06-11-2014, 10:01
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.12
|
|
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי אל-בחאר שמתחילה ב "רשף אל תשכח שאנחנו היינו הכי חזקים הפרת ריבונות ימית"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אל-בחאר
במשך 18 שנה הפליגה פלגה 914 חופשי חופשי בתוך מים ריבוניים לבנוניים ובכלל חיל הים התייחס לרצועת המים של רצועת הביטחון כאל מים ריבוניים ישראלים. נכון שהיינו עושים ניסוי כלים לפני קו רוחב ראש הנקרה, אבל לא ראינו שום בעיה בכך שאנחנו פועלים יום יום בתוך מים ריבוניים של מדינה ריבונית. זה לא היה אקט של אזרחים המחפשים אזורים עשירים בדגה כי הם דגו כבר את כל הדגים בטווח שעד 3 מייל מהחוף, אלא בפעולה רשמית ומוסדרת.
ואז, החל בשנת 2000 התחלנו לדוק פורתא בכל סד"ג לבנוני שחרג דרומה מהקו שציירנו צפון מערבה מראש הנקרה, כאילו מדובר בקו הפרדה לבן בכביש אדום.
ולגבי מה שכתבתי קודם - הטקסט היה מיועד לאלו מקוראי הפורום שלא מבינים את ההבדל בין גבול ימי וגבול יבשתי. גם בגבול הצפון, שם ישנם מצופים מוארים, יכול לחלוף כ"ש מזוהה של מדינה מערבית את פינת המים הריבוניים שלנו בדרכו מאי שם לאי שם ואף אחד לא יירה בו.
אני כבר לא מדבר על מצבים שבהם בטח כל שנה, בים ממש ממש גבוה, גם כלים מצריים, סוריים או you name it נכנסים למים ריבוניים שלנו ובטח ל- 40 מייל ואו שלחיל הים אין מה לעשות, בגלל מצב ים, או שמבינים שהם מחפשים מפלט מאיתני הטבע ולא עושים עניין.
|
מה ש 914 עשתה במשך 18 שנה אינו מקביל לאיום הלבנוני ככה שמבחינתי, בשביל לשמור על בטחוני מצידי תהפוך את לבנון כל יום עם שופל מחדש.
אני לא זה שהיה מגיע עם סירות מלב ים וטובח באזרחים.
הקו הצפוני שווה ערך אכן לקו לבן בכביש אדום. בלי ציניות, בלי גישה רכרוכית שרופסת במדינה ורק מתרככת. גבול זה גבול. מבחינתי כל החוצה אותו באזורים בהם הגבול ברור ומסומן, דמו בראשו והוא האחראי על הפגיעה שתגיע אליו.
כ"ש מזוהה של מדינה מערבית, במידה ויחצה את המים הריבוניים שלך, יטרח להזדהות ולבקש רשות לעשות זאת. אם אתה מגיע מהחיל, בטח לא זרה לך הסיטואציה בה כלי זר מבקש ממך אישור ומודיע שהוא עובר.
זכור לי היטב איך בלבנון השניה שישראל הטילה סגר על המים הלבנונים, ספינות אמריקאיות ביקשו אישור (!) בנימוס והודיעו שהם עוברים. ברור שאף אחד לא היה פותח עליהם באש (רק התפללנו שהנושאות מסוקים שלהם לא ידרסו אותנו) אבל עדיין.
אני לא יודע איפה ומתי שירתת בחיל הים, אבל כלי שייט מצרים ו\או סורים (?!) ו\או לבנונים שחודרים למים הריבוניים של ישראל בסערה? לא קרה. לא יקרה.
שום כלי שייט צבאי ישראלי לא עוזב לחוף במידה ויש כלי שייט של מדינות שמהוות איום בסמוך. בנוסף, ישנם גם אמצעים נוספים. כמובן שאין לי כוונה לדון מעבר לזה בתו"ל, באמצעים ובפעולות שנוקטים במצב כזה כיוון שהוא רגיש. אבל אתה טועה ומטעה.
אגב, לא הבנתי מה פשר טווח ה 40 מייל שנתת? מה גם שגם בטווח הזה וגם בזמן סערה יש מה לעשות, בין אם ע"י חיל הים עצמו או ע"י חיל הים בשיתוף זרועות אחרות. חיל הים לא פועל לבד.
זה ובמידה והחליטו לא לעשות עניין, זה משהו אחר.
גם מסירת דייג שחצתה את הגבול בלא מעט החליטו לא לעשות עניין ששמו לב שמדובר בסבא מאוד מאוד מבוגר שהוא וחפציו לא מהווים איום וביקשו ממנו בנימוס לחזור למקום ממנו יצא.