The man-portable anti-tank guided missile system SKIF
טיל הנ"ט SKIF
אוקראינה הציגה לאחרונה את טיל הנ"ט המעניין שנקרא SKIF וסימונו R-2, זהו טיל נייד שנישא ע"י מספר חיילים. המערכת כוללת:
חצובה שעליה מותקן הציוד, קופסאת הפעלה שעליה מותקנת יחידת הצידוד ומתחברת קופסאת ההפעלה מרחוק, מערכת ראייה שכוללת: מערכת טלוויזיה לראיית יום ולילה, יחידת לייזר להנחיית הטיל וציין לייזר, טיל נ"ט בקונטיינר, ומערכת הפעלה מרחוק שניראת כמו מחשב נייד.
לטיל טווח של 5,000 מטר, זמן מעוף לטווח מקסימלי 23 שניות, כושר חדירת שריון 800 מ"מ, משקל הטיל בזביל 28 ק"ג כאשר משקל הטיל בלבד הוא 16 ק"ג, אורך הטיל 127 ס"מ וקוטרו 13 ס"מ, משקל החצובה כולל מערכת הראייה הוא 26 ק"ג.
המפעיל עוקב אחרי המטרה בעזרת משקפת טלסקופית עם הגדלה של פי 8 ומשגר את הטיל, לאחר השיגור מערכת רדיו מעבירה פקודות תיקון לטיל בזמן המעוף למטרה.(1) כאשר המפעיל רוצה לסמן את המטרה, הוא עובר להגדלה של פי 16, מסמן את המטרה,(2) ונועל את הטיל עליה.(3) חיישן ה-SAL שמותקן בראש הטיל "רואה" את כתם הלייזר ומנחה את הטיל לכתם בצורה אוטומטית ללא צורך בהתערבות המפעיל.
במשקפת מותקנת מערכת לראיית לילה כך שהמפעיל יכול לשגר את הטיל בכל שעות היום והלילה. התמונה מהמשקפת מוצגת למפעיל על גבי צג ביחידת השליטה מרחוק שיכולה להיות ממוקמת כ-50 מטר מהמשגר ומחוברת אליו ע"י כבל, או עד 300 מטר כאשר החיבור בין היחידות נעשה ע"י קשר רדיו. מרחק זה בין המשגר והמפעיל בהחלט מקטין את הסיכון של המפעיל להפגע מאש נ"ס. למערכת ההפעלה ניתן לחבר מספר משגרים כאשר מפעיל אחד שולט בהם.
שאלות בנושא הנחיית טילי נ"ט:
(1) האם פקודות התיקון לטיל אמורות להביא אותו לאחר השיגור אל קרן ההנחייה, שאז מקבלת פיקוד ומחליפה את קשר הרדיו?
(2) . איך מתבצעת ההחלפה בין קרן הלייזר המנחה ובין קרן הלייזר שמאירה את המטרה? או האם זו אותה קרן?
(3) האם הנעילה נעשית בצורה אוטומטית, או שהמפעיל נותן את פקודת הנעילה לטיל? אם המפעיל הוא היוזם, אזי יש לטיל 3 מערכות הנחייה: 1. רדיו. 2. רוכב קרן. 3. הנחייה לכתם לייזר.
ממה שאני מבין, הטיל מונחה תחילה באמצעות קשר רדיו של המפעיל לראש ביות אלקטרו אופטי. בעוד שנעילת הטיל על המטרה בזמן המעוף (כשהמטרה היא שגר ושכח) היא באמצעות עוקב שהוא חלק מראש הביות במשפחת טיךי הספייק, כאן הנעילה היא באמצעות מערכת נפרדת של לייזר. אני משער שמתכנני הטיל לא הצליחו לפתח נעילה אמינה כמו של הספייק (וזה אכן לא פשוט) ולכן התוספת של הלייזר נבעה מאילוץ. בעיני זה מסבך ומייקר את המערכת.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מערכת שנראית לי מסובכת יתר על המידה"
לא הייתי משווה אותו לטילי הספייק שהם דור 3, ואילו הטיל SKIF הוא דור 2 משופר. הייתי משווה אותו יותר לטילי קורנט רוסיים ולטילי ה-TOW-ER האמריקאיים שגם הם מונחי רדיו.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
ממה שאפשר לראות, מדובר בטיל רוכב קרן ולא "רואה כתם" (שים לב בסוף הסרטון, ניתן לראות שאין לטיל רב"ת).
מה שכן יש לו, זו מערכת עקיבה אלקטרואופטית במשגר עצמו, שמאפשרת עקיבה של המשגר אחרי המטרה ללא צורך בעקיבה של המפעיל (לצורך כך המשגר גם ממונע).
