23-06-2016, 18:28
|
|
|
חבר מתאריך: 03.04.15
|
|
מקווה שהוא יתבטל לגמרי.
בתגובה להודעה מספר 166 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "פרסום ראשון: למרות הדחיפות – חלק נרחב מפרויקט מכשול המנהרות תקוע"
ברצינות, אפשר להעלות דעה רדיקלית שאולי קצת מוגזם לבנות מכשולים במליארדים נגד כל איום חדירה? אפשר לחשוב שחמאס עלול לכבוש את הדרום.
המנהרות הן איום שאסור להקל בו, והן בהחלט מערערות את תחושת הביטחון של תושבי העוטף וזה דבר שצה"ל מחוייב לו. אבל מה זה התגובה ההיסטרית הזו? איך חומה תת קרקעית במיליארדים נראית למישהו כמו רעיון יעיל או נורמלי. חמאס לא יוכל לחפור עוד מטר עומק? ומה אם הוא פשוט יביא אמצעי חפירה שיכולים לחדור את החומה, מישהו חשב על זה? ובכלל, השלב ההגיוני הבא יהיה לבנות רשת תת ימית ברוחב עשרות קילומטרים נגד איום הצוללנים, ולסגור את כל ישראל בתוך כלוב מלמעלה כי כולנו זוכרים מה קרה בליל הגילשונים.
הפתרון למנהרות הוא כמו הפתרון לכל חדירה-מניעה וסיכול באמצעות מודיעין (ואם יש אמצעי גילוי טכנולוגיים, אדרבא) עד כמה שאפשר, ומעבר לזה-הערכות נכונה. שגרת הבט"ש צריכה להשתנות כדי לכלול יותר נוכחות ביישובים למקרה של מנהרה שיוצאת בתוך יישוב חלילה, ועבודה על תצפיות והכוונה נכונה לחדירה שלא נגמרת ברכב רך שנוסע לתוך חוליית ארפיג'י כמו שקרה בצוק איתן (שמבחינת תפעול החדירות היה כשלון מצמרר בגודלו). והכי חשוב-הרתעה.
בדיון פה בפורום על אירוע הפילבוקס בצוק איתן מישהו כתב שהפתרון הוא לפזר גלאי תנועה ומצלמות תרמיות מסביב לכל הפילבוקסים, ואני אומר שהשומר פשוט צריך להרים את הראש שנייה. כשדיברו פה על לקחים מתקרית הנגמ"ש, התחילו לעוף פה הצעות על מערכת הגנה אקטיבית לכל נגמ"ש ונמ"ר לכל ילד בלי מילה אחת על פאקינג תרגולת פריקה מרק"ם כשהוא מושבת עקב תקלה. בתור אחד שלחם בצוק איתן אני מסתובב כבר שנתיים עם תחושה מאוד, *מאוד* קשה שעברנו לאיזה קו חשיבה היסטרי של כיבוי שריפות, חדרו אלינו עם מנהרה אז נבנה חומה תת קרקעית, פוצצו נגמ"ש אז מעכשיו רק נמ"רים. הפכנו לצבא סופר טכנולוגי בלי שמץ מקצועיות, והדבר הנורא הוא שנדמה לי שכל כך התרחקנו מהתלם שאנחנו אפילו לא יודעים שהלכנו לאיבוד-בכל פעם שמדברים על לחזק את צה"ל מתייחסים לעוד מטוס, עוד טנק, עוד מערכת. ברגע שיש כישלון פונים למחלקת פיתוח. זה נורא, נורא. מישהו חושב שהבעיה שלנו ב*איזשהו* עימות בשלושים השנה האחרונות הייתה מעט מדי מטוסים או צוללות? עם שינוי נרחב של תכניות האימונים, הנהלים ולבסוף ה"סטייט אוף מיינד" של הצבא אפשר לעשות את צה"ל חזק פי אלף על אותו תקציב בדיוק.
|