|
18-04-2014, 10:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
בבקשה! אני מעלה את האשכול בשנית, הפעם עם הכותרות.
אלה תמונות מהזמן האחרון:
מראה כללי של השולחן, כפי שאתם רואים זו סעודה קטנה.
צלי בקר שהתחיל את דרכו מנתח של אגוזית (או "נוס" בשפת אשכנז..). הנתח נצרב בשמן לוהט מכל הכיוונים. בהמשך, באותו סיר ובאותו שמן נצרבו גם בצלים, פלפלים פרוסים וגזר, הבשר הוחזר לסיר, ונוספו ציר עוף, שורש סלרי, פלפל חריף, פפריקה, גרגרי פלפל שחור ופלפל אנגלי, וכל העסק התבשל לו על אש קטנה, מכוסה, משך שלוש וחצי שעות. כרבע שעה לפני ההגשה כובתה האש, והבשר נשאר "לנוח" בתוך הרוטב, ונפרס רק לפני ההגשה לשולחן. יש לציין ששום קצוץ הוסף ב-20 הדקות האחרונות. למה? כדי לא לאבד את הארומה.
מהתמונה בלבד לא תוכלו לזהות את זה. בשנים עברו, הייתי צולה ירך של טלה, אך תמיד הייתה אותה בעיה: כדרך הטבע - קצה אחד דק יותר מן השני, וקשה מאד להביא את שניהם לאותה דרגת צלייה. הפעם החלטתי להתחכם, וביצעתי נתיחה לאחר המוות , מה עוד שהשוק היה גדול מלהיכנס לתנור כפי שהוא. חילצתי, כאמור, את כל העצמות, קשרתי את הבשר כך שהוא היווה גוש אחיד, והשכבתיו ללילה במרינדה. למחרת, הוא נמשח בשמן זית, רוזמרין, תימין, פלפל שחור גרוס גס ומלח. הבשר הונח על גבי תפוחי אדמה, בטטות, בצלים ושיני שום שלמות עם עוד שמן זית ותבלינים, והוכנס לשלוש שעות לתנור. טיב הצלייה אומת באמצעות מדחום שננעץ ללב הנתח, הבשר "נח" 30 דקות לפני הפריסה, עטוף רדיד אלומיניום.
ומה עם העצמות? אלה נחתכו לחתיכות, וממתינות במקפיא. בבוא העת - יעברו צליה אגרסיבית בתנור לוהט מאד, משם - לסיר עם בצל, גזר, שורשי פטרוזיליה וסלרי, עד שיתקבל ציר טלה טוב. לאחר סינון כל המוצקים, יתבשלו בציר הזה כרישות ותפוחי אדמה, ובסוף ייטחנו עד דק, ויוגשו לשולחן כמרק.
התמונה הזו באה רק להראות שאכן הצלחתי להביא את הבשר לשולחן בעודו חם מספיק, למרות המנוחה.
המנה האחרונה הייתה עוגת גבינה וסלט פירות.
מה שעוד נראה כאן זה אטריות ביצים טריות, ביצים ממולאות (חלקן על בסיס חרדל, חלקן על בסיס סחוג, וחלקן על בסיס פלפל חריף קלוי), וכן אמפנדס בשר. אלה עשויות מבצק עלים, והמלית מבשר הודו אדום, טחון, שטוגן עם הרבה בצל קצוץ , צנוברים, פלפל שחור, שום וכמון. נאפה בתנור החם שממנו יצא הטלה.
בקצה השולחן - סלט עגבניות שרי עם שמן זית, בצל ירוק, גבינה בולגרית ובזיליקום, ומולה - כבד קצוץ.
לא הזכרתי עד עתה את מרק העוף שבעצם פתח את הסעודה. אין הרבה מה לספר עליו פרט לכך שהוא אמיתי לגמרי. בלא אבקת מרק ובלי שום קיצורי דרך!
אני מתנצל על כך שאין סדר כלשהו בתמונות שהבאתי, וגם לא הצלחתי (עקב מגבלות "פרש" - להעלות לכם כמה ניחוחות....
|
|