הותר לפרסום: מערכת הביטחון סיכלה הפיכה אלימה של חמאס באיו"ש
הותר לפרסום כי מערכת הביטחון הישראלית סיכלה הפיכה של חמאס נגד הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון שהייתה אמורה להיות מלווה בגל טרור. במהלך מאי עד אוגוסט כוחות צה"ל, מג"ב והשב"כ חשפו את תשתית הטרור, עצרו 93 פעילי חמאס, החרימו כסף רב שנועד לממן את הפיגועים ותפסו כמות גדולה של אמצעי לחימה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "הותר לפרסום: מערכת הביטחון סיכלה הפיכה אלימה של חמאס באיו"ש"
אני מוכרח להודות שהפרסום הזה נראה לי תמוה קצת. אם היו מסתפקים בכך שנחשפה תשתית של חמאס שמטרתה היתה לבצע גל פיגועים - את זה אני מבין. אבל הפיכה ביו"ש? 93 חמאסניקים מול האלפים הרבים של אנשי הבטחון של הרשות, למיניהם, שמגובים על ידי צה"ל? ולבצע גל טרור נגד ישראלים במקביל להפיכה? 93 איש צריכים להיות מוכשרים מאד כדי לעשות שני דברים כאלה במקביל, ומה גם שאם הם יבצעו גל טרור אז זה יבטיח שצה"ל יכנס בהם בכל כוחו. בקיצור - משהו מאד משונה פה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "אני מוכרח להודות שהפרסום הזה..."
מצד שני, בוא נבחן את הנתונים אחרת:
93 אנשים נעצרו. כמה עדיין חופשיים?
יתכן שאם התוכנית היתה מופעלת, גם בסד"כ התחלתי קטן, היא היתה זוכה לתמיכה של פלסטינאים רבים, כולל כאלה שמסתירים תמ"ק אחד בבית עם 3 מחסניות, וכולל אנשי בטחון של הרש"פ שהיו עורקים עם נשקם.
גם אם לא היו מצליחים לחולל מהפכה ולהעלות את חמאס לשלטון באיו"ש, עדיין יכלו לגרום לרש"פ ולנו כאב ראש רציני.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ninesouls שמתחילה ב "אני מוכרח להודות שהפרסום הזה..."
ותחסל/תעצור את הקדקדים.
תישאר עם צבא תקיפה גדול - אך חסר ארגון ותיאום,
ולכן - לא אפקטיבי.
החמאס זכה בבחירות האחרונות ברשות,
וזה אומר שתמיכה עממית רחבה יש לו, ולא ברור אם התמיכה בו חזקה מהתמיכה בפת"ח.
ונשק יש בשטח - שהשליטה של ישראל בו היא חלקית מאוד.
הדבר האחרון שאנחנו רוצים - זה התחלה של מלחמת אזרחים בגדה. די מהר כל הסכינים יכוונו אלינו.
או לחילופין תוצאה טבעית של המכה המוגזמת שהונחתה על החמאס בגדה בעקבות חטיפת שלושת הצעירים. במסגרת החיפושים נוצל המומנטום לכניסה חזקה בכל התשתית הפיקודית והתפעולית של החמאס - נעצרו בכירים, נתפשו חומרים והוחרמו כספים. כל אלו מסוגלים להביא לסיכול התוכניות של החמאס לשנה הקרובה.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי pisauron שמתחילה ב "על איזה בחירות מדובר ומתי?"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי pisauron
על איזה בחירות מדובר ומתי?
על הבחירות האחרונות לרשות המחוקקת הפלסטינית. כמה בחירות כבר היו למועצה המחוקקת הפלסטינית? (רמז: לא הרבה.)
(קרדיט למרשי)
אמר לה ינאי מלכא לדביתיה אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין אלא מן הצבועין שדומין לפרושין שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס
אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.