29-07-2013, 20:57
|
|
|
חבר מתאריך: 06.07.05
|
|
בעקבות ההאשמות: פרנקל הסיר מועמדותו לנגיד
הטענות כי פרופ' יעקב פרנקל לא שילם על פריט בדיוטי פרי בהונג קונג הובילו אותו להודעה הדרמטית - אני פורש, לא אכהן כנגיד הבא. "הוכפשתי, העלו אותי על המוקד רק על סמך השערות", טען. נתניהו ולפיד ממשיכים לגבות: "איננו רחוקים מהיום שבו איש לא ירצה להתקרב לחיים הציבוריים".
"הגעתי למסקנה והודעתי היום לראש הממשלה ולשר האוצר שאני מסיר את מועמדותי", אמר פרופ' פרנקל לערוץ 10. "באופן בלתי סביר ובקלות בלתי נסבלת מעלים אדם על המוקד ללא כל עובדות. רק על סמך השערות. החלו הכפשות, החל מסע של דה-לגיטימציה, גם על הצד המקצועי, גם על צד היושרה, הכפישו אותי, גרמו לשמי להיפגם".
פרנקל הוסיף כי "אני מוכרח לומר, שהפרשה מאוד מבישה. סליחה, מאוד מביכה, שלא הייתה צריכה לקרות, אבל לאחר בירור מאוד מהיר עם הרשויות הסתבר שהייתה פה אי הבנה בסיסית ולאחר שעות ספורות כבר יצאתי לדרך. לא נתנו כבוד – לא לי, לא לבנק ישראל וגם לא לחברה, אני מוכרח לומר את זה".
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יאיר לפיד פרסמו הערב הודעה משותפת בעקבות הסרת מועמדותו של פרופ' פרנקל. "אנו מצרים על הודעתו של פרופ' פרנקל, שהיא תוצר ישיר של האווירה שבה אנו מצויים לפיה אדם מושמץ מבלי שניתנת לו הזכות לעמוד על טענותיו", ציינו נתניהו ולפיד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4411306,00.html
|