02-05-2015, 21:07
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
דה מרקר: קצין תקציבים בצבא: "רק חיפשנו איפה לדחוף את הכסף"
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "גיא צור לכלכליסט: המצאנו פטנט איך לפרוס את הכסף עד אינסוף"
http://www.themarker.com/news/1.2626795
גיא רולניק מצטט "פוסט בפייסבוק של קצין תקציבים":
ציטוט:
הראיון הזה מלא בזחיחות מעוררת בחילה של הקצין, שמנסה לדחוף שוב את אותם שקרים ואיומים על כך שאם לא ניתן לצבא עוד ועוד מיליארדים, הוא ייאלץ בלית ברירה להרוג חיילים. ככה זה, לא תשלמו, תקברו.
"בעקיפין כמובן, בגלל שאין כסף נהיה חייבים לשלוח שוב חיילים בקופסת שימורים לתוך עזה, אבל הסאבטקסט ברור.
"אבל בין כל האיומים הרגילים, הוא מדבר על כך שהתקציב שצה"ל דרש עבור צוק איתן משמש גם לקיום השוטף של צה"ל. את שאול אמסטרדמסקי זה הפתיע, אותי פחות...
"בתור קצין תקציבים, מלחמות, מבצעים, אירועים מיוחדים, היו הדרך שלנו לסגור את פערי התקציב ואפילו לשמור רזרבות לשנים הבאות.
"בהתנתקות לדוגמא, צה"ל הצליח לסחוט כל כך הרבה כסף מהמדינה, שכבר ביולי סגרנו את כל החוזים שלנו קדימה ורק חיפשנו איפה לדחוף את הכסף שנשאר. כל מיני פרויקטים שלא אושרו בעבר, בניית אודיטוריומים, חדרי כושר, משרדים, כל דבר שדורש כסף והרבה ממנו.
"קשה לי להסביר את ההתרגשות שהיה אפשר לחוש במסדרונות מחלקת התקציב, בכל פעם שהתחיל אירוע שכזה. טפטוף קל של קסאמים, גרם לכולם לעלות על מדי ב' ולהוציא מהבוידעם את המצגות והקבצים שמראים, בניפוח חסר פרופורציות, כמה כסף הוצאנו כבר על המבצע הזה, שאנחנו דורשים שיוחזר בהקדם, אחרת צה"ל קורס.
"על כל עשרה חיילים ששמו לשמור על עמדה, דרשנו תקציב עבור המדים שלהם, האוכל, התחמושת שהם עשויים להשתמש בה, ציוד לחימה כבד, פחת על טנקים שאולי יוצאו מהמחסן, זקיפת זכויות לפנסיה של החיילים האלה על היום הזה וכל דבר שאפשר לכתוב במצגת עם מספר לידו. נכון, הצבא אמור לממן את הקיום השוטף של החיילים האלה מהתקציב שלו, כי אם לא היה מבצע הם היו אוכלים בכל מקרה, אבל עובדות זה לבוגדים שמסיתים נגד צה"ל והמדינה.
"לפעמים הרגשתי שהפיקוד הבכיר כל כך התרגש מהררי הכסף שצפויים להגיע, שהייתה לי תחושה, חס וחלילה זו רק תחושה כמובן, שאולי הם קצת דחפו להסלמה. רק תחושה...״.
|
קיום פעילות שוטפת/התעצמות על חשבון פעילות מבצעית זו פרקטיקה שאני מכיר בדרג נמוך (פלוגה שמדווחת על צריכת תחמושת אדירה בהיתקלות ואז יורדת לאימון עם מלאי גדול שצץ משום מקום, יחידה מיוחדת שמקבלת אישור מיוחד למשוך ציוד כראות עיניה למבצע דחוף בקיץ ולוקחת מהמחסן שרשראות שלג). אני לא יודע אם להיות מופתע או לא מכך שזו הנורמה גם בין צה"ל לאוצר.
|