22-08-2013, 19:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
התייחסות כללית:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
1. האם פיקוד העורף בצבא אסד חילק לאזרחים ערכות מגן בעבר?
|
אין להם גוף כזה ומעולם לא שמעתי על התגוננות אזרחית מפני בק"ן בסוריה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
2. אם לא, האם יש היערכות בעולם לספק להם סיוע הומניטרי ולחלק ערכות מגן באזורי העימות?
|
אפשרי, אבל לא יעיל. גם אם ידעו מה לעשות איתו, הם יצטרכו התראה כדי להספיק להשתמש בו.
מי יספק להם התראה לדעתך?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
3. במידה ויהיו להם ערכות, האם יש להם סיכוי ממשי להיערך למתקפה כזאת? אני שואל מתוך הנחה שמשטר אסד לא ידווח בכלי התקשורת בזמן תקיפה, אבל האופוזיציה ותומכיהם יכולים להזהיר מרגע שהתגלתה תקיפה כזו באמצעות מדיה אלטרנטיבית. ברור לי שחלק גדול לא ישרוד בגלל בעיות הפצת המידע, ולכן אני רוצה להבין פחות או יותר מה הסיכוי שלהם במצב כזה.
|
כדי שהם ידעו שמדובר בלוחמה בלתי קונבנציונלית, הם צריכים לפחות מערך מקצועי של גילוי וזיהוי עם אמל"ח רלוונטי. אין להם, אין להם את היכולת להשיג וכנראה שלעולם לא יהיה להם, לפחות עד שיקימו מחדש צבא לסוריה אחרי המלחמה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
4. שמעתי פעם שאפשר להתגונן מפני חל"כ שעובר דרך דרכי הנשימה באמצעות כיסוי דרכי הנשימה במטלית רטובה, שמחליפים כל כמה זמן. מיתוס או אמת?
|
בערך כמו שח"ע יעזור לך להינצל משטף דם בעורק הראשי בצוואר.
אז נכון שחלקים גדולים במשפט נכונים (ח"ע יכול להציל חיים במקרה של שטף דם פתוח, ובצוואר יש עורק ראשי) אבל כשאתה משלב את כולם ביחד היעילות שווה לאפס.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
5. ע"פ דיווחים, ידוע איזה נשק ל"ק נמצא בידי המשטר?
|
חפש ברשת.
חל"כי עצבים מכמה סוגים ממשפחת ה V וה G, חלכי דם מכמה סוגים, חלכי כוויה מחרדלים למיניהם דרך פוסגן אוקסיד ולואיזיט ועוד.
יש הרבה אתרים שאומרים הרבה דברים. חלקם גם היו מעודכנים לתקופה בה הם נכתבו.
העובדה היחידה היא שעד עכשיו, בעיתונות, דיברו רק על שימוש בסארין.
לא שזה אומר הרבה, עיתומאים לא ידועים בדיוק העובדתי שלהם.
|