27-08-2014, 18:18
|
|
|
חבר מתאריך: 09.01.11
הודעות: 283
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמולביץ אשר
לא יודע.
או שהצג שלי מטעה אותי או שהגוון מעט בהיר מדי?
|
הגוון מעט בהיר - אבל במכוון.
לאחר weathering זה יהיה בסדר.
כדרך אגב, תמיד מומלץ בזמן צביעת דגמים לא להשתמש בצבע כמו שהוא מהפחית משום שלרוב הוא כהה מידי. רצוי להבהיר אותו מעט כדי להשיג מראה ראליסטי. זה נקרא Color Scaling
הסבר קצר לגבי Color Scaling:
במציאות, כשמסתכלים על אובייקט או נוף מרוחק, הגוונים שלו נראים בהירים "וקרים" יותר מאשר הגוונים של אותו אובייקט כשמסתכלים עליו מקרוב.
אם נסתכל למשל על תמונת הנוף הבאה, נראה שהעצים בחזית התמונה נראים כהים וחיים יותר מאשר העצים שבחלקה המרוחק למרות שבפועל הגוון האמיתי שלהם בעצם זהה. אותה תופעה נראית לגבי ההרים שבחלקה המרוחק של התמונה שנראים בגוון אפור וקר יותר מאשר ההרים שבחלקה הקרוב יותר. המוח האנושי משתמש בשיטה זו על מנת להבחין בין עצמים הנמצאים במרחקים שונים.
(ציירים המציירים תמונות נוף משתמשים בשיטה זו ליצור אשליה של עומק בתמונה למרות שבמדובר למעשה בתמונה דו-ממדית.)
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://wallpaper.pickywallpapers.com/800x600/butan-landscape.jpg]
באותה שיטה, אם נצבע דגם בגוון בהיר יותר מאשר הגוון המקורי, נוכל ליצור אצל הצופה אשליה שהוא מביט על אובייקט גדול יותר מהגודל הפיזי האמיתי של הדגם.
color scaling מבוצע באמצעות הוספת צבע לבן לגוון הבסיס ע"מ לקבל גוון בהיר יותר. ככל שקנה המידה של הדגם גדול יותר, נדרש לבצע יותר scaling לצבע המקורי.
ניתן לחשב את אחוז ה- scaling באופן הבא:
מחשבים את השורש הריבועי המקורב של קנה המידה של הדגם והמספר שמתקבל הוא אחוז ה- scaling הנדרש. לדוגמה, בספינה בק"מ 1:350, השורש הריבועי הנו 19 בקירוב. לכן נוסיף לגוון הבסיס 19% צבע לבן. באותה שיטה בק"מ 1/700 נוסיף כ- 27% צבע לבן.
בדגמים בק"מ 1/35 או 1/32 כמעט ואין משמעות לביצוע color scaling משום שלאפקט אין השפעה גדולה על הצופה.
נערך לאחרונה ע"י שמעון לדרמן בתאריך 27-08-2014 בשעה 18:34.
|