14-03-2014, 09:31
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.09
|
|
סיבות להתרחקות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי I WANT A CAR שמתחילה ב "סיבות להתרחקות מהאל, וסיבות לגישה אתאיסטית כמעט מלאה"
תקשיב גבר
אחרי השירות הצבאי, עבדתי מספר חודשים בירושלים בעיר דוד כמאבטח. מידי יום ביומו הייתי מגיע מאזור נחלאות (שם היתה גרה סבתי) באוטובוס וחוזר על אותו קו. אני זוכר שיום אחד בדרך חזרה האטובוס היה מלא עד אין מקום (99 אחוז חרדים) ,לאחר כ 2-3 תחנות נכנסה זקנה בת 100, בקושי עמדה על הרגליים, ( אני עמדתי), חיכיתי לראות מי יקום - ומי אתה חושב קם??? NO ONE
אתה מצליח בכלל לדמיין את המצב? היא עומדת עם רגליים רועדות, נאחזת במעקה, כולם יושבים כמו בני ____ ואף אחד לא מועיל בטובו לקום. מאז אני זוכר שאמרתי לעצמי: הכול חארטה, לא כיפה, לא מראה חיצוני, לא מנהגים למיניהם - שום דבר מאלו לא ישנה את פנימיות האדם. לא חשוב כרגע מה עשיתי באותו רגע, אבל דבר אחד גיליתי ששינוי פנימי מתחיל משינוי הרצון.
כל הפעולות שלנו, המעשים שאנו עושים, אפילו המחשבות שלנו - כולם הם רק תוצאה של אותו רצון שלנו.
יהיה מתוקן? המעשים והמחשבות יהיו מתוקנים.
והדת? נותנת פיתרון ברמת הנוחות של האדם שהוא בסדר.
ומה בנוגע לשאר התהיות שלך? אני חושב שמי שאין לו תהיות והוא מאמין - אמונתו מתחת לדעת ולא מעליה.
על מנת להצדיק כאלה דברים כמו שאתה מתאר, צריך להיות מכוייל ברמה מסויימת? למי? לאותו טבע שמהצד השני כן יצר דברים מושלמים כמו למשל גוף האדם בו לכל חלק תפקיד סך כל השלם.
אותו הרובד הנוסף שאיננו מסוגלים לתפוס בחמשת החושים איתם נולדנו, מתחיל להיחשף בשנים האחרונות כתאורייה שעדיין נחשבת כמיסיטיקה, אך אט אט יגלו כי אמת של ממש היא אוגרת בתוכה.
הכול נמצא - רק צריך ליצור את הכלי שתהיה לו היכולת לתפוס אותו (ולא לדמיין! ולא לעצום עיניים ולחשוב שאתה נמצא באיזה אני לא יודע מה! אלא להשיג...)
(ועדיין ברור לי שלא הצלחתי לבטא במעט את דרכי השתלשלות אותה החכמה ותכליתה)
|