במקור נכתב על ידי Cabrio
1. לאלפי ההרוגים אין קשר לדיון. ארה"ב לא מתכוונת ולא צריכה התערבות קרקעית במקרה הזה, בדומה לקוסובו. מעבר לכך, אלפי ההרוגים היו למען מטרה (אם היא מוצדקת או לא, זה משהו אחר - אבל היה מדובר באינטרס של ארה"ב) אני לא יודע מה ארה"ב מתכוונת. בכלל לא בטוח שאין צורך בהתערבות קרקעית (אולי דווקא זה הצורך החשוב ביותר וספק אם יתבצע). על המטרה יש חילוקי דעות, כולל על האינטרס, וכולל על הדרך אליו. זה די קריטי וגם קשור.
2. מקבל, אכן לא כתבת כך. אך בכל מקרה - אוסיף ואומר שעלות המבצע תחזור דולר לדולר - אם באמצעות ייצור נשק שיספק עבודה לאלפי אמריקאים, ואם באמצעות עיסקאות מסוימות או אינטרסים אמריקאים. דרך אגב - נוכחות ואינטרסים עולים לעיתים יותר ממבצע (לפחות בסדר גודל כזה) - במענקים וסיוע למינהם. אפשר לשחק עם התחשיבים בהרבה דרכים, אבל בשורה התחתונה, כשבתקופתו של בוש הגרעון גדל פי כמה ממש שירש, וכשמאות רבות של מיליארדי דולרים הוצאו על המלחמות, קצת קשה לאזן את הספרים (אפילו אם מייצרים נשק שגם משלמים עבורו אותם משלמי מיסים)... לגבי נוכחות ואינטרסים - גם על זה אפשר להתווכח בהזדמנות, אבל אנחנו לא באשכול הנכון בהקשר העירקי/אפגני.
3. לא דיברתי על מצבו של העם הסורי, ולא הילדים שנטבחים שם. אני מדבר על אינטרסים אמריקאים טהורים, מדיניים וכלכליים. אם אני חושב שארה"ב והמערב לא יכולים לשבת בצד כשפשעים כל כך נוראיים קורים, זה משהו אחר... ואם האמריקאים רואים את האינטרסים שלהם אחרת ממך?
4. פה אתה טועה לטעמי. א - לא מדובר כלל וכלל בסין. סין צריכה את ארה"ב לא פחות משהיא צריכה אותה - מי שצורך חלק נכבד מהתוצרת הסינית היא ארה"ב, ואם היא תפסיק לצרוך אותה - חלק נכבד מ 1.3 מיליארד סינים יהיה בבעיה. מה גם, שקודם כל - לסין אין היסטוריה של "השתלטות" על מדינות (לפחות במזרח התיכון) כפי שיש לארה"ב ורוסיה, אז נדמה לי שהחשש מסין קצת מוגזם גם מזווית זו. ועוד דבר - דה פקטו, במציאות - מי שמבצעת מהלכים חודרניים, מספקת נשק מתקדם ומושכת בחוטים - היא רוסיה. ולא סין. מה לעשות? עובדה. החשש מסין מוגזם לדעתי. כמו כן, כתבת שרוסיה כבר שלטה באזור בעבר ושרדנו. נכון, שרדנו, אבל בצורה הרבה יותר קשה ומדממת. אמנם עימותים כמו לבנון ועזה הם עדיין מנת חלקנו לצערנו, אך תסכים איתי שאלה עימותים קטנים שלא מהווים סכנה על קיום המדינה. לגבי סין - אתה טועה בגדול, וגם עוסק בנושאים הלא נכונים. ראשית, איפה אמרתי שסין לא צריכה את ארה"ב או משהו דומה לכך? אבל, ושוב בקיצור נמרץ - סין כבר כמה וכמה שנים בתהליכי הרחבה של ההשפעה שלה באופן חזק ודומיננטי. אפריקה היא דוגמא קיצונית, אבל המזהת"כ מעניין את סין מאוד. לא סוריה - היא לא מעניינת כמעט אף אחד לכשעצמה והאנטרסים הספציפיים בה מועטים ביותר כמעט לכולם. אבל סין בתחרות - גם עם רוסיה וגם עם ארה"ב - השפעה באזור, וזה חלק גם מהסיפור עם איראן. סין, בקיצור, הרבה יותר חשובה מרוסיה. לכולם.
5. יש לזה קשר חזק מאוד לברק אובמה. אין לי חשק להתחיל לענות על זה אפילו בגלל הבוז שאני חש לבן אדם (אולי גם הוא לי, נו) אבל למען הדיון שחשוב - קח שתי דוגמאות. א' - אם מר ברק אובמה היה תומך במובארק, שהיה בעל ברית חזק של ארה"ב במשך 30 שנה ולא בוגד בו - אז קודם כל לא היה הסכסוך והאנדרלמוסיה שהיום במצרים. אבל לא, מיסטר אובמה בחר באחים המוסלמים (!) לכונן דמוקרטיה (!) במצרים. הדבר הזה נתן לגיטימציה להרבה גורמים מוסלמים קיצוניים, והרבה התחיל לרחוש מסביב בעולם. ב' - סוריה. אם ארה"ב הייתה תוקפת בסוריה לפני שנתיים, היה נמנע הרג של 100 אלף איש ובעיקר - לא היה שם אל קעידה או ג'בהת אל נוסרה כמו שהיום. השלטון היה עובר מיד לצבא סוריה החופשי. אם היה פועל - הוא היה מנקה את המורסה לפני שהתעצמה. הוא לא פעל, ולכן קיבל גרורות, וקיבל התערבות של חיזבאללה ואיראן, וקיבל גועל נפש אחד גדול במזרח התיכון. אז כן, זה היה ממש על קצה המזלג - אובמה מאוד קשור למה שקורה היום.
|