07-07-2015, 19:20
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
תוכנית חבצלות - תוצאות טובות?
תוכנית חבצלות התוצאות
(טיזר מכתבת "במחנה"בסוף המאמר שלי)
10 שנים אמ"ן משקיע הון עתק באיתור, מיון והכשרה בתוכנית חבצלות. במסגרתה עוברים (בין השאר): טירונות קרבית, קורס קצינים ותואר ראשון דו-חוגי באוניברסיטה וחותמים קבע לשש שנים.
עפ"י עיתון "במחנה":
40% מהבוגרים הגיעו לדרגת רס"ן
20% המשיכו ללמוד לדוקטורט
20% עובדים בהייטק
10% עובדים בגופי מודיעין (שאינם אמ"ן)
5% במטה הסייבר
5% בסקטור הציבורי
לכאורה נתונים מדהימים!
אבל, בואו נחבר את הנתונים עם המציאות. המחזור הראשון של התוכנית התגייס באוגוסט 2005. 3 שנים מסלול + 6 שנות חתימה קבע חובה = אפשרות ראשונה להשתחרר באוגוסט 2014. כלומר, עד היום יכלו להשתחרר רק 20-25 בוגרי המחזור הראשון!
אני נוטה להעריך שעשרים אנשים השתחררו וחמישה נשארו בקבע . 1 עובד במטה הסייבר. 2 בגופי מודיעין. 4 לומדים לדוקטורט וכן-הלאה.
עכשיו נתעלם לרגע מכך שקציני חבצלות הם אנשים שעברו מיונים ונמצאו בעלי ידע, כישורי למידה ויכולות אנליטיות חריגות ונשווה אותם רק לקבוצת ביקורת של קצינים קרביים בעלי תואר ראשון. אני מניח שבקבוצת הביקורת יהיו יותר רס"נים (כמעט בטוח) ויותר דוקטורים (אולי).
יכול להיות שתוכנית חבצלות היא בזבוז?
לצפייה במקור באתר Facebook, לחצו כאן.
השבוע מסכמת התוכנית היוקרתית "חבצלות" עשור. לאחרונה סיים המחזור הראשון של בוגרי הקורס את תקופת ההתחייבות לצבא. על פי הנתונים, לא פחות מ־40 אחוז מהקצינים בוגרי המחזור הראשון בחרו להמשיך בקריירה צבאית והועלו לדרגת רס"ן. "מדובר בנתון מדהים בקנה מידה צה"לי, גם לעומת תוכניות יוקרתיות אחרות", אמר ל"במחנה "ראש התוכנית ,תא"ל (מיל') מוטי דימיטשטיין. "בעוד עשור נוכל לראותם בתפקידים הבכירים ביותר באמ"ן", הוסיף. בקרב הבוגרים שבחרו להשתחרר מצה"ל, כ־20 אחוז המשיכו ללמוד באוניברסיטה במסלול דוקטורט, כ־ 20 אחוז השתלבו בחברות היי־טק, כ־10 אחוז עובדים בגופי מודיעין אחרים כמו המוסד ושירות הביטחון הכללי (שב"כ), כחמישה אחוזים במטה הסייבר הלאומי וכחמישה אחוזים בסקטור הציבורי.
אמ"ן (אגף המודיעין) ממשיך לעטוף את בוגרי "חבצלות" גם לאחר שחרורם ומסייע להם להשתלב באזרחות. "אנחנו לוקחים את הטובים והופכים אותם לטובים ביותר", אמר ראש התוכנית. "אנחנו מרגישים חובה לסייע להם אחרי שהתחייבו כבר בתיכון לתשע שנות שירות, היחס מגיע להם", הסביר. התוכנית הוקמה במטרה להבטיח שדרת פיקוד איכותית שתהיה פרוסה בכלל מערכי אמ"ן. המועמדים לשירות ביטחון שמתקבלים עוברים הכשרה בת שלוש שנים הכוללת תואר אקדמי דו־חוגי משולב באוניברסיטת חיפה וכן הכשרה מודיעינית וצבאית נרחבת. את ההכשרה הם מסיימים כקצינים בדרגת סגן ולאחריה נכנסים לשש שנות קבע, במהלכן הם משרתים בתפקידי מפתח. את כתבתם המלאה של חנן ברנדס ונגה ארצי תוכלו למצוא בגיליון האחרון של עיתון "במחנה". בתמונה: ראש אמ"ן בטקס סיום מחזור "חבצלות", צילום: דוברות אמ"ן
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 07-07-2015 בשעה 19:39.
|