28-06-2015, 18:43
|
|
|
חבר מתאריך: 05.01.15
|
|
אתה טועה, צה"ל עשה הרבה מאוד פעולות לאחר התנתקות ברצועה עזה, כולל כניסות קרקעיות ולמעצרים, וזאת רק במהלך 2005 עד 2006, אז נחטף גלעד שליט וצה"ל יצא לפעולות גדולות כמו "גשמי קיץ" ו"מבצע פרי סחוט" ,"ענני סתיו". ב-2007 אפשר להגיד תקופה חלשה יחסית, אך בתקופה הזאת היה את מאבקי הכוחות בין חמאס לפת"ח על שליטה ברצועה ולמרות זאת צה"ל המשיך בחיסולים והתקפות מן האויר.
עכשיו, אני לא יודע אם זה היה שינויי מדיניות או שפשוט לא שמענו מיזה,כמו שאני בטוח שאתה לא מכיר את מה שאני הולך לספר, כך שיכול מאוד להיות שגם לפני התקופה שלי היו דברים דומים. ממרץ 2008 צה"ל היה נכנס לרצועה כל הזמן,מעצרים, מארבים, כאילו יהודה ושומרון רק בעזה, שהמבצע הבולט ביותר היה "חורף חם", אני הייתי במתכנות הזאת לפחות 5-6 חודשים. שזה לוקח אותנו לאיזור הקיץ 2008, שירדנו מהקו אמרו לנו שהחליטו להפסיק את נושא "הפשיטות" לעזה לבנתיים, וכמובן שלאחר 4-5 חודשיים סוף 2008 ותחילת 2009 היה את מבצע "עופרת יצוקה", שרק לאחר מכן החליטו סופית להפסיק את "הפשיטות".
עכשיו שני דברים שאני רוצה לשים נקודה:
1) אתה יכול לראות שמ2005 עד "עופרת יצוקה" היה מספיק פשיטות, לכן להגיד: "שצה"ל נמנע כמעט באופן מוחלט מכניסה לרצועה" הוא לא מדוייק.
2)אני רוצה לספר לך ש"בעופרת יצוקה" הגיעו עד הים ועד בית חולים שיפא.
וגם לפני כן יצא לי לא מעט פעמים להיות במקומות פחות נחמדים לדוגמא: ג'באליה, שזה ליד שג'אעיה.
ככה שצה"ל פעל לא רק באיזורים "הסמוכים לגבול הרצועה" אלא אפילו מעבר לפי צורך.
ונניח שהכל היה כמו שאתה אומר "סמוכים לגבול הרצועה" אתה מדבר כאילו מדובר בהליכה לפארק וזה ממש לא ככה.
|