25-04-2014, 21:43
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
סריקת תמונות - לשאלתך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "תמונות חילוץ טנק שלל ברמת הגולן (מלחמת יום כיפור)"
זה אולי אינו המקום לדון בכך אבל מכיון שרבים מאיתנו נוהגים לסרוק (או לצלם רחמנא ליצלן....) תמונות ישנות לטובת הפורום הזה, בחרתי להגיב כאן לשאלתך בנושא.
לא מומלץ לנסות להפריד את התמונות מ"צלופן" האלבום הישן. בכל מקרה מומלץ לסרוק אותן לפני כל נסיון "הפרדתן" מהכיסוי שדבק אליהן. לשכבת הצלופן הדקיקה שדבקה בתמונות השפעה זניחה מאד על תוצאת הסריקה.
1. הוצא והפרד את כל דפי האלבום לדפים בדידים כך שיהיה נוח לשטח כל עמוד על זגוגית הסורק ולסגור את מכסה הסורק בזמן פעולתו באופן שטוח לגמרי.
2. נקה היטב במטלית אנטי סטאטית הן את משטח זגוגית הסריקה והן את דפי האלבום.
3. סרוק כל עמוד בנפרד (גם אם יש בו מספר תמונות) ברזולוציה של 300 dpi (גם 200 יניבו תוצאות טובות מאד), כאשר הסורק מכוון לסריקת צבע (גם אם התמונות מופיעות בשחור לבן). תוכל לנסות לסרוק במוד של אפור-לבן, אבל אני מוצא שסריקת צבע טובה יותר לעיבודי תמונה אח"כ.
4. לאחר סריקת כל התמונות, תוכל להשתמש בתוכנות כמו Photoshop Elements או אחרות, ולהפריד כל תמונה ותמונה (תוכנת פוטושופ אלאמנטס תעשה זאת באופן אוטומאטי עבורך- אם כי לא בהצלחה של 100 אחוז).
5. בשלב זה תוכל "לשחק" עם גוונים וקונטראסט כמו גם עם חדות כל תמונה.
6. שמור את הקבצים במדיה דיגיטאלית ואם תרצה תוכל גם להדפיס מחדש את התמונות...
מקווה שעזרתי (הנושא הגראפי הינו תחביב בלבד עבורי, והוא חשוב לשימור מורשת מצולמת שהולכת דוהה ואט אט נעלמת מאלבומי זיכרונותינו )
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 25-04-2014 בשעה 21:47.
|