11-09-2013, 01:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
רכישת נכס ראשון לצורך שכירות, זו חשיבה עסקית שגויה.
נכס שמניב פירות של שכירות, זה לרוב תשואה בטוחה, אבל היא לטווח רחוק מאוד (כלומר, יחלפו מספר עשורים עד שתחזיר את ההשקעה הראשונית על רכישת הנכס).
|
אתה שוכח שבכל רגע נתון יש לך עדין את הנכס שלך, ואתה יכול למכור אותו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
ולכן היא מאוד לא אידאלית למי שרוצה להתעשר בשלב הראשון, היא מאוד יעילה למי שכבר מחזיק בממון רב, ויכול להרשות לעצמו השקעות לטווח רחוק.
|
אני לא מחפש להתעשר. אני מחפש השקעה יחסית סולידית, שבמקרה הטוב תישאף להכות את המדד. אם הייתי מחפש להתעשר הייתי לוקח את כל הכסף ורץ לקנות אופציות. יש סיכוי טוב שהייתי נשאר בלי כלום, אבל זו הדרך הכי טובה שאני מכיר להתעשר מהר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
השבחת נכסים זה משהו שרץ כבר המון זמן, ו% מאוד גבוה של יזמים מצליחים לא רע בזה, סה"כ לא צריך יותר מדיי מזל.
כן צריך לדעת לזהות נכסים בעלי פוטנציאל גבוה לרווח (לאחר ההשבחה).
אני יכול לתת לך דוגמא יבשה, על נהריה:
יש לנו רחוב בשכונת רסקו (שכונה צפונית, שנחשבת להכי עמידה), ויש בה רחוב שנקרא "יצחק שדה", ברחוב הזה כל נכס (וזה לא באמת משנה אם יש וילה או בית ישן) מתומחר במליונים רבים, בסוף הרחוב יש את האחוזה של משפחת סלע - אחוזה שערכה הוא בלמעלה מ20 מליון שקל (כן... אני מדבר איתך על נהריה, לא קיסריה או סביון).
מעבר לכביש, בשכונה שקרובה אליה מאוד (קו אווירי של בערך 300 מטרים), יש את שכונת "טרומפלדור", שנחשבת לשכונת המצוקה של נהריה, הנכסים שם נמכרים במחירים מגוחכים (5 חדרים בפחות מחצי מליון), זו היא לדוגמא שכונה, שגם אם היה לי את הכסף של וורן באפט, לא הייתי זורק שם שקל.
כי לא שווה להשביח שם את הנכסים, מכיוון שגם אם תצליח לעצב את הבית הכי יפה במדינה, עדיין הוא יהיה ממוקם במיקום נוראי, ולא אטרקטיבי, ובנדל"ן זה הכל עניין של מיקום.
קיצר, אם אתה מעוניין לדעת עוד על הנושא תגיד לי (אני מחזיק ברישיון בתיווך, ואני מתעסק בהשבחת נכסים, הכיוון שלי לחיים זה רק להתרחב בתחום הזה הלאה).
אין קיצורי דרך בעולם שלנו, מי שעובד קשה, בסופו של דבר מתוגמל בהתאם, בהצלחה בכל אופן.
|
כמו שכבר אמרתי - השבחת נכסים זו לא רק השקעהף אלא גם עבודה. אתה צריך לחפש נכס מתאים, לנהל מו"מ לרכישה, להחליט מה אתה רוצה לשפץ, לחפש בעלי מקצוע ולנהל מולם מו"מ, לפקח על ביצוע העבודות, ובסוף לחפש קונה לנכס. אני בטוח שמי שעובד בזה ויודע מה הוא עושה יכול לעשות אחלה כסף, אבל אני לא מחפש עבודה חדשה. אני מחפש מקום לשים בו את הכסף ולקבל תשואה.