|
16-06-2014, 00:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ninesouls
אני אנסה לא להגרר לסגנון הביבים שלך. נראה שמעולם לא היית במקום בו התרחש דיון תרבותי, מעולם אף אחד לא הסביר לך שאם אתה חושב שמישהו טועה אז עדיף לומר "לדעתי אתה טועה" מאשר "יש לך את זה ביותר עלוב" או "שטויות מטופשות", אתה אפילו לא מבין שהסיכוי שלך לשכנע מישהו הרבה יותר גדול אם תנסה (זה קשה, אני יודע) לדבר בצורה שמכבדת אותו. נראה גם שמבחינתך אם מישהו סובר אחרת ממך בסוגיה שולית כמו מה הפרמטרים שמדינה שקונה טנק צריכה לבדוק - זה מחייב להתנפל עליו כאילו הוא היה חמאסניק שמסביר למה זה נכון ומוצדק לחטוף ילדים בני 16. את מה שההורים והמורים שלך לא הסבירו לך כל השנים אני כנראה לא אתקן בפוסט אחד בפורום, אז נשאר לי רק לא לרדת לאותה רמה.
|
וואו! פסקה שלימה של התבכיינות... חבל על המאמץ שלך כי לא טרחתי ממש לקרוא אותה.
את הדיון אתה דרדרת הרבה לפני עם ההשוואות המטופשות שלך - אני חושב שזכית ליחס הזה ממני בצורה הוגנת למדי. לא טוב לך? tough. אתה תמיד יכול לכתוב עוד כמה פסקאות של התבכיינות - או שאתה יכול להפסיק לכתוב שטויות ולכתוב לעיניין.
ציטוט:
המרכבה 4 שונה מהמרכבה 1 רק בכמה פרטים קטנים: חט"כ שונה לגמרי; תותח ותחמושת שונים לגמרי; מערכת בק"ש שונה לגמרי; מערכות צריח (טעינה, צידוד, יצוב) שונות לגמרי, מיגון פסיבי שונה לגמרי ומיגון אקטיבי שלא היה קיים כלל, מערכות בקרה, ניהול קרב וקשר שלא היו קיימות, מזקו"ם אחר. לעומת זאת עדיין יש לו מנוע קדמי, דלת אחורית וצללית דומה. בעיני זה טנק חדש לגמרי שיש לו כמה מאפיינים דומים לטנק ההוא. יכול להיות שביחס למרכבה 3 אפשר לראות אותו כשדרוג שלו, אבל ביחס למרכבה 1 זה פשוט טנק לגמרי אחר.
|
נו באמת... למה שמדינה שהיא לא גרמניה תקנה Leopard? הרי הדגמים החדשים גם הם "טנק חדש לגמרי", שלא נאמר שהטנק בדגמיו החדשים יותר כמעט ולא ראה קרב?
אבל, הפלא ופלא - קונים. למה? כי הדגמים הקודמים עבדו מצויין, ולטנק יש רקורד טוב.
אותו הדבר לגבי F-16, ואפילו צוללות. זה לא משנה ש-"בעיניך זה טנק חדש לגמרי", מי שצריך לעשות את ההבדלה יודע לעשות אותה.
בנוסף, ההשוואה הישירה בין מרכבה סימן 1 למרכבה סימן 4 היא דמגוגיה טהורה. בין סימן 1 לסימן 2 היו מעט שיפורים, בין סימן 2 לסימן 3 היה עוד מקצה שיפורים, וגם בין סימן 3 ל-4 (שבוטל, ולאחר מכן יצא סימן 5 שהוא היום מה שנקרא סימן 4). בסופו של דבר, השיפורים בין סימן לסימן (שגם ביניהם היו עוד כמה דגמי משנה) הם אבולוציה טבעית של כלי צבאי, כאשר כל דגם ותת-דגם מהווה מענה לצורך מבצעי אמיתי שהתפתח עם הזמן וכמובן גם טכנולוגיה שהגיעה לבשלות ולכן יושמה.
לכן, לעשות את ההשוואה בקפיצה בין 1 ל-4 היא תלושה מהמציאות ולא שווה התייחסות.
ציטוט:
ההבדל ביניהם לא יותר קטן מההבדל בין המיני החדשה למיני המקורית או בין הגולף הנוכחית לגולף של 1971, או בין ה-911 של היום לזו של 1960
|
עוד פעם ההשוואה הזו עם מכוניות?! מה נסגר? אני לא מתייחס להשוואות האלה יותר.
