08-03-2014, 18:22
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.09
|
|
הכוונה היא כזו:
1. אנו רואים שיש בעולם שלנו חוקים מוחלטים כגון חוק המשיכה, חוקי ניוטון וכו.
2. אנחנו רואים ומבינים כיום שבעולם שלנו בעצם הכול אחד, כל פריט קשור לאחר, לכל חלק בפאזל הזה יש מקום שממנו הוא עשוי להשפיע על אחרים. מדינה על מדינה, אבר בגוף על אבר אחר וכן הלאה.
3. אנחנו מתרשמים מחיינו שהדומם הצומח והחי חיים בעולם שלנו ללא משבר. ומעבר לכך, דווקא האדם ה"חכם" ו"הנעלה" הופך למסכן יותר ויותר אף יותר משאר הדרגות דומם צומח חי הנמוכות ממנו ברמת ההתפתחות (ועד כאן אין חידוש, את זה אנחנו רואים וחווים).
והאמת שעד כאן אני לא בטוח שחידשתי משהו...
עכשיו:
אנחנו חיים בתוך טבע, הטבע הזה מביא אותנו להבנה שאני לא מסוגל לשנות את המצבים שעוברים עלי בחיי, אך בחיבור ושינוי היחס לאותם מצבים שעוברים עלי , המציאות עצמה משתנה. למה? כי אם אני יוצא מעצמי ומתחבר לאחרים אני מפסיק להרגיש את האני שלי ואני כלול בצורה אינטגראלית באחרים, בדיוק כמו שהטבע עובד (אך להגיע לכך דרוש משהו נוסף...).
ואז באותה הזדהות אינטגראלית עם המוח, הרצון, התוכנה הכללית הזו שמנהלת את המציאות , רק אז תוכל להתעלות מעל כל היצורים (אותם דרגות דומם צומח חי), ואז מכיוון שהכול נמצא ברצון, מחשבה אחת, אז יתר הדרגות של דומם צומח חי יתעלו גם כן, יקבלו דרכך את הטוב (כי הכול אחד זוכר? רק אנחנו עדיין לא רואים את אותם חוטים נסתרים) , ואז? ואז בדיוק כמו החוק של ניוטון שאומר שכל כוח שאתה מפעיל חוזר אליך, כך ההטבה תחזור אליך. למה יחזור? איך יחזור? מדבר אחד בלבד: מכך שהאדם ישתנה.
|