הקורווט ZR1 נכנסה להשהייה, ומכיוון שמגרד לי מאוד בידיים לבנות דגם ולסיים אותו (מה שלא יצא לי הרבה לעשות לאחרונה),
בחרתי בדגם קל (יחסית) של טאמייה שאני מקווה ישבור לי את ה"נאחס".
למה קל יחסית ?? כמות הפירוט בצביעה שטאמייה מפרטים בהוראות שלהם פשוט לא שפוי !! חשבתי שבדגם הזה המצב יהיה שונה....טעיתי !
הדגם של טאמייה, מגיע בתצורת קופה.
צוות Burns ו Reid.
ד"א, זוהי הצורה של האימפרזה היפה ביותר, השנים שיבואו לאחר מכן לא עשו לה טוב מבחינת הצורה החיצונית (לפי דעתי).
ראשית כל חלקי הפלסטיק נכנסו לאמבטיית סבון כלים ומים וקרצוף באמצעות מברשת שיניים.
לאחר מכן אותרו מספר חלקי בודי והודבקו לדגם.
הדגם כולו רוסס בפריימר אפור בהיר, ולאחר זמן ייבוש של 24 שעות שוייף באמצעות נייר 1500 ו 2000 ושוב שטיפה במים.
הבודי כולו (מלבד הספוילר - יותקן בהמשך לפני הצבע) ממתין כרגע לצבע הכחול המסורתי של סובארו.
תוך כדי, עבודה על השאסי וכל המרכב התחתון, קצת מאכזב שכל החלק התחתון יצוק כגוש אחד.
נשאר לי קצת צבע שחור באיירבראש אז עשיתי גם את המושבים.
וכמובן שמנוע אין !
דיסקיות בלמים, קליפרים וכו'.
כמובן הכל יצוק כחלק אחד לכן עבודת מיסוך מייגעת !
הגלגלים רוססו בפריימר לבן שלאחריו יבוא פריימר שחור מבריק ולאחר מכן צבע הזהב על הגלגלים.
ריססתי באמצעות האיירבראש את הצבע של Zero paints בשם Mica Blue.
לאחר מכן ריססתי 2 שכבות לכה מדוללת מבריקה של דופלי קולור (לכה מקורית לרכב).
עדיין יש עבודת שיוף פוליש וקס על הרכב ולאחר מכן יתווספו המדבקות ולאחר מכן עוד כ 2 שכבות לכה.
המרכב התחתון (שאסי) עם כל הציריות, קפיצים, מוטות פיתול, אגזוז, דיסקיות, מנוע, דרייבשאפט ושאר ירקות נצבעו והודבקו למקומם וציפוי של לכה מט על הכל.
קצת מעצבן שאחרי כל הפיאסקו של הצביעה, חצי מהפרטים לא יראו בגלל פלטות המיגון שיש להתקין, התמונה הקודמת היא הוכחה שאכן החלקים נצבעו !!
גלגלים :
לאחר המידע שאלדד סיפק לי הצלחתי לרקוח את הצבע (פחות או יותר) שנראה לי מתאים לפי התמונות.
מדבקות של P-Zero ושל O.Z .
קצת וואש שחור וצביעת האומים בכסף בתוך החישוק הקפיצו את המראה של החישוק והגלגל למשהו קצת יותר אמיתי.
התחלתי את העבודה של פירוט "תא הטייס".
ההגה נצבע בשחור מט בחלקו החיצוני והצלעות הפנימיות בשחור חצי מבריק.
הדש-בורד עדיין בעבודה ויש עוד הרבה עבודה.
המדבקות נראות מבריקות מפני שהם עדיין רטובות מהמים.
המושבים צופו בלכה מבריקה ולאחר הדבקת מדבקות הקרבון, החגורות ולוגו יצרן הכיסאות הם ירוססו בלכה מט.
כלוב ההתהפכות צבוע ומוכן להדבקה.
כך יראה (בערך) תא הנהג בסיום.
החלונות מוסכו ונצבעו בצבע שחור חצי מבריק.
עבודה על הספוילר האחורי בעיצומה, רוססה לכה מבריקה וכרגע הוא בזמן ייבוש שלאחריו יגיע הפוליש ווקס והמדבקות כמובן.
המשך עבודה על הבודי, חתכתי Mesh ע"מ לדמות את הגריל הקידמי.
הגריל על יציאות האוויר החם שעל מכסה המנוע קיבל גם פירוט ה MESH.
בתמונות אפשר גם לראות את הצביעה של הפנלים השחורים על הגג ומסביב לחלונות (גומיות).
באזור הפנסים האחוריים השתמשתי ב BMF בצבע כרום לדמות את הרפלקטורים לאחר שהבקליות האחוריות יותקנו.
במקומות מסויימים ה BMF נראה קצת מקומט, זה לא משנה, לאחר התקנת הבקליות לא יראו את הקימוטים הללו, הם לצורך האפקט בלבד.
אפשר לראות שהשתמשי בטכניקה זהה גם בפנסי האיתות בחזית הרכב. (או שאלו מחזירי אור קידמיים ??).
תא הנהג כמעט ומוכן, עוד כמה חלקים קטנים שייצטרפו בקרוב ומעט פיניש ואפשר לסגור את נושא תא הנהג ולהכריז עליו גמור.
בינתיים כמה תמונות של תא הנהג במצבו הנוכחי.
בתמונות אפשר לראות את הכסאות מוכנים לאחר הדבקת החגורות ומדבקת הקרבון על גב הכסאות ולבסוף ריסוס לכה מט.
ובינתיים....
הספוילר האחורי הודבק למקומו ועלו עליו דקאלים.
עבודה מפרכת על הדקאלים, כמות עצומה ! וזה עדיין רק כחצי מסך כל המדבקות שנשאר עדיין להדביק.
זה המצב כרגע... מתקדמים לאט ובטוח.
זהו להפעם..
כמובן שהערות הארות ושאלות ייתקבלו בברכה.
חיים.
עבודה לתפארת , אני מקווה שתואיל בטובך חיימון היקר לכתת זוג רגליך בסוף החודש למפגש ושנראה משהו בלייב ועל הדרך תחזור להיות חבר מועדון שגם תוכל להציג את האוטומובילים שלך בתערוכה.
אני כבר מעכשיו קונה מקום ראשון בתחרות בחנוכה 2014..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חיים אלישקוב שמתחילה ב "Subaru Impreza WRC 1999"
בועז אם תמשיך להתגרות בי בסוף אני באמת יגיע מחר וזה לא איום !!!
טוב... אז הצלחתי לשבור את ה"נאחס" והצלחתי לסיים דגם השנה !! בדקה ה 90 אפשר לומר.
דגם מהנה ביותר לבנייה, מדויק ומפורט כמו שרק טאמייה יודעים לעשות.
כל כך נהנתי שהזמנתי את הקיט הנ"ל שוב לבנייה עתידית !!
ברכב הנ"ל, מספר 5, שבו נהג Burns אין מראה שמאלית רק ימנית, ברכב מספר 6 יש שני מראות צד,
בקיט מגיעים שני מראות צד וכמו כן דקאלים מתאימים לבניית שני תצורות הרכב.
את האנטנות יצרתי מפלסטיק מעץ החלקים שחומם ונמתח עד לעובי הרצוי בערך.
המדבקות, כמו שחששתי, היוו בעיה... קחו בחשבון הרבה סבלנות עם המדבקות האלו.