18-07-2013, 02:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
לצבא אמנם אין סנטימנטים אנטי חילוניים מוזרים, אבל אני יכול להגיד לך שבתור חייל, נכפה עלי לא פעם להשתתף בפעילות דתית למרות שהבעתי רצון להתרחק מימנה בפני המפקדים שלי. לא מי יודע מה סבלתי מלשמוע רבנים מדברים, אבל האמת שלא רציתי לשמוע את זה, ובכל זאת נאלצתי לעשות את זה. כנראה כי גם לי לא התחשק להסתבך עם סרובי פקודה.
|
פעילות דתית או פעילות שהיה בה אספקט דתי? זה ממש לא אותו דבר. לבקר בכותל זו לא "פעילות דתית", אפילו אם לחשיבות שמייחסים לכותל יש אספקטים דתיים משמעותיים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
השיא היה לאחר פרשיית "שירת הנשים".
|
אז עשית דווקא כדי להשתמש בפלטפורמה הצבאית כבימה להבעת עמדה פוליטית? מצטער, אני לא מייחס לזה חומרה דומה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
הקצינה שלי: "חבר'ה, יש ב-14:00 הרצאה של רבנית".
אני: "אני לא הולך לשם".
הקצינה: "אין דבר כזה. אתה חייב ללכת. כולם חייבים ללכת!".
אני: "אני ממש לא חייב. חייל לא חייב להשתתף בפעילות דתית שנוגדת את אמונתו או חוסר אמונתו".
הקצינה: "זו לא פעילות דתית".
אני: "וואלה? אז למה טרחת להדגיש לפחות עשר פעמים שהמרצה רבנית".
הקצינה: "כי היא בין היתר רבנית, אבל היא לאו דווקא תדבר על נושאים דתיים".
אני: "רק בגלל הסיכון שהיא תדבר על נושאים דתיים אוותר על התענוג".
|
איפה השאלה "אז על מה כן ההרצאה?" ? נעלמה לה.
כל המקרים שתוארו לעיל היו דברים שקרו ולא סיכונים שאולי יקרו.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
מהר מאוד זה הפך לויכוח סוער מפני שעוד חבר התנגד להשתתף בהרצאה.
היא אמרה לנו שעל אפנו וחמתנו נלך לשם כי אנחנו חייבים.
ככל שהתקרבה השעה היא ירדה לאט לאט מהעץ ובסוף היתה מן הסכמה שבשתיקה.
|
אז הצקתם לקצינה, ביחד, באופן שבולט לאחרים. תגיד תודה שלא הייתם שלושה והיא החליטה שזה מרד...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
אז כן, יש גם כפיה דתית בצבא, אמנם פחות מורגשת, כי אתאיסטים/חילונים לא עושים כל כך הרבה רעש כאשר כופים עליהם לשמוע חפרונולוגיה הלכתית בכל הרמת כוסית של חג.
|
ולא שמתי לב שדתיים בוכים על "חפרנולוגיה חילונית" (נגיד, חפירות על "ידיעת הארץ" בכל מיני סיורים). יתר על כן, באף הרמת כוסית באף חג לא נתקלתי ב"חפרנולוגיה הלכתית", או ברפרנס דתי כלשהו מעבר ל"יש עכשיו חג. יופי. נרים כוסית וחזרה לעבודה."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
כשסגרתי בחגים, תאמין לי שאף אחד לא היה נותן לי לקחת ארוחת חג לחדר כדי לא להשתתף בארוחת חג עם קידוש וכו'. מעבר לזה, אצלנו היתה חובת השתתפות בארוחות חג, שלא כמו בארוחה רגילה שאתה יכול לוותר עליה, והקצין התורן בכל יחידה היה דואג לערוך רשימות כדי שכולם יגיעו. אני מניח שזה לא נעשה מרשעות, אלא מתוך רצון טוב שכולם יאכלו ויהנו ביחד, אבל זו שוב דוגמא לכפיה דתית.
|
לא הרב או הבחור הדתי שסינג'רו לקדש כופה עלייך להימצא שם. זה הקצין המתחכם שלך שאכפת לו שמי שממש ממש ממש לא מסוגל לשמוע קידוש ייכנס לחדר-האוכל 5 דקות אחרי כולם. מצד שני, כמה כואב לך לשמוע את הקידוש? זה לא שביקשו ממך לקדש...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Vladin
בגדול תמיד סבלתי בשקט באירועים כאלה והחלקתי אותם, אפילו שמתי כיפה, קידשתי וברכתי כדי לא לפגוע ברגשות הסובבים אותי. הייתי מספיק חזק גם כדי לא לרדת על הסובבים אותי שמייחסים לדברים האלה קדושה.
|
לא מאמין.
מאמין שחייבו אותך להיות נוכח, בחלק מהאירועים. לא מאמין שדרשו ממך לחבוש כיפה או לקדש או לברך.
ממני ביקשו פעם (או יותר) לברך על הדלקת נרות חנוכה. אמרתי... לא.
ממש באו אליך ואמרו "ולאדי, קדש על היין הזה, בפקודה!"
לא קונה את זה.
אם כן, אני מת לראות קבילה על דבר כזה.
|