19-02-2015, 03:36
|
|
|
חבר מתאריך: 07.04.08
|
|
תגובה
אני חושב שלא צריך לבטל את האפשרות שישראל עלולה למצוא את עצמה מעורבת בלחימה כנגד ISIL. לא יתכן שלחימה זו, שכבר כיום משתתפים בה כל המדינות שגובלות איתנו והיא עלולה להתפשט לככל מדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה, תשאיר אותנו מחוץ לתמונה, אנחנו חלק מהמזרח התיכון וזה מחייב אותנו לפעול בהתאם.
הבעיה שנוצרה כרגע, כאשר מצרים וירדן נלחמות כנגדISIL, מחייבת את ישראל להיערך למצב שבו היא תאלץ להשתתף במלחמה זו לצד מדינות אלו.
לענ"ד ישראל חייבת להיכנס ללחימה לצד מצרים וירדן וחובה עלינו להיערך בהתאם. כמובן ששלב ראשון יהיה לבחון עם מדינות אלו אם הם רוצות את עזרת ישראל.
מצרים שנלחמת גם בלוב וגם בסיני קראה לארה״ב ולמדינות באירופה להשתתף בלחימה כנגדISIL, אני חושב שהיא תסכים לשת"פ עם ישראל בלחימה זו צריך לבחון את האפשרות שישראל תתקוף בסיני ואילו מצריים תתרכז בלוב.
אשר לירדן, הייתי שמח לראות מטוסים ישראלים וירדנים פועלים יחד כנגד מטרות של ISIL. לזכור ISIL יפעל גם כנגד ישראל אם תהיה לו האפשרות ורצוי שהיא לא תינתן לו.
אגב אני לא רואה את ארה״ב עוזרת לירדן או לישראל בנושא זה.
אולי בשלב מאוחר יותר ניתן יהיה להקים ברית הגנה שתכלול את מצרים, ירדן וישראל שיפעלו במשותף כנגד איומים כגון ISIL ומי יודע מה עוד, ואולי בשלב מאוחר יותר גם מדינות המפרץ ישתתפו בברית זו, כזכור סעודיה הצהירה בעבר שהסכסוך עם ישראל הסתיים.
נכון שהדברים נראים קצת באויר בשלב זה, אבל מישהו חזה את ביקור סאדאת בארץ? מישהו זוכר את עשרות אלפי האנשים שניצבו כל הדרך משדה התעופה לירושלים?
עשינו בעבר שגיאה גדולה כאשר לא קראנו נכון את העימות בין איראן ועירק ואיחלנו בהצלחה לשני הצדדים, אם היינו עוזרים רק לעירק ושולחים טייסות קרב ומסק"רים לעזרתה של עירק, המלחמה הייתה משתנה, איראן הייתה מובסת, והעולם היה נראה אחרת. רצוי שלא נמצא את עצמנו עוד 5 שנים עם סיפור דומה.
|