30-11-2013, 22:41
|
|
מנהל פורום מתגייסים
|
|
חבר מתאריך: 15.06.07
|
|
תשובות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yonatan213
שלום אם יש פה חיילים שמשרתים באיסוף קרבי אני אשמח אם תוכלו לעזור ולענות לי פה על שאלות:
1.איזה גדוד הייתם ממליצים יותר מבחינת עניין ופעילות? (בדגש על שחף וניצן)
2.כמובן רק אם אתם יכולים לענות עלזה, מה ההבדל בפעילות (אפילו בכלליות) בין בפלגות הייעודיות לפלגות האחרות הרגליות בגדודים?
3.כמובן שבכל מקום יש שבוזים, אבל בסך הכל הפעילות מעניינת? מספקת?
4.אם הייתם יכולים עכשיו לבחור בין איפה שאתם עכשיו באיסוף קרבי לעומת חיר ( בדגש לפלחן, גדסר עורב וכו') הייתם בוחרים במסלול ותפקיד אחר ממה שאתם בחרתם?
תודה רבה על העזרה!
ואני אשמח אם יש למישהו חבר באיסוף קרבי שישלח לו את האשכול או ישאל אותו שיוכל לעזור לי
|
1. מבחינת פעילות? זה תלוי מה אתה מחפש, לדעתי בניצן יותר מעניין ללוחמים, בבט"ש, אבל בשחף בעימות מול חזבאללה בלבנון גם תיהיה מן הסתם המון עבודה. קצת מוזר להשוות, זה גזרות שונות שבהן לוחם משרת כל השירות שלו. באיוש יש מעצרים, הפס"דים, הפללות והרבה עבודה שוטפת. מצד שני גם בשחף העבודה יכולה להיות שוחקת.
2. פלגה ייעודית זו פלגה שלא אחראית על גזרה מסויימת אלא היא של הגדוד ומתואמת למבצעים ספציפיים.(וייעודית לא עושה אותה יחמ"מ, זה דברים שונים).
3. אני לא לוחם בחיל מודה, אבל מכיר מאוד מקרוב. בכל מקום יש שבוזים אמרת בעצמך, אבל לדעתי תפקיד של לוחם בחיל יכול להיות מעניין יותר מתפקיד של לוחם בחיל אחר, בגלל העניין שיכול להיווצר מאידך השחיקה של התצפיות הארוכות כל פעם. מבחינת אתגר יש המון אתגר, בעיקר בצוותים הרגליים.
4. לא הייתי צריך לעשות את הבחירה, אבל הייתי בוחר באיסוף.