ארה"ב אישרה תקציב של 474 מיליון דולר למערכות ה-Missile Defense הישראליות
Saturday, 2 May 2015
United States approve funds for a total $474 million for Israeli air defense missile programs
United States House of Representatives Armed Services Committee approves Israeli missile defense funds for a total $474 million for the Iron Dome short-range missile system, the David’s Sling medium-range system and the Arrow program
השאלה המתבקשת - לאיזה פרק זמן מדובר?
האם זה תקציב לשנת 2015 בלבד או תקציב שייתפרס על פני כמה שנים? האם מדובר על תקציב חדש מעבר לתקציבים שכבר אושרו או שמדובר בתקציב משולב עם תקציבי עבר? חסרים פה פרטים חשובים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "ארה"ב אישרה תקציב של 474 מיליון דולר למערכות ה-Missile Defense הישראליות"
קצת יותר פירוט:
1. למערכת כיפת ברזל אושר סכום של כ-41.4 מיליון דולר.
2. למערכת שרביט קסמים אושר סכום של 165 מיליון דולר.
3. למערכת החץ אושר סכום של 267.6 מיליון דולר.
סה"כ 474 מיליון דולר.
בנוסף לכספים למערכות היירוט, אושר סכום נוסף של כ-267 מיליון דולר ל-R&D בנושא גילוי מנהרות תת-קרקעיות.
ההקצאה למיטב הבנתי היא שנתית והיא תהיה חלק מהתקציב האמריקאי לשנת 2016 שמתחילה ב-1.10.2015. ההקצאה צריכה לעבור את אישור הסנאט.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "[size=3]קצת יותר פירוט:
1...."
אם זה שנתי זאת הקצאה מאד מאד מרשימה. אנחנו מדברים הרי על תקצוב מחוץ למסגרת הכספים הרגילה שאנחנו מקבלים מארה"ב.
הסכום לכיפת ברזל נמוך יחסית - אני מניח שלמעשה לא נראה עוד רכישות מסיביות של סוללות (היה לנו יותר מדיון אחד בעניין ואני בכלל לא בטוח שמספר הסוללות הקיים - סביב 10 - מספיק לעימות מול החיזבללה).
הסכום לשרביט נאה - עדיין כשחושבים על מיירט שעולה מליון דולר לטיל וצריך לרכוש גם את הסוללות עצמן, להכשיר צוותים (אולי זה מתקציב עצמי?) לבנות מתקני אימונים ועוד - אנחנו מדברים בסופו של דבר על מספר קטן מאד של מיירטים שנוכל לרכוש (100~?). מול מאות הטילים המונחים שכנראה יש לחיזבללה לא בטוח שזה יספיק (אפילו אם יחסלו חצי ויותר מהם מהאוויר וחלק יפספסו מסיבות כאלו ואחרות). מה גם שהכסף הזה לא יגיע לפי הדיווח מחר - ומלחמה בהחלט יכולה להיפתח מחר לפי מידת התבערה בצפון.
הסכום לחץ מרשים במיוחד - על פניו כנראה מדובר במערכת המורכבת ביותר מבין השלוש - מה גם שאנחנו עדיין בשלב הפיתוח (מתי דובר על כניסה לשירות 2016?).
אתה סגור על זה? משום מה אני זוכר מליון דולר למיירט - וגם זה נחשב זול מאד ביחס לפטריוט (הסטאנר הרי הולך להיות בעצם ה-PAC 4).
אם אתה צודק זה כמובן הרבה יותר הגיוני ואנחנו כבר מדברים על כמה מאות מיירטים (בוא נגיד שהייתי יישן טיפה יותר טוב בלילה אם הייתי יודע שבמחסנים יש כרגע בערך 1000 מיירטים מוכנים - אבל זה כנראה ייקח לפחות עוד שנתיים - וזה לא משהו).