אם היה לכם כסף מיותר, מה הייתם קונים? (נניח עד 5K)
לי באופן אישי יש פטיש' פסיכי לכלי עבודה מקצועיים.
אז כנראה שהייתי הולך על הבייבי הזה:
מדובר במסור פנדל, עם יכול הטיית זווית של 0 עד 90 מעלות, סימון לייזר, חיבור ייעודי לשואב אבק, יכולת התקנת מסור עד גודל 12 אינץ', יכולת פתיחת ונעילת מסור מהירה.
מה המותק הזה מסוגל לעשות?
1. בניית פרגולה \ דק \ עבודות עץ דיי בקלות.
2. חיתוך משטחים מאוד קשים בדיוק ברמה של סדנא מקצועית (מתכת, ברזל, שיש, קרמיקה וכ'ו).
מנהלת פורום קולנוע וטלוויזיה ...•*•●✩●•*•... המקסימה של הפורום =^◡^= ♡
חבר מתאריך: 03.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "אם היה לכם כסף מיותר, מה הייתם קונים? (נניח עד 5K)"
עד 5K זה לא הרבה O: חשבתי שאתה מדבר על מאות אלפים.
אממ.... רוב הדברים שאני רוצה כרגע עולים יותר, אז קשה לי לחשוב על משהו שאני אוכל לקנות בסכום נמוך כזה.
עריכה:
טוב, נזכרתי שאני רוצה לחדש לנו את הסלון והמרפסת, אז הייתי קונה כמה דליי צבע, הרבה עציצים, אריחי קרמיקה יפה ואם נשאר כסף אז ריהוט קליל.
אוי, היה יוצא כל כך יפה!
עכשיו, איפה ה5K שלי?
נערך לאחרונה ע"י Samantha בתאריך 01-08-2013 בשעה 09:43.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי נור השמן שמתחילה ב "שבוע הבא אני מתכוון לקנות..."
זה עולה גרושים כיום בשווקים של המציאות נור השמן וישאר לך הרבה עודף מה 5000 שקל.
יש לי 3 כאלה עומדים סתם בבית
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "אם היה לכם כסף מיותר, מה הייתם קונים? (נניח עד 5K)"
זה בשקל או בדולר???
בכל מקרה, כנראה טיול לחו"ל או משהו כזה... ממש בא לי על איזה איסלנד/לפלנד לאחרונה, והתקציב הזה ממילא לא מספיק לאוסטרליה/ניו זילנד...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אין לי צל של ספק שמתישהו..."
יש אפשרות לקנות יחידות של ETF שגם מחזיקות סטוקים של זהב ולא סתם מחקות את מחירו (בהנחה שאתה לא סומך על מנגנון העקיבה). אפשרות אחרת היא להשקיע במניות של חברות הכורות זהב, שמניותיהן בדר,כ עולות עם עליית מחיר הזהב, כי ההוצאות קבועות וכל עלייה במחירו מיתרגמת ישירות לשורת הרווח הנקי.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "יש אפשרות לקנות יחידות של ETF..."
זה מה שאמרתי- אני רוצה זהב פיזי, לא ניירות של זהב.
ניירות של זהב הם בפוטנציאל נפילה כמו כל ני"ע אחר. אם מחר קורה אסון מקומי או עולמי, יש היפר אינפלציה או סתם דפני ליף מצליחה לגרום לאנשים להפסיק להאמין בכסף- ניירות של זהב יהיו חסרי ערך בדיוק כמו כל נייר אחר.
תראה מה קרה אחרי הוריקן קתרינה, למשל. עד שהרשויות השיבו סדר- תקופה של חודש חודשיים, המערכת הכלכלית המקובלת קרסה לחלוטין. לדולר לא היה שום ערך והספיקו אשכרה להקים מערכת כלכלית חלופית מבוססת ברטר, קומפלט עם שער חליפין והכל.
אז אני לא מתכוון להיות הבנאדם הזה שקונה מיליון מטבעות של ניקל בגלל שבמטבע כזה יש מתכות ששוות בערך 10 סנט (או משהו כזה, לא זוכר בדיוק) ואני גם לא מתכוון לקנות כספת של מטילי זהב ולהמתין לאפוקליפסה (בעיקר כי אין לי כסף לזה, אבל גם כי השריטה הפסיכולוגית שלי עוד לא עמוקה מספיק) אבל אני כן חושב שזה התנהגות אחראית להחזיק משהו שיכול להיות שווה יותר או פחות, אבל לעולם לא יהיה חסר שווי.
אנחנו מצד שני חיים במזה"ת... תראה מה קרה בבגדד בימים שלאחר הכיבוש האמריקאי.