ציטוט:
בכל המקרים יש דמיון גם בצורה החיצונית וגם בקונפיגורציה הבסיסית, ושמירה על כמה מאפיינים הנדסיים חשובים; אבל מתחת לקליפה הזו, הכלי הוא שונה בתכלית ואין בו אפילו מערכת אחת שהיא פיתוח ישיר של המערכת המקורית.
|
איזו הצהרה יהירה, מתנשאת ורוויה בחוסר ידע! ההבדל העיקרי למשל בין סימן 2 לסימן 1 היה תוספת המיגונים על הצריח. למעשה, אני מתערב איתך שתתקשה מאוד להבדיל חיצונית בין סימן 1 משודרג (כי הרבה מטנקי סימן 1 עברו שידרוג עם השנים) ולבין סימן 2.
התותח היה אותו תותח. הטכנולוגיה של היצוב והבק"ש הבשילו ולסימן 2 נוסף בק"ש ה-MPS בו אחרי לזירה על המטרה היית צריך להחזיר את הצלב "על" (בדומה ל"נחל עוז" במגחים), בניגוד לבק"ש בסימן 1 - נדמה לי ששמו היה "אורנית" - בו היית לוזר ואז היה עולה צלב בצבע אדום אותו היית צריך לשים "על". תיקונים היו נעשים ידנית בסימן 1, כאשר ב-MPS נכנסו תיקוני תאח"א.
בסימן 1 היה אמצעי ראיית לילה מסוג מא"כ עם זרקאור קסנון, ולסימן 2 כבר הבשילה הטכנולוגיה לאמר"לים פאסיביים ולכן שולבו בטנק.
אגב, "נחל עוז", אאל"ט, היא שדרוג של ה-MPS.
כל אלה (ועוד) בסימן 2 הם פיתוחים ישירים של מערכות שבמקורן היו בסימן 1. בנוסף, המפתחים העיקריים של המערכות בסימן 2 היו אותם המפתחים של המערכות בסימן 1, כך שלטעון שלא הופקו לקחים והמערכות שופרו בדגמים החדשים זה פשוט לא נכון.
כולי תקווה שכמה מאותם מפתחים שעבדו על מערכות הבק"ש בשנים האלה יכתבו פה את העובדות לאשורן (ואני לא טוען שאני מחזיק בכל העובדות - להיפך, אני אשמח אם מישהו שבאמת יודע דבר יוכל לתקן או להוסיף לדברי), ואל תטעה - יש פה בפורום בהחלט כמה גולשים שהיתה להם יותר מנגיעה בפיתוח טנק המרכבה לדורותיו, אם כי מסיבות ברורות הם ממעטים לכתוב על כך.
ציטוט:
לגבי השיקולים שמדינות שוקלות כשהן קונות ציוד בטחוני, אני מאמין שאתה טועה ושמדינות בודקות התאמה של מערכת נשק קיימת לדרישות המבצעיות הנוכחיות והעתידיות שלהן, ולא מה מערכת הנשק הקודמת-הקודמת-הקודמת של אותו יצרן ידעה לעשות מול מערכת הנשק הקודמת-הקודמת-הקודמת של האויב. אני מאמין שמדינות שקנו T72 לא עשו את זה על סמך ההצטיינות של ה-T34 במלחמת העולם.
|
למה אתה חושב שמדינות קנו ישר את ה-T-72 בגלל ה-T-34? עוד פעם אתה שוכח כמה דגמים באמצע? T-54? T-55? מה עם ה-T-60 למיניהם? וזה מבלי להזכיר בכלל שהדוגמא עם טנקי ה-T היא גרועה, שכן רוב רובן של המדינות שקנו את הטנקים האלה - קנו אותם כי הן היו חלק משלוחותיה של רוסיה הסובייטית. זה לא שהיו להן יותר מדי אופציות.
ציטוט:
אם מדינה כלשהי קונה על סמך אינפורמציה כזו, אני יכול רק לרחם עליה. אגב, גם אם הייתי מניח שהנסיון המבצעי של מרכבה 1 רלבנטי למדינה כלשהי לרכישת מרכבה 4, עדיין קרב ג'זין לא היה מפגין טוב במיוחד את היכולות; מדובר בסה"כ על קרב גדודי מול טנקים שלא היו המיטב של הגוש המזרחי כבר אז, בשטח עם אפשרויות תמרון מוגבלות מאד.
|
הדוגמא שלי לקרב ג'זין לא היתה דוגמא לביצועים מפוארים, אלא רק כהוכחה שטנק המרכבה עמד והשתתף בקרבות שב"ש, בניגוד לטענה שקרן אור העלה מלכתחילה.
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|
|