_____________________________________
===========================
If the radiance of a thousand suns
were to burst at once into the sky
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
ממה שאפשר לראות, מדובר בטיל רוכב קרן ולא "רואה כתם" (שים לב בסוף הסרטון, ניתן לראות שאין לטיל רב"ת).
מה שכן יש לו, זו מערכת עקיבה אלקטרואופטית במשגר עצמו, שמאפשרת עקיבה של המשגר אחרי המטרה ללא צורך בעקיבה של המפעיל (לצורך כך המשגר גם ממונע).
תודה על התשובה, והודה לך אם תוכל להבהיר מספר נקודות.
1. באיור של המערכת וגם בכתוב, מוזכר הנושא של SAL מה תפקידו במערכת?
2. אם המשגר נמצא 300 מטר מקופסאת השליטה איך הטיל מתאפס על קרן ההנחיה? האם הוא מקבל פקודות תיקון מהמשגר ע"י קשר רדיו?
ראיתי את האזכור ל SAL אולם לא נראה כל זכר לו במערכת עצמה ובסרטון ההפעלה.
מדובר בטיל רוכב קרן רגיל לחלוטין.
קופסת ההפעלה מקבלת וידאו מהמשגר ומשדרת פיקודים למשגר או באמצעות כבל (50 מ') או באמצעות תקשורת רדיו (300 מ').
_____________________________________
===========================
If the radiance of a thousand suns
were to burst at once into the sky
That would be like the splendor of the mighty One…
I am became death,the shatter of Worlds.
Bar'er-V הוא טיל נגד טנקים שמיוצר ע"י אוקראינה ומיועד לשדרג את יכולת הנ"ט של הליקופטרים כגון ה-MI-24.
הטיל הוא רוכב קרן והמפעיל עוקב אחר המטרה בעזרת מערכת טלוויזיה לראיית יום ולילה, המערכת מותקנת בחרטום המסוק כפי שנראה בתמונה.
לטיל טווח של 7,500 מטר, רש"ק כפול (טנדם) וכושר חדירת שריון של כ-800 מ"מ פלדה. אורך הטיל 193 ס"מ, קוטרו 13 ס"מ, משקל הטיל בזביל 43 ק"ג ואחוזי פגיעה של כ-80%.
שהאחרון הוא פחות או יותר טיל "חריזנטמה" הרוסי. http://en.wikipedia.org/wiki/9M123_Khrizantema
מה שעקפת בעיגול המרכז זו אינה מערכת הנחיה, (אאל"ט הוסיפו בלוק מימין לקוקפיט של הנווט) אלא, התותח הסטנדרטי של דגמי ה- D\V.
_____________________________________
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Morty
נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 19-10-2013 בשעה 20:03.
הקורסר הינו הטיל החדש שאוקריאנה פיתחה ורק השנה נערכו ניסיונות הירי. הטיל ניתן לשיגור מהתקן קרקעי כמו שנראה בתמונה למעלה, אבל הוא ניתן לשיגור גם מהכתף כמו בתמונה למטה. הטיל מתביית על כתם לייזר, יש לו טווח של 2,500 מטר שאותם הוא עובר ב-10 שניות, יכולת חדירת שריון של לא פחות מ-550 מ"מ, משקל הטיל בזביל הוא 18 ק"ג ומשקל הטיל הוא 13.5 ק"ג, אורך הזביל הוא 116 ס"מ וקוטר הזביל 112 כאשר קוטר הטיל הוא 105 מ"מ.
טיל הנ"ט Shershen מיוצר ע"י Belarus, ואילו מערכת ההנחייה נראית זהה למערכת של ה-SKIF האוקראיני, והוא מיועד להשמיד טנקים, בונקרים וכלי טייס איטיים ובגובה נמוך. על המשגר ניתן להתקין את הטיל PK-2, שדומה לטיל SKIF, וטיל נוסף שדומה לטיל BAR'ER-V.
הטיל SKIF הוא בקוטר 130 מ"מ יש לו טווח של 5,000 מטר, וכושר חדירת שריון של 800 מ"מ,
הטיל BAR'ER-V הוא בקוטר 152 מ"מ, יש לו טווח של 7.500 מטר, וכושר חדירת שריון של 1,100 מ"מ.
המשגר של המערכת מגיע במספר צורות:
Shershen — base version Shershen-L — light version for shooting from shoulder (maximum range up to 2.5 km.) Shershen-D — version with two firing channels Freshener-Q — version with two firing channels and auto lifting system (or without auto lift) for installation on a vehicle