבית המשפט יש כוח בלתי סביר - אבל בית המשפט איננו נבחר על ידי ציבור הבוחרים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
בנוסף מאחר ושרידות הממשלה תלויה בכך, יש לי חשש שהממשלה תנסה לעוות נתונים כדי להציג כשלונות כהצלחות, יותר ממה שהיא עושה כיום והופ פגמת עוד יותר בעקרון השקיפות.
|
עצם כך שאין שקיפות (כבר היום) זו בעיה חמורה בדמוקרטיה בדיוק כפי שהיא עשוייה להיות במריטוקרטיה. כמובן שעצם כך שהתקשורת מגוייסת ובלתי אמינה להחריד תורם די הרבה. הפתרון, לטעמי הוא לממשלה לא תהיה שליטה על הנתונים שיוצאים לציבור. הלשכה לסטטיסטיקה יכולה להפוך לגוף נבחר עצמאי שזה תפקידו - שקיפות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ybd123
אאציין שמידת ההיכרות שלי עם מריטוקרטיה מודרנית נמוכה מאוד ואשמח לעמוד על טעותי
|
נו, בהתחשב בכך שכרגע מריטוקרטיה מודרנית מקומה בספרי המדע הבידיוני (כולל אלו שלי), זה מה יש :-\