16-11-2013, 23:24
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.13
|
|
במשחק אם המדינה לא מתערבת החברות הפרטיות מוכרות בעצמן את המוצרים, החומרי גלם שקניתי הם בעיקר להפקת אנרגיה ולמוצרים מתקדמים (מתכת פלסטיק וכימיקלים למוצרי אלקטרוניקה וכ'ו), ברוב הסקטורים יש פיקוח מחירים (למרות שאני חייב להודות שלא נגעתי בהם כי אני עדיין לא מבין בזה כל כך), ואלא אם מייבאים, המשק הפרטי בעצמו מייבא.
למרות זאת יש סקטורים שהייצור בארץ נמוך מצריכה בארץ, ככה שזה ייבוא בטוח, בדברים האלה לא נגעתי.
רוב הסקטורים של התעשייה הם סקטורים טכלונוגיים, של מוצרי חשמל, הנדסה מתקדמת, מחשבים ועוד, שמבוססים על סקטורים שמיוצרים בארץ ודורשים חומרי גלם בסיסיים כמו אלה שציינתי (לפי הרשימת מרכיבים), אחרי שייבאתי מהודו ודרום אפריקה את אלו ב"מחירי רצפה" הגירעון התחיל לרדת בצורה מטורפת ושיעור הצמיחה עד סוף השנה היה 9%, (לא עברה שנה, עברו 4-8 שבועות אבל יש הערכות למה תהיה הצמיחה עד סוף השנה שמתעדכנת) אחרי זה התחילה אינפלציה והגירעון התחיל להסתבך שוב.
השאלה מה לעשות, לפקח על המחירים, לייבא מוצרים שחסרים בזול, לתת הקלות מס, לתת כסף לסקטורים כדי שייעלו את הייצור? או שצריך בכלל לעבוד עם המטבע? (אפשר לשנות את הrate של הריבית), יש המון אפשרויות, אבל אני לא יודע כמעט כלום על אינפלציה אז אני לא רוצה להחמיר את המצב, בגלל זה באתי לפה.
נערך לאחרונה ע"י i have a question בתאריך 16-11-2013 בשעה 23:28.
|