06-12-2014, 10:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
מסכים ב1000%
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
רק מוסלק והרשו לי לתת לכם עצה:
לא סומך על המשטרה ומערכת המשפט בארץ, מי שנושא עליו נשק ונקלע לאירוע בו הוא נאלץ להשתמש בו צריך גם הרבה מזל בכדי לא לצאת האשם גם אם הוא צודק ופעל להגנה עצמית.
כדאי לרכוש מיכל גז פלפל שיהווה עוד סיבה לא להשתמש בנשק אם נקלעים לצרה.
זה לא מכסה את כל האפשרויות אבל חלק גדול מהאירועים קורים בטווח מגע, גז פלפל אמור להספיק.
אקדח זה חרב פיפיות, חוצמזה שמעבר ל 20 מטר הוא כמעט ולא יעיל.
האירועים בהם אנשים חיסלו מחבלים במהלך הפיגועים עלולים לתת תמונה שגויה, הם לכאורה גיבורים שהצילו את המצב רק בגלל שמדובר במחבלים ובאירוע מתוקשר.
בכל אירוע אחר זה עלול להכניס את היורה לסרט בלהות, זה קרה לחבר שלי שהצליח רק אחרי עשר שנים להוכיח את חפותו ושלמעשה פעל מתוך הגנה עצמית.
זה עלה לו בהרבה כסף, בבריאות והרס המשפחה, מסקנה להמנע מלהציג את הנשק ובודאי להשתמש בו אלא אם כן זה מצב ממש קריטי.
|
ואני אעניק דוגמא למקרה שאני מכיר מקרוב:
חבר טוב, שירת ביחידה מובחרת בתור קצין, אחרי השחרור החזיק אקדח.
יום אחד הוא נקלע לסיטואציה שבמהלך סכסוך שכנים על חניה מספר אנשים תקפו את אביו והטילו אותו לקרקע, הוא ניסה להפריד ולא הצליח, הוא שלף את האקדח (כיוון לשמים) ובאמצעות המהלך הזה כל התוקפים ברחו.
כל צד הגיש תלונה במשטרה על הצד השני, והמשטרה החליטה לא להמשיך לפעול בתיק.
אז המשפחה השניה (אלה שכביכול "איימו עליהם בנשק") החליטה ללכת לעו"ד כריש בתחום הפלילי, ולהגיש קובלנה פלילית לבית המשפט.
בתגובה המשפחה של אותו קצין נאלצה לקחת עו"ד כריש מטעמם (משהו בסדר גודל של 80 אלף ש"ח) וכעת הדיון מתנהל בבית המשפט (כבר למעלה מ5 שנים).
והכל בגלל האקדח המטומטם הזה.
המשטרה בישראל שווה לתחת, ומערכת בתי המשפט לא שווה אפילו יריקה.
אני לא ממליץ לאף נושא נשק להוציא את הנשק שלו, גם ל90 מעלות כי אתם תהיו חשופים לתביעות מכאן ועד להודעה החדשה, והאבסורד הוא שברוב המקרים בית המשפט ילך עם ה"קורבן".
-כמובן שבמצב של חיים ומוות אסור לחשוב פעמים, ואם צריך אז גם לתת כדור בראש.
נערך לאחרונה ע"י Narion בתאריך 06-12-2014 בשעה 11:24.
|