20-10-2014, 01:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
כאמור דעתי.
|
אני מבין שזו דעתך. ביקשתי לבחון אותה, לעמת אותה עם נקודת המוצא בפועל היום, ולהבין על מה היא מבוססת.
ציטוט:
אני לא רואה סיבה לשחרר פציפיסטים. אני יודע שזה קורה בשוליים אבל אני חושב שזה שגוי, לא צריך לתמוך או לעודד את זה ואם זה היה תלוי בי היה צריך לעשות לאנשים האלו את המוות לפני שמשחררים אותם. זה מעודד השתמטות.
|
באמת עושים להם את המוות, ומספר קטן מאוד (דו ספרתי לא גבוה במיוחד) מקבל פטור מטעמי מצפון.
ציטוט:
לגבי מזון כשר. אני לא דתי ואותי אישית לא מעניין מזון כשר. אם צה"ל לא היה צבא של מדינה יהודית בהגדרה אני בכלל לא בטוח שהייתי תומך בזה. זה עולה כסף ולא חיוני לשום דבר.
|
האם ההגדרה של מדינת ישראל כמדינה יהודית זה הדבר היחיד (או אפילו העיקרי) שהופך אספקת מזון כשר בצה"ל לסביר בעיניך?
יש הרבה סממנים יהודיים אחרים - יכלו להסתפק בקידוש, בהקמת סוכה ובהדלקת נרות חנוכה.
ואפילו אם תתרכז באוכל - יכלו להסתפק בהימנעות מהגשת חזיר בצבא ההגנה בישראל.
ומה לגבי מזון חלאל? זו לא מדינה מוסלמית. אז אתה לא תומך בזה? "זה עולה כסף ולא חיוני לשום דבר."
מסתבר, לדעתי, שלפחות אחד השיקולים היה לאפשר לחיילים לשרת בצבא, תוך הימנעות מהתנגשות עם חוקי הדת שלהם. אפילו כשזה עולה כסף. כי בסה"כ זה חוסך כסף. (כלומר, יש לזה ערך כלכלי, כמו להשקעה.)
יודע מה? נסה את זה.
נשמע לך שזה עובר בג"ץ? (לא לאפשר אוכל כשר וחלאל כעניין של מדיניות, לא כתקלה מקומית או בתנאי קרב וכד'.)
ציטוט:
הצבא צריך לעשות מה שהוא יכול למען המטרה המרכזית שלו והיא שמירה על ביטחון המדינה. כל מה שמסביב לזה הוא בעיני מותרות. יש הרבה פרויקטים בצה"ל שאני חלוק עמוקות על הצורך בקיומם (חלק הכרתי מקרוב מאד והם בעיני מיותרים לגמרי במיוחד בתחום החינוכי - יהיו שידברו על ערכים וכו' אני חושב שיש אלפי חיילים בצבא שעוסקים בתחומים הללו שניתן היה לגייס למקומות אחרים או לא לגייס כלל ושום נזק משמעותי לא היה נגרם לצה"ל - סביר שאם כבר אז ההפך).
|
מסכים.
אבל מזון טבעוני או צמחוני או כשר (או הקלות ת"ש) אינם דומים כמעט בשום צורה לפרוייקטים צדדיים של צה"ל. לא עלתה כאן הצעה לשלב טבעונים בצה"ל למען הערך החברתי של זה או סיסמה דומה. אתה מגייס טבעונים מאותה סיבה שאתה מגייס אנשים אחרים - כי אתה צריך חיילים. אתה נותן להם תנאים מותאמים כאלה ואחרים כי אתה מחשיב את זה יותר משתלם מאשר לנסות לכפות עליהם להתנהג אחרת. או שלא. (ישנו גם השיקול הערכי והחברתי, אבל אפילו נגיד שאפשר להתעלם ממנו, וזו אמירה די מוגזמת, כי אחרי 3 שנים האנשים האלה משתחררים, ואפילו במהלך אותן 3 שנים מותר להם להצביע...)
ציטוט:
זה נכון שאם יש דברים שאפשר לעשות בעלות מינימאלית בכדי לגרום ליותר חיילים לבצע את תפקידם בצורה מיטבית ראוי שיעשו (אבל שוב למען המטרה ולא כמהלך בפני עצמו) אבל יש פה שאלה משמעותית של עלות תועלת. אין לי נתונים לגבי המשמעויות של הכנסת מזון טבעוני לכל יחידות צה"ל אבל אני מרשה לעצמי לשער שמדובר בהליך שיהיה יקר ומורכב ולכן הוא שגוי בעיני ויהיה עצוב אם בית המשפט יכפה אותו על צה"ל.
|
ומה לדעתך העלות של כפייה על טבעונים לאכול אוכל לא-טבעוני? לשלוח אותם לטיפול רפואי במקרה של שביתת-רעב דה-פקטו או להאכיל אותם בכפיה? מה התועלת שבזה?
עדיין לא עבר התיקון לפקודת בתי-הסוהר כדי לאפשר האכלת בכפייה של אסירים (נראה לי) וכבר אתה רוצה להפעיל משהו כזה גם כלפי חיילים? יפה יפה...
אגב, יו"ר ההסתדרות הרפואית אמר שאפילו יעבור חוק כזה, אסור לרופאים - מבחינת כללי האתיקה של המקצוע וכן מהבחינה הזניחה של כלי המשפט הבינלאומי... - להשתתף בדבר כזה. כמובן שיש עתודאים לרפואה בשביל זה, ובכל-זאת...
http://www.haaretz.co.il/.premium-1.2346610
ומנגד, האלטרנטיבה לצד השני: מה העלות של מתן פטור לטבעונים? מה התועלת מדבר כזה? אז חסכת את האוכל הטבעוני ואת הנעליים המיוחדות. אבל אתה בעצמך טענת שפטור לפציפיסטים הוא פתח להשתמטות. אז מה נגיד על פטור לטבעונים?
אולי מתן אוכל טבעוני הוא פשוט המהלך המשתלם יותר? אולי לא. אבל שתי האפשרויות האחרות נשמעות די לא-משתלמות...
ציטוט:
יש לי חבר שניזון כבר כמה שנים רק מתזונה פליאוליתית. אם בשנה הבאה הוא וחבריו יגישו עתירה נגד צה"ל לספק להם 3 מנות בשר ביום? גם לזה יצטרך הצבא להיעתר? ומה הלאה? אין לזה סוף. לכן אני אומר באופן מפורש - כל מה שהוא לא הכרח רפואי - הצבא לא חייב לספק.
|
זה מחזיר אותנו להבדל בין "טרנד" ללא-טרנד. זה שההבדל אינו חד לא אומר שלא מחליטים לגבי כל מקרה גבולי כיצד להחשיב אותו. זה גם ההבדל בין דתות מוכרות לדתות שאינן מוכרות. אני אומר באופן מפורש - לא לספק דברים שאינם הכרח רפואי יגרור כמות צרות שהצבא והמדינה יתקשו להתמודד עימה, במקרה הטוב. הייתי מציע לך לנסות לאלץ אכילת אוכל לא כשר בצבא, ואומר שאם יעשו דבר כזה, כולם יתגעגעו לזמנים שבהם חפרו באינטרנט על כמה צוערים שכן באו או לא באו לטקס בו כן שרו או לא שרו נשים, אבל אני בספק שמישהו באמת ינסה דבר כזה, לו רק מהסיבה שזה ממש לא משתלם, והרוב יודעים את זה בלי לבדוק.
|