24-10-2015, 15:22
|
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Nargila Dwarf
Thank you for the answer.
I was not disrespecting them at all.
If you have time and feel like it I would realy appreciate if you write about snipers in other countries, especially arab countries..
|
במצריים ובסוריה הייתה שיטת הכשרת קליעה וצלפים על פי המקובל בצבא הרוסי.
זו שיטה שמתחילת ההכשרה מדגישה את הקליעה הטובה כבסיס עליו ניתן לטפס הלאה.
הצבא הרוסי יורה (קלאשניקוב) עם כוונות פתוחות ונמוכות הקרובות לציר הקנה, להן ייתרון בירי ביישור מקורב ואי הסתרת תמונת הקרב, אך מאידך כוונות פתוחות עם מרחק קצר בין הכוונות מקשות על ירי מדוייק. מכיוון שהשיטה הרוסית אינה מתפשרת על ירי מדויק, הקלעים לומדים מהי אופטיקה נקיה, חשיבות מיקוד העין על הלהב (מסייע מאד במעבר לטלסקופ), וכמובן לחיצת הדק נקייה.
במעבר לצליפה הם מקפידים מאד על שימור רמת הקליעה, ולמרות שבד"כ האופטיקה שלהם, באיכות נמוכה יותר הם נוטים להשיג תוצאות מצויינות.
הצלפים הללו הם חלק ממערך המודיעין, ע"י אימון של ניווט ברמה גבוהה, הסתוות, ויכולת איסוף ברמה גבוהה, הם מאומנים להיטמע בשטח, לצלוף / לקת"ק, ולכוון כוחות.
צלפים אלו השתמשו עד וכולל יוה"כ ברובי צליפה מסוג מוסין נגאן וברובי קלעים מסוג אס, קא, אס.
בסוף שנות ה 60 החליטו הרוסים לשפר את יכולת ההצטרפות של הצלפים למתארי לחימה והכניסו לשרות את הדרגונוב, שמופיע לראשונה בזירה בסוף 74 תחילת 75. (רובים ראשונים נתפסים במבצע ליטני 78. במקביל החלו לייצר רובים בריחיים מדוייקים למשימות מיוחדות, וטווחים ארוכים, רובים אלו לפי הידוע נכנסים לשימוש בצבא הרוסי בתחילת שנות ה 80.
במלחמת ההתשה פעלו צלפים מצריים בגזרת התעלה והסבו אבדות כואבות לכוחותינו. כך גם צליפה סורית במובלעת. בגזרת ירדן פעלו גם כן צלפים. היו אלו טרוריסטים שצוידו ברובי מוסין נגן, כשלצידם צלפים ירדנים עם רובי לי אנפילד. הצלפים הירדניים אגב עבדו לפי תורת הקליעה והצליפה הבריטית (ביה"ס לקליעה בביסלי) שעל פיה פעל צה"ל בראשיתו. הצלפים הירדנים היו בעלי הישגים טובים גם בתחרויות בין צבאות וגם בירי מבצעי בשטח, בתחילה כנגד צה"ל, ובמשך (ספטמבר 70) כנגד טרוריסטים פלשתינים.
ביום הכיפורים הפעילו הסורים קלעים בחרמון {קומנדו סורי קלאשניקוב עם טלסקופ} וצלפים במובלעת.
בליטני כנראה שהיו צלפים סורים בחלק מהאזור, למרות שלא נתפסו, אך הציוד והפגיעות היו "טובים" מידי עבור מיליציה, למרות שייתכן שאש"פ הפתיע. לא נתפסו כלים עם מפעילם אלא כלים נטושים.
בשל"ג 1982 בגזרה המזרחית עוכב כוח משך שעות ע"י מארב צלפים סוריים, עד שאותר וחוסל.
ישראל ככל ששקעה יותר בבוץ הלבנוני , הכניסה לתו"ל מארבי צלפים, (ספרו של צ'יקו תמיר מלחמה ללא אות) גם שם פגשנו לעיתים צלפי אוייב שעבדו עם כלים ועל פי הדוקטרינה הרוסית.