22-07-2013, 16:09
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
אלי ישי גם חוקק חוק. זה יותר מסתם להגיד.
|
שיהיה לו לבריאות.
אם אני אדם חילוני שתומך בהפרדת הדת מהמדינה- ויותר מזה תומך במדינת כלל אזרחיה, זה אוטומטית הופך כל חוק שאני יוזם לחוק כזה? כמובן שלא. זה תלוי בחוק, לא באדם ולא ברטוריקה שלו.
ציטוט:
או לא להיות קיים בכלל, כמו שזה קורה בכל שאר העולם.
|
כמובן שאתה טועה. יש הרבה מדינות שבהן יש השבתה כפויה של המשק לטובת יום מנוחה, חלקן אפילו על רקע דתי ביום ראשון.
ציטוט:
מאז שמדובר בסוגיות שכל המהות שלהן היא בצורה בה הן נתפסות, כמו הסטטוס קוו.
|
זה גם לא נכון וגם לא קשור.
ועוד לא הוכחת. לא שזה משנה אבל אני אשמח לשמוע את הדיעה הרווחת שאומרת כי איסור מכירת חזיר במדינת ישראל הוא-
1) חוק ששורשיו דתיים ולא לאומיים.
2) חוק פסול.
ציטוט:
של ויקיפדיה למשל:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%95%D7%A1_%D7%A7%D7%95%D7%95_ (%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C)#.D7.94.D7.A1.D7.9 8.D7.98.D7.95.D7.A1_.D7.A7.D7.95.D7.95_.D7.91.D7.A 0.D7.95.D7.A9.D7.90_.D7.9B.D7.A9.D7.A8.D7.95.D7.AA
|
אמרת הכל.
ציטוט:
יש לך תימוכין לזה? כי לי יש תימוכין לזה שהסדר הסטטוס קוו הושג בין מנהיגים חילוניים, למנהיגים דתיים. כאשר המנהיגים החילוניים קיבלו דרישות של הדתיים בתמורה לתמיכה פוליטית, ולא מתוך הבנה שמדובר במאפיינים של הלאום היהודי. אני לא חושב שבן גוריון ראה בעצמו לא בן הלאום היהודי מפני שנסע בשבת.
|
כן, יש לי תימוכין לזה. החל מזה שאני (ומרבית האנשים סביבי) רואים בכך חוקים לאומיים ולא דתיים ועד זה שפרופ' אמנון רובינשטיין, שאף אחד לא יכול לחשוד בו שאיכפת לו יותר מדי מהדת היהודית או שהוא ימני- לאומי או משהו בסגנון, טוען כך. למשל.
אני מדבר על חוקי חזיר וחמץ.
ציטוט:
מעניין... כשעליתי לארץ אף אחד לא טרח לשאול אותי אם אני אוכל חזיר, כתנאי להגדרתי כבן הלאום היהודי שזכאי לעלות לארץ. אתה שם פה בפי המדינה דברים שמעולם לא היו שם.
האנשים שהקימו את המדינה הזו עבור הלאום היהודי, לא בטוח היו עומדים בדרישות שאתה מגדיר פה.
|
כשעלית לארץ אף אחד לא היה צריך לבסס את מעמדך כבן הלאום היהודי, רק את מעמדך כצאצא ללפחות סב יהודי אחד.
זאת כמובן בעיה נוספת, שחוק השבות ותהליך המיון והקליטה של עלייה למדינת ישראל ארכאי ומשולל הגיון.
"היהודים שהקימו את המדינה הזאת" זה וואחד הגדרה כללית. כל הקבוצות הללו בטלות בשישים. מי שקבע את החוקים ואת היעדרן היה בן-גוריון, הוא ולא שרף. זה שלקיבוצניקים זה יותר מדי ולחרדים זה מעט מדי זה עניינים אחרים. העובדה שגם כל זה אינו מעוגן בחוקה היא גם אחריותו (ואשמתו) הבלעדית.
ציטוט:
אפילו אם היית צודק (ואתה לא), והשיקולים היו שיקולים לאומיים ולא דתיים (והם לא), המצב היה שהדת היהודית מעורבת בתוך מהותו של הלאום היהודי, וברגע שנחקקים חוקים המבוססים על תפישת לאום זו, הרי שאין הפרדה בין לאום למדינה, ומכיוון שאין הפרדה בין דת ללאום הרי שאין גם הפרדה בין דת למדינה.
|
אתה יכול לראות את זה ככה. בכל מקרה אין ספק שהדת והלאום היהודי כרוכים אחד בשני ואינם ניתנים להפרדה. אפילו אם תלך על המכנה המשותף הנמוך ביותר הנדרש ליהודי (נניח מי שעבר ברית מילה, אני לא מצליח לחשוב על מכנה משותף נמוך יותר שהוא לא פתטי ומשולל מהיסוד) הרי שמקורו בעניין דתי.
ציטוט:
לא, זה לא. זסה רק מוכיח שאנחנו חיים אמנם במדינה שאין בה הפרדת דת ומדינה, אך היא עדין לא מדינת הלכה.
|
טוב אחי.
|