זה בדיוק העניין.
מקרה חירום בקנה מידה גדול יחסית למה שאנחנו מכירים, אבל עדיין רחוק מאירוע אפוקליפטי- שהגיע למצב כזה. (בהערת אגב- המצב עצמו כן היה באנרכיה מוחלטת. את השלטונות החליפו כנופיות והייתה 0 נוכחות של גורם רשמי בתקופה הראשונית. אפילו השלטון המקומי- העירייה, המשטרה, מכבי האש וכו' תפקדו במינימום או לא בכלל).
אם זה קרה שם ואז זה יכול לקרות כאן בקלות רבה. או מצב של היפר אינפלציה מטורפת זה גם לא תרחיש דמיוני ולא יהיה פעם ראשונה, גם לא במדינת ישראל. כנ"ל מדיניות צנע וכו' וכו'.
זהב זה אולי לא השקעה "חכמה", אבל זה רכישה אחראית.
ציטוט:
וזהב היה טוב עד גבול מסויים של כמעט-אנרכיה, נגיד והמצב יגיע לרעב המוני, מה נראה לך היה שווה יותר, זהב או קופסת לוף ?
זהב, בפירוש.
תמיד היו, ישנם ויהיו אנשים שיש להם עודף מהמוצר הכי נדרש והם תמיד ירצו משהו בתמורה אליו. מסיבה באמת לא ברורה אבנים ומתכות יקרות תמיד היו מוצר נדרש מאוד אצל בני האדם.
אם נחזור שנייה לקתרינה- אז שמיכות (סקביאס כאלה שהמשמר הלאומי חילק) היו אחד מהמוצרים המבוקשים ביותר. כנופיות השתלטו על חבילות חלוקה כאלו וכמובן גם גנבו (ממש כמו שעושות כנופיות באפריקה לחבילות סיוע של האו"ם), אבל היו מוכנות לסחור (הן עדיין לא איבדו לחלוטין צלם אנוש).
אחד מהדברים שהיו יכולים לקנות לך שמיכה היו זהב ויהלומים, למשל.
אז במצב של רעב המוני תמיד יהיה מישהו שיושב, לצורך המטאפורה, על מחסן צה"לי עם הרים של פחיות לוף (היות ונגדים אחראים עליהם זה אפילו סביר במיוחד). במצב כזה אונקיית זהב תוכל לקנות לך יותר מפחית לוף אחת.
דבר שני
גם בזהב יכולה להיות היפראינפלציה על מול מחירי הלוף, הרי בסופו של דבר גם הנגד צריך לאכול והוא לא היה מוכן לוותר על לוף תמורת מתכת חסרת ערך, פה נכנס תפקיד הנשק.
דבר ראשון מאיפה יש לך נשק ?, מה5K או ממקום אחר ? כי זה די עובר על ה"חוקים" באשכול זה...
יש לי באמת....
ציטוט:
דבר שני
גם בזהב יכולה להיות היפראינפלציה על מול מחירי הלוף, הרי בסופו של דבר גם הנגד צריך לאכול והוא לא היה מוכן לוותר על לוף תמורת מתכת חסרת ערך, פה נכנס תפקיד הנשק.
נכון, אמרתי שהערך של הזהב יכול לרדת או לעלות- אבל אף פעם הוא לא יהיה חסר ערך...
להתלבט בין מטאבו, בוש, מקיטה, ודה וולט, זה כמו להתלבט בין מכוניות יוקרה...
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי Eli_lub שמתחילה ב "אם כבר Miter Saw לא עדיף אותו"
זה לא באמת משנה אם אתה תבחר בלמבורגיני, פורש, או לקסוס.
אתה עדיין תטוס על הכביש, ותהיה מרוצה עד הגג :-)
ההתלבטות עם המסור פנדל היא ענקית, בגלל שכל החברות מציעות מוצרים מדהימים.
מה שעוד יותר מקשה על הסיפור זה שכל איש מקצוע שהתייעצתי איתו (ואני מדבר איתך על אנשים שמרימים פרוייקטים של מאות אלפים, לא חאפרים בעבודות קטנות) המליץ לי על חברה אחרת.
בסופו של דבר כנראה שהכל עניין של טעם.
אני באופן אישי עובד עם כלי עבודה רק של בוש (סדרה כחולה כמובן), מאוד אמינים, ומדוייקים.
בעניין המסור פנדל - עדיין לא יצא לי לעבוד עם אף חברה, אבל שמעתי רק דברים טובים על מטאבו, וספציפית על הדגם הזה.