08-02-2014, 14:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
מלבד רוחב פס לגלישה ברשת, יש לרשת דור רביעי עוד יתרונות
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אבל איזה שימושים ניתן לעשות בדור רביעי עם רוחב פס גדול יותר שלא ניתן לעשות בדור השליש"
למשל שיחות וידאו באיכות גבוהה, וגם שיחות ב-HD Audio (תתפלא כמה שההבדל בין שיחה באיכות "רגילה" ולבין שיחה באיכות HD הוא גדול), וגם כמובן טווח תדרים שונה וקטן יותר המאפשר "שחרור" תדרים ישנים מהספקטרום, ובנוסף כמובן "ישור קו" עם הסטנדרט בעולם - יותר ויותר מכשירים חדשים מגיעים עם מקלטי LTE (דור 4) כך שכמו שכיום כמעט לא ניתן לקנות מכשירים מתקדמים המשתמשים ברשת 2/2.5 הישנות, כך בעתיד יהיה לך קשה למצוא מכשיר מתקדם המשתמש ברשת דור 3 - העולם מתקדם, ואנחנו רוצים להתקדם איתו.
יש עוד כמה פיצ'רים שנאמר שמגיעים עם רשת דור 4, אבל אני לא בטוח בהם ב-100%: אבטחה טובה יותר של תעבורת הנתונים בין המכשיר לרשת, וצריכת סוללה נמוכה יותר. בנוגע לראשון - אני חושב שזה הגיוני שכן רוחב פס גדול יותר מאפשר העברה של מידע, כך שמתאפשרת הצפנה "חזקה" יותר של הנתונים המועברים, ובנוגע לשני - נראה לי שזה קשור יותר לעובדה שהמכשירים החדשים יותר עם מערכות ההפעלה החדשות יותר הם הרבה יותר יעילים בצריכת הסוללה, ומכשירים כאלה באופן טבעי מגיעים עם מקלטי LTE.
